2014. július 31., csütörtök

Moyra Gel Look - 919 Amélie


Sziasztok!

Aki blogokat olvas, az tudja, hogy az utóbbi időben a Moyra nagyon betört a köztudatba. Bevallom, nekem régebben egyáltalán nem volt Moyra lakkom, egyszerűen annyira gagyinak tűnt a csomagolása, hogy nem is nagyon vágytam rá, hogy legyen. Aztán mikor megjelentek a homoklakkok, muszáj volt őket kipróbálnom (nagy kedvenceim is lettek, itt írtam róluk), végül pedig  Edina bejegyzése adta meg az utolsó löketet, hogy a Gel look lakkok közül is válasszak egyet. A mai alanyom ebből a vonalból való, nem más, mint 919 - Amélie.


Nagyon sokára jutottam el odáig, hogy írjak erről a lakkról, mert ki akartam tapasztalni a működését. Kb. minden bejegyzésemben megemlítem, hogy a folyósabb állagú lakkokkal szeretek legjobban dolgozni, na ő nem ilyen. Éppen ezért időbe telt megtanulnom kezelni.
Többszöri nekifutásra sikerült csak eltalálnom, hogy mennyire vastag réteg lenne az ideális. Amikor kicsit vékonyabbal próbálkoztam, akkor foltos lett és figyelnem kellett, hogy mennyi ideig igazgatom, mert - bár annyira gyorsan nem szárad, mégis - az ecset hajlamos volt elhúzni a lakkot.

Végül közepesen vastag rétegből vittem fel kettőt, igyekeztem megvárni, hogy az első megszáradjon, de nálam így is megjelentek néha apró buborékok. Ezen persze a fedőlakk segít, amit ajánlok is, mert a száradása viszont nem az igazi. Este egy órát vártam lefekvés előtt, hogy száradjon, mégis csupa lenyomat lett reggelre, kezdhettem az egészet elölről.


A színe, na az fantasztikus. Pinkes, de nem az a vad fajta, nem lilás tónusú. Van benne szerintem valami visszafogottság, ami alkalmassá teszi konszolidált helyeken való viselésre is, de ugyanakkor élénk. Nem tudom jobban körülírni, egyszerűen gyönyörű! Keresgéltem a lakkjaim között, de pontosan ugyanilyet nem találtam.

Tartósságában nem találtam hibát, nálam 3 napig volt fenn, ezalatt nagyobb gond nem történt vele, kicsit megkopott mindössze.

Minőségre azt mondanám, hogy közepes, van jobb, de sokkal rosszabb lakkom is, viszont az ő esetében én is azt mondom, hogy ár-érték arányban kiváló ez a lakk. Én ugyan 590 forintért vettem, de tudom, hogy a Moyrashopban 450 forintba kerül, állítólag sok fodrászkellékesben még ennél is olcsóbban szerezhető be. Olyat is olvastam már, hogy a Moyra lakkok a felénél kb. beszáradnak, erről még nem tudok nyilatkozni, de remélem, hogy nem így lesz.


Azt kell mondjam, hogy nagyon örülök, amiért van egy olyan magyar körömlakkgyártó, aki az utóbbi időben ennyit fejlődött, egyre izgalmasabb új kollekciókkal rukkol elő, ami egyre vonzóbbá teszi a márkát. Engem ugyan jelenleg csak a Sea Salt kollekció lakkjai érdekelnek, de egyébként fantasztikusnak tartom, hogy az utóbbi időben nem követik, hanem diktálják a trendet... Az a véleményem, hogy mindenképpen érdemes tenni velük egy próbát azoknak is, akik hozzám hasonlóan nem próbálták eddig a termékeiket, mert nem vállalunk vele túl nagy rizikót, viszont annál nagyobbat nyerhetünk.

Ti szoktatok Moyra lakkokat használni? Tényleg én vagyok az utolsó, aki kipróbálta őket?

21 megjegyzés:

  1. Gyönyörű színe van! :)
    Régebben én is idegenkedtem a Moyra lakkoktól, néhány hónapja nyitottam én is feléjük, azóta gyűlnek :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nekem azért még nincs olyan sok, de az új kollekciók igazán lenyűgözőek :)

      Törlés
  2. Nagyon szép színű ez a lakk!
    Nekem több lakkom is van a Moyrától, én minddel elégedett vagyok. Viszont én is olvastam már többször, hogy kb. a felénél beszáradnak ezek lakkok, remélem nálam nem így lesz :)

    VálaszTörlés
  3. Van vagy 25 ilyen lakkom, főleg az elvetemült divatszínekből (narancs, citromsárga, homok pink, menta stb.) vásárolok Moyrát, mert nem drága. Igen, a felénél beszárad, de egy lakkhígító sokat segít, van amit teljesen el tudtam használni hígítással, bár az a meglátásom, hogy a fedőlakkok minőségét rontja a sok hígítás, a színes lakkoknak mindegy. Nekem soha nem buborékosodott és gyorsan szárad a sima és a kollekciós Moyra is, fél órán belül mindegyik. Az az észrevételem, hogy a Gel look és a sima Moyra között sok a színbeli hasonlóság, a minőségük is jó mindegyiknek. Nekem még az üveg is tetszik :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. gondolom a vastagabb réteg miatt lehetett a bubisodás... amúgy az üvege nekem is tetszik, csak a kupakja tűnik olyan kis igénytelennek :D

      Törlés
  4. Válaszok
    1. igen, nagyon. tényleg érdemes megnézni élőben, ha szembejön :)

      Törlés
  5. Nagyon sok Moyra lakkom van, akad régebbi is, de egy sem száradt be, Amúgy a Moyra-nak nagyon jó lakkhigítója van, jól használható mindenféle lakkal.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. na, majd lehet, hogy kipróbálom azt a hígítót :)

      Törlés
  6. Szép színe van a lakknak. A Moyra fejlődéséről ugyanez a véleményem, korábban én sem szerettem a márkát, mert nem voltak annyira jók.

    VálaszTörlés
  7. nálam még vár egy pár Moyra kipróbálásra, többek között az egyik rózsaszín Sea Salt lakk. majd kipróbálás után döntöm el, hogy megveszek-e másikat is a kollekcióból. :)

    VálaszTörlés
  8. szép kis lakk, jól áll a körmödön :)

    VálaszTörlés
  9. Válaszok
    1. szerintem nagyon egyedi a színe, nem igazán láttam még hasonlót :)

      Törlés