2014. január 13., hétfő

China Glaze - Tongue & Chic


Sziasztok!

Ma ismét egy olyan China Glaze lakkot hoztam, ami az Autumn Nights kollekció tagja. Többször is említettem már, hogy szerintem mennyire jól sikerült ez a kollekció, úgyhogy erre külön most nem térnék már ki.
A lakk a Tongue & Chic nevet viseli és meglátásom szerint egy smaragdzöld árnyalat. Nem mindenki ért ezzel egyet, de én határozottan annak látom. Edinánál figyeltem fel rá először és akkor már egyből tudtam, hogy kell nekem ez a lakk. Aztán később rájöttem, hogy nem olyannak látom, mint amilyen színt nála láttam, ezért aztán első körben kicsit csalódott is voltam miután felkentem. Éppen ezért még aznap le is mostam. Aztán valamelyik nap ismét eszembe jutott a drága és úgy döntöttem nekifutok újra, most már mindenféle előítélet nélkül. Felkentem és végre megláttam, amit meg kellett. Gyönyörű ez a szín, egyszerűen varázslatos. Szuper választás őszre és télre. Én, aki nem nagyon szereti a zöld lakkokat, teljesen odáig vagyok érte! A képeken a szín teljesen élethű.


Ez a lakk is, ahogy az előbbiekben bemutatott China Glaze lakkok, egy rétegben jól fed, ha ügyesek vagyunk. Viszont nagyon kell ügyelni arra, hogy kenegetés közben elég gyorsan félszáraz lesz és akkor már egy újabb ecsetvonás felszedi az előtte szépen felkent részt. Persze hogy én így jártam :D
Ebből kifolyólag én természetesen használtam belőle még egy réteget, viszont szerintem türelmetlen voltam és nem vártam eleget a rétegek között, plusz elég vastag lett a második réteg, így nekem néhány helyen felbuborékosodott. Szerintem ha elég száraz lett volna és normál réteget viszek fel, akkor ez nem történt volna meg.


Előbbi hibámból kifolyólag meg kell említenem a Seche Vite gyorsszárító fedőlakkot, amivel kicsit döcögősen indult a viszonyunk, de mostanra elválaszthatatlanok lettünk. Ugyanis ez a fedőlakk nem csak szupergyorsan megszárítja az alatta lévő lakkrétegeket, de még a lakkozás hibáit is kijavítja. A bubisodást eltüntette, mintha soha ott se lett volna! Na erre mondom én, hogy ennél jobb fedőlakk szerintem senkinek sem kell, ha azt nézem, hogy milyen csodákra képes. Azt persze már meg sem említem, hogy mennyire elképzelhetetlenül fényes lesz a körömlakk felülete.
Egyetlen apró hibája, hogy ha nagyon friss a lakkozás (nem várunk egy kicsit sem, hogy valamennyire megkössön), akkor hajlamos az alatta lévő lakkot összerántani, ami nem túl szép látvány. Erre oda kell figyelni, de máskülönben szerintem csodaszer! :)


A gyűrűsujjamon lévő lakkot is megemlítem, ez kérem szépen a Lovely Snow Dust fehérje. Egy páran tudnak már róla, hogy mekkora mákom volt ezzel a lakkal. Olvasgattam róla a megjelenésekor, láttam színmintákat sok helyen, de azon töprengtem, hogy minek nekem még egy fehér homoklakk, mikor megvan az OPI Solitaire és a Golden Rose Holiday 70 is. Épp ezért eldöntöttem, hogy nekem bizony semmi szükségem rá, úgyhogy nem is indultam vadászni. Aztán persze január elején már befészkelte magát az agyamba a gondolat, hogy ez mennyivel másabb, mert ebben holo csillámok vannak, de persze akkor már nem lehetett kapni...


Egyik nap böngészem a Krémmánia adok-veszek oldalát, amikor kiszúrtam, hogy egy lány árulja a sajátját. Háromszor használta, de neki nem jött be és ezért továbbadná 400 Ft-ért. Gondolhatjátok, hogy kb. egy percet se gondolkodtam rajta, hogy megvegyem-e, hiszen a hülyének is megéri... :D
A lakk gyönyörű, sajnos a képeimen ebből szinte semmi nem látszik. Kipróbáltam fedőlakkal is, nekem úgy még egy fokkal jobban is tetszett, mert úgy szinte szikráznak benne az apró csillámok. Nagyon örülök, hogy megkaparinthattam!


Nektek hogy tetszik ez az árnyalat? Szeretitek a zöld színt körömlakkban?

4 megjegyzés:

  1. Neked is jól el sikerült kapni a lakk színét :) A véleményem változatlan: Imádom :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, jólesik a dícséret! És én is nagyon szeretem, tényleg szuper lakk ez! :)

      Törlés
  2. Én akkor is látom, hogy kék is van benne... :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. akkor jó! én annyira keresem, de nem találom :D
      pedig az tetszett meg benne a legjobban a képek alapján...

      Törlés