2014. január 19., vasárnap

AVON - Painted Peony


Sziasztok!

A mai napon ismét egy Avon lakkal jelentkezem, ami nem más, mint a Painted Peony. Szintén a Nailwear Pro+ családból való, mint a korábban már bemutatott Coral Reef és Blue Water Lilies lakkok.


Kezdjük a lakk színével és finisével. Először is el kell mondanom, hogy egyáltalán nem vagyok az, aki rajong a gyöngyházfényű lakkokért. Kedvencem a krém finis, aztán jön a homok, ezt követi talán a fólia finis és azt hiszem csak ezután jön sorban a gyöngyház. Éppen ezért ezt a lakkot kicsit félve rendeltem meg, amikor azt láttam, hogy gyöngyházszínként jelölik a katalógusban, viszont a neten talált képek alapján reménykedtem, hogy tetszeni fog. Szerencsém volt, nagyon tetszett! A színe szerintem barackszín meghintve egy csipetnyi arany csillogással. Egyszerűen varázslatos. Nem vagyok nagy rajongója a visszafogott színeknek, de ebben a lakkban éppen az babonázott meg, hogy van benne egy kis csavar, ami miatt szokatlan, átlagosnak egyáltalán nem nevezhető. Gondolom nem vagyok egyedül azzal, hogy sokszor egy átlagos pirosra, bordóra, rózsaszínre már fel sem kapom a fejem. Inkább a különlegesebb árnyalatokat keresem és ez számomra éppen ilyen.


A Painted Peony tulajdonságaiban leginkább a Coral Reef-hez hasonlít. Állagra ez a lakk is a folyósabbak közé tartozik, engem ez abszolút nem zavar. Ahogy korábban említettem már, azt gyanítom, hogy épp ennek a vékony állagnak köszönhető az, hogy nagyon gyorsan félszáraz lesz, ezért nem lehet sokat precízkedni a felkenésnél. Sietni kell, mert hamar eljut száradásban arra a szintre, amikor már csak szétkenni tudjuk a már felvitt lakkot. Ha mégsem vagyunk elégedettek, akkor azt javaslom, hogy inkább a következő rétegnél próbáljuk korrigálni a hibánkat. :)


Az ecsete ennek is kicsit lapított, de nem túl széles, elég rugalmas, ezért szuperül rásimul a körmökre és könnyű vele szépen eloszlatni a lakkot. Szeretem ezt az ecsetet, mert könnyen kezelhető, pedig valójában semmi extra nincs benne, viszont nem annyira széles, mint mondjuk egy OPI ecset, amivel én - annak ellenére, hogy nem tegnap kezdtem lakkozni a körmeimet - mindig összefestem néhány helyen a bőrömet is. :D


Fedését tekintve közepesnek mondanám, két réteg már elég lehet annak, akit nem zavar, ha minimális átlátszódik a körömvonal. Ha ez probléma, akkor a vékony állaga miatt a három réteg sem tűnik soknak. És a gyors száradás miatt nem kell évezredeket várnunk a rétegek felvitele között, ezért a három réteg felkenése sem annyira időigényes.


Tartóssága ennek a lakknak is átlagos (mint általában az Avon lakkoké szerintem), nálam házimunka mellett általában három napot szokott kibírni, de ez a legtöbb lakkommal így van. Aki nem használja annyit a kezeit és nincsenek ilyen pocsék állapotban a körmei, annál szerintem tovább bírja.


A Coral Reef-hez hasonlóan ezt a lakkot is nagyon szeretem, bátran ajánlom mindenkinek, aki egy visszafogottabb, de mégsem unalmas árnyalatot keres elfogadható áron és minőségben.
Beszerezhető Avon katalógusból tanácsadónőkön keresztül, alapára 1.380 Ft (12 ml), de rengetegszer van rá akció, amit mindenképpen érdemes kivárni. A január 22-ig érvényes katalógusban 799 Ft-ba kerül, a következő katalógusban 899 Ft-ért lehet majd megvásárolni, de van amikor 600 Ft körüli áron is hozzá lehet jutni. (Ha vásárolnál, de nincs tanácsadónő ismerősöd, akkor keress meg nyugodtan.)


Mit szóltok ehhez a lakkhoz? És mi a véleményetek összességében az Avon lakkjairól?


4 megjegyzés: