2014. január 30., csütörtök

Avon - Strawberry


Sziasztok!

Ma az Avon Speed Dry vonalából hoztam egy lakkot, a neve Strawberry. Egyszerűen imádom a színét ennek a lakknak. Szerintem valahogy úgy lehetne meghatározni, hogy ha a pinket és a bogyószínt fele-fele arányban keverjük, akkor pontosan ezt a színt kapjuk. Azért a kedvencem, mert benne van a pink vibrálása, egyben van benne némi visszafogottság, mert a bogyószín némileg tompítja a pink hatását. Szerintem fantasztikus. Felkentem ebben a szürke időben és egyből jobb kedvem lett tőle. :)


Ahogy említettem ez a lakk a Speed Dry vonalba tartozik, elvileg egy perc alatt kellene megszáradnia, ezt azért meg kell cáfolnom. Elég gyorsan szárad, de közel sem ennyire. Száradás után szép fényes lesz, de én a biztonság kedvéért még ráhúztam a Seche Vite-t.


Az ecsete a szokásos Avon ecset, nem túl széles, de lapított, egyenesre vágott fajta. Az enyém ecsete egy kicsit selejtes, mert nem egyenes a vége, de azért könnyen boldogultam vele. Az állaga ugyanolyan folyós, mint a Nailwear Pro+ családba tartozó lakkoknak általában, az ecset ehhez pont megfelel.


Fedése két rétegben tökéletes. Az első már majdnem elég, de én néhány helyen foltosnak találtam, ezért kentem fel a másodikat is.


Tartóssága viszont sajnos nem a legjobb. Úgy tűnik a gyors száradás a tartósság rovására ment. Nálam két napot bírt ki minimális körömvégi kopással, de sajnos a harmadik napon már nem csak kopott, hanem elkezdett lepattogni is, úgyhogy le kellett mosnom.


Beszerezhető Avon katalógusból tanácsadónőkön keresztül, alapára 1.380 Ft, amiért 12 ml lakkot kapunk. Ezt az árat szerintem egyáltalán nem éri meg, de a mostani (február 12-ig érvényes) katalógusban 599 Ft-ért lehet beszerezni bármely más termék vásárlása esetén. Azt természetesen mindenki maga dönti el, hogy ennyit megér-e, én valószínűleg újra megvenném, mert ritkán látok ilyen különleges "pink" színt. (Ha vásárolnál, de nincs tanácsadónő ismerősöd, akkor keress meg nyugodtan.)

Hogy tetszik a szín? Ti hajlandóak vagytok egy-egy számotokra különlegesebb színt beszerezni egy lakkból még akkor is, ha tudjátok, hogy nem tartós?

6 megjegyzés: