2014. július 5., szombat

Essence Viva Brasil kollekció - körömlakkok


Sziasztok!

A mai napon az Essence most futó Viva Brasil kollekció lakkjait fogom megmutatni. Több helyen többen is unalmasnak nevezték ezt a kollekciót, nem tudom mi lehet ennek az oka, nekem mindesetre a körömlakkok határozottan tetszenek.


Ezek a lakkok éppen az én ízlésemnek valók, színesek, élénkek és krém finisűek. Gondolom éppen ez a finis az, ami miatt sokaknak nem tetszik, mert valójában semmi extrát nem mutat. Azonban ha meglátnátok élőben egy teljesen feltöltött állványt, amilyennek én találtam szemben magam hétfő reggel, akkor talán megértenétek, hogy miért varázsoltak el a lakkok annyira, hogy mindegyiket meg kellett vennem (persze csak egy nap vívódás után). Az elmúlt idők rossz véleményei miatt kicsit tartottam tőle, hogy pénzkidobás lesz és rossz minőségű lakkokat veszek meg, de kivételesen ez sem tudott eltántorítani attól, hogy hazahozzam őket.


A kollekció 5 darab lakkot tartalmaz, a színekre nem térnék ki mélyebben, egyik sem különleges árnyalat, viszont mindegyik gyönyörű, élénk:

  • 01 I <3 Brasil - pink (hasonló, mint az Avon Viva Pink, csak hajszálnyival világosabb)
  • 02 Everybody Salsa - zöld
  • 03 Ka-ka-karnival - lila
  • 04 Cool Azul - kék
  • 05 Yeah, Copacabana! - sárga


Használat közben az első benyomás abszolút pozitív. Mindegyik lakk nagyon jól terül, gyorsan és fényesre szárad. A kék kivételével mindegyiknél úgy éreztem, hogy szükség van három rétegre, hogy egyenletes fedést kapjak, de lehet, hogy ez nappali lakkozással kiküszöbölhető. A sárgámnak sajnos furán vágott ecsete van, ez volt az egyetlen, ami kicsit csíkozott (de könnyen lehet, hogy ez a rossz ecsetnek köszönhető). A harmadik réteggel azonban ennek is tökéletes lett a fedése. Nagyon tetszenek, egymás mellé kenve fantasztikusan vidám az összkép! :)


A tartósságukról sajnos már nem tudok ennyire pozitívan nyilatkozni. Kedd éjjel kentem fel őket, a szerdát gond nélkül kibírták, viszont csütörtök reggel már a kocsiban ülve vettem észre, hogy egy picit megpattant az egyik körmömön a lakk úgy, hogy a lepattogott rész egyik oldalán húzódott egy repedés is, ezért reménykedtem, hogy nap közben nem fog lehullani az egész, hogy igénytelen körmökkel kelljen mászkálnom. Szerencsére csak itthon vált durvává a helyzet, így nem is tudom mit mondjak, talán másfél nap. Ez a szám a világos lakkokra vonatkozik, legdurvábban a pink kezdett pattogni, a sárga és a zöld hasonlóan viselkedett, kisebb darabok ugyan, mint a pinkből, de ezekből is lepattant pár rész. A kék és a lila nem pattogott, csak megkopott a végük kissé, így ők ebből a szempontból jobbnak tűnnek.




Összességében a színek nagyon tetszenek, egymás mellé felkenve eszméletlenül jól mutatnak, többen megdícsérték a körmeimet. A kezelhetősége szintén tetszik, viszont a tartósságon ötből három elbukott. A kék és a lila tehát két napot gond nélkül kibír, a többi árnyalatot viszont nem tudom ajánlani, ha a tartósság fontos szempont a vásárlásnál.
Én kivételesen nem bánom, hogy megvettem mindet, mert ezeket a világosabb színeket amúgy sem nagyon hordanám egy napnál tovább, annyit pedig ők is kibírtak, de ezt mindenképpen mérlegeljétek mielőtt megvennétek bármelyiket. Sajnos úgy látom az Essence háza táján egyelőre nem igazán sikerül megoldani ezt a problémát. Pedig milyen jó is volna... 

28 megjegyzés:

  1. Tényleg szépek ezek a színek :)

    VálaszTörlés
  2. 3 réteg? Mostanában minden Essence lakkom 2 rétegben tökéletesen fedett. Tetszenek a színek, tuti megveszem mind :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. tényleg lehet, hogy nappali fénynél elég lesz kettő. de éjjel, rossz megvilágítás mellett úgy láttam, hogy átlátszik a körömvonal, meg néhol kicsit foltosnak tűntek...

      Törlés
  3. Hú a lila nagyon tetszik. :) Jaj, pedig nagyon nem akartam lakkot venni. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyetértek,engem is a lila fogott meg a legjobban :)

      Törlés
    2. nekem is nagyon tetszik és az a durva, hogy a rengeteg lakkom közül nem találtam hasonló árnyalatot :D

      Törlés
  4. nekem a zöld és a sárga jön be nagyon!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. szerintem én főként díszítésre fogom őket használni, de amúgy tényleg szépek :)

      Törlés
  5. Hát, én teljes mértékben meg tudlak érteni, tényleg csodásak ezek a színek :-)

    VálaszTörlés
  6. Ezekről a színekről a Skittles cukorka jut eszembe :) Nagyon jók!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. volt aki smarties körömnek hívta, mikor hordtam :D

      Törlés
  7. Nagyon tetszik a körmeiden, de tényleg, mindegyik egytől-egyig, de ha odajutok, hogy esetleg vennék is belőlük, tuti mindegyik marad a polcon... :/ Sajnos nálam ezek olyan színek, amikből tuti van valami hasonló, ha meg nincs, akkor annak oka van :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ez is abszolút érthető hozzáállás. a bejegyzésem lényege nem is annyira a színek bemutatása, mint inkább a minőség tesztelése volt most... :)

      Törlés
  8. Uhh,de jól mutatnak a körmeiden! Hozzánk még mindig nem érkeztek meg a Rossmannba :/ de most így képek alapján, nem is tudnék választani, mert mindegyik megtetszett :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. szerintem külön szerencse lehet, ha késve érkezik egy kollekció, mert akkor már kinézheted előre tesztek alapján, hogy mit szeretnél megvenni :)

      Törlés
  9. nekem nagyon tetszenek, tényleg jól mutatnak együtt:)

    VálaszTörlés
  10. A sárga, zöld és rózsaszín tetszenek, de pont azért nem hiszem, hogy megveszem őket, mert nem túl különlegesek :S:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. valóban nem azok, így teljesen meg tudlak érteni :)

      Törlés
  11. A kék és a pink színe tetszik! :)

    VálaszTörlés
  12. Nagyon szép kis élénk színek. :) De mindhez van már hasonlóm, így szerintem kihagyom őket...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. teljesen megértelek! engem most jobban hajtott a kíváncsiság, mint a józan ész :D

      Törlés