2014. július 12., szombat

A-England Fonteyn & piCture pOlish Jade


Sziasztok!

Ma egy A-England - piCture pOlish párost hoztam nektek, mégpedig abból az apropóból - itt máris lelövöm a poént -, hogy a Jade-et egyszerűen nem tudom önmagában elviselni a körmeimen. Lejjebb ki is fejtem majd, hogy miért, de ne szaladjunk ennyire előre.


Kezdem az A-England Fonteyn nevű lakkjával. Tudom, hogy pár hónapja még a csapból is ő folyt, de szerencsére mostanra már alábbhagyott a dömping, így nem lesz kínos, hogy én is ugyanarról írok, mint másik száz csaj. Ráadásul ezt a gyönyörűséget nem vettem, hanem nyertem, én voltam az egyik szerencsés Flóra nyereményjátékán, alig akartam elhinni, mikor megláttam a nevemet! Innen is köszönöm még egyszer! :)

vakuval készült kép
Tehát Fonteyn... Anno sokat gondolkodtam rajta, hogy megvegyem-e, mert nagyon tetszett, de akkoriban végül a Her Rose Adagio felé billent a mérleg, viszont kettejüket kellően hasonlónak találtam, ezért úgy éreztem, nincsen szükségem mindkettőre. Most, hogy mind a kettőt van szerencsém birtokolni elmondhatom, hogy egyáltalán nem hasonlítanak egymáshoz és nagyon boldog vagyok, hogy enyém lehet ez a gyönyörűség is! Mellesleg sokkal jobban tetszik, mint a Her Rose Adagio, mert jobban illik a bőröm tónusához... ;)
Ha van olyan köztetek, aki szeretne látni egy összehasonlítást a két lakkról, az jelezze bátran kommentben.



Most pedig kezdődik az ömlengés. Ez AZ a lakk, aminek fantasztikus az állaga és szerintem az ecsete is. Világos lakk mivolta ellenére el tudom képzelni az esetet, amikor egy réteg után megállok, persze ahhoz sokkal kevésbé kellene kapkodni és ügyesebben lakkozni... :D Ez a lakk ugyanis - bárhogy nézegetem - egy rétegben bizony teljesen fed. Nekem persze sikerült addig igazgatnom, amíg el nem rontottam kissé, így kellett rá a második réteg is, de a fedés tényleg nem kívánta volna meg. Az ecsete hagyományos, de mégis csodásan lehet vele irányítani a lakkot, így nem igazán kell lakkozás után javítgatni, ha ügyesek vagyunk. Tudom, mindig azt hangoztatom, hogy a folyósabb állagú lakkok a kedvenceim - ami általában igaz is -, de ebben az esetben teljesen el vagyok ájulva. Nem folyós, közepesen vastag állagú, mégis siklik a körmökön és csodás fedést produkál... Ez igen!



Most következzen a Jade. Ő kicsit kemény dió, mert még nem sikerült beleszeretnem, de mégse szeretnék negatívan írni róla, mert ez nem az ő hibája. Kezdjük az állagával és a kezelhetőségével. Azt hiszem kezdek ráérezni a piCture pOlish lakkok működésére... :D
Két réteg kell a teljes fedéshez, elsőnek egy vékony réteget kentem (ne ijedjetek meg, ekkor még borzasztó csíkos), másodiknak pedig egy jó vastag réteget, ami tökéletesen befedte az első réteg hibáit. Az ecset lapított és rugalmas, teljesen jól használható, vele is úgy tudtam dolgozni, hogy nem igazán volt szükség javításra a körömágynál.



Most pedig elmondom azt a két dolgot, ami nem tetszik benne. Az egyik az, hogy az üvegben különlegesnek tűnnek benne az ezüst mikrocsillámok, de sajnos ebből a körmökre kerülve már szinte semmi nem látszik, így nagyjából egy szimpla krém finisű lakknak tűnik. Ezzel a tulajdonságával azonban még meg tudnék békélni, ha nem lenne vele más bajom...
Ugyanis a legnagyobb bajom vele éppen az, ami a legfontosabb egy lakk esetében: a színe. Erről nyilván nem ő tehet, hisz ez egyéni ízlés kérdése, ráadásul úgy vettem meg, hogy élőben a kezembe fogtam és előtte egy egész délutánt és estét agyaltam, hogy tényleg kell-e nekem... :D

napfényben

Az a baj, hogy a képek alapján egy élénk színt vártam, olyat amilyen itt, de természetesen az én hibám, hogy a színminták közül csak a nekem tetsző képeket vettem figyelembe, pedig találtam olyat is bőséggel, ami nagyjából színhű, pl. itt kicsit halványabb ugyan, de az árnyalat stimmel, itt pedig a negyedik képen tökéletesen sikerült elkapni. Lényeg tehát, hogy a Jade esetében egy fáradtabb árnyalatú, nem egy élénk zölddel van dolgunk, így ha előre odafigyeltem volna rendesen, akkor valószínűleg nem vettem volna meg, mivel a zöld árnyalatai alapvetően nem állnak közel hozzám, csak mostanában nyitok pár érdekesebb vagy élénkebb árnyalat felé, amiket még el tudok viselni magamon.
Hozzátartozik az igazsághoz, hogy eltérő fényviszonyoknál teljesen eltérő árnyalatokat láthatunk a körmünkön, van olyan eset, amikor előjön az az élénk árnyalat, amit valójában szeretnék látni, viszont a legtöbb esetben egy pasztellzöld színnel van dolgunk. A manikűr viselése alatt végig próbáltam elvonatkoztatni az ellenérzéseimtől és bevallom, a végére már egészen megkedveltem. Biztosan nem lesz a kedvenc lakkjaim egyike, de nem fogom örökre száműzni a fiók mélyére. :)

napfényben

A végén az összhangteremtés jegyében most is próbáltam nyomdázni, sajnos nem lett túl jó, mert a nyomdapárnám nem volt túl segítőkész, de talán látszik a képen, hogy mi lett volna a koncepció.


A minőségbe egyik lakk esetében sem tudok belekötni, tartósságukkal sincsen probléma. Ismét hamarabb untam meg a manikűrt, minthogy indokolt lett volna a lemosás. Mindkettő beszerezhető a Nailland webboltjából vagy standjánál, a Fonteyn itt, a Jade pedig itt található meg. Ha tetszik a színük, akkor bátran ajánlom mind a kettőt!


18 megjegyzés:

  1. Annyira jól néz ki ez a kombó *-* Nekem így a körmödön tetszik a Jade, de tudom milyen érzés hogy nem az a lakk Köszön vissza magunkon amiket mások képein látok. De ez nekem nagyon tetszik, bár egy majdnem krém finisű lakkért viszont drága.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. az a baj, hogy tényleg csak magamra lehetek mérges a színe miatt... :D
      de azért már sokkal jobb a helyzet, mint mikor először kentem fel :)

      Törlés
  2. Nagyon szép ez a manikűr, és a visszafogott nyomdázás is bejön :D (bár tudom, hogy nem annak készült :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszönöm, örülük, hogy tetszik!
      a nyomdázás valójában visszafogott akart lenni, ezzel nincs is gond, csak sajnos a minta kissé hiányos lett egy-egy helyen. szerencsére ez csak közelről látszott. :D

      Törlés
    2. Jaaa értem :D Akkor bocsi :$ De ettől függetlenül így képen teljesen hibátlan, ezért számomra is az :D

      Törlés
  3. Nekem tetszik a PP színe, bár ennyi pénzért nem venném meg, hisz találni hasonló színűt olcsóbban is, így vagyok ezzel az A England lakkal is. Szép, szép, de nem ennyi pénzért... Amúgy a manikűr tetszik, ha feketével nyomdázol a Jade lakkra, az olyan jó kis látványos lett volna, ja és megtöri az élénk színt is. :) Talán úgy jobban megkedvelnéd :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. abszolút értem az álláspontodat! :)
      nekem kicsit fura a hozzáállásom ezekhez a dolgokhoz, mert mikor bejöttek a naillandhez a pp lakkok egyértelműen úgy gondoltam, hogy ennyit aztán már biztos nem fogok lakkra költeni, később viszont megvettek kilóra... :D
      tény, hogy egy sima krém finisű lakkért soknak tűnik ez az ár, de ha azt nézem, hogy hány opi lakkom van, amit bár imádok, de nem olcsó és a minősége bizony hagy némi kívánnivalót maga után, akkor sokszor már nem is tűnik annyira drágának... minden csak viszonyítás kérdése.
      az A-England lakk esetében pedig nekem az tetszik, hogy nem ver orrba a holo hatás, ugyanis alapvetően nem tetszenek a holo lakkok, ennél viszont éppen annyira van meg, ami még tetszik. amikor pedig nem éri fény, akkor van egy csöppnyi halványlilás árnyalata. egy szó, mint száz, fantasztikusan passzol a bőrtónusomhoz! :)
      olyan lakkot pedig egyáltalán nem vagyok hajlandó megvenni, ami bár olcsó, de mindenhol azt olvasni róla, hogy nehezen kezelhető és ráadásul sokaknál egy nap alatt le is pattog (gondolok itt a moyra holo lakkokra -- amik ráadásul nem is tetszenek). szeretem én eldönteni, hogy mikor mosom le a manikűrt... :D
      és nyilván azért fér meg ennyire sok márka a piacon, mert mindenkinek más a preferenciája. :)

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    3. Sok mindenben egyetértek veled...Nekem is van több A England, meg PP lakkom is, OPI-ról nem is beszélve, na meg a többi drágább márkát. Én szeretem az olcsóbb lakkokat is, mint ahogy nagyon sokan. Szerintem ezekkel is lehet szép manikűrt alkotni...sőt!
      Amúgy nálam nem szempont a tartósság, úgyis csak egy napig viselem :)

      Törlés
    4. sajnálom, ha félreértetted, amit mondani akartam. semmi gondom nincsen azzal, ha egy lakk olcsó, pl. az Avon lakkok a kedvenceim közé tartoznak, plusz a Moyra első generációs homoklakkjait is imádom, nem beszélve a Lovely limitált kollekciós lakkjairól.
      egyszerűen csak nem szeretek már megalkudni, mert tudom, hogy ha valami nem jó minőségű, akkor azt nem fogom használni, erre mondtam példának a Moyra holo lakkjait.
      és persze van borzalmas minőségű drága lakkom is (lásd a nemrégiben mutatott M.A.C. korallszínű lakk), de tervben van a Moyra Sea Salt lakkok közül jó pár darab beszerzése is... :)
      tényleg csak a nyilvánvalóan rossz minőséget igyekszem kerülni! :)

      Törlés
  4. Az A-England lakk üvegben nagyon szép, viszont körmökön már nem ragad magával, nem tetszik annyira. A Jade színe viszont gyönyörű, bár az üvegben szintén élénkebb és szebb a színe ahogy te is írtad, élesben lehet, hogy én sem választanám :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. érdekes ez a fonteyn, mert egészen addig nem varázsolt el, amíg nem láttam a körmeimen. addig is érdekelt, de most már szabályosan bele vagyok szeretve. a jade meg... hát olyan, amilyen. szegénykém nem tehet róla, ha az embernek irreális elvárásai vannak vele szemben :D
      amúgy végre találtam olyan fényviszonyt, amikor olyan élénknek látszik, amilyennek szeretném... :)

      Törlés
  5. nekem nagyon tetszik a jade is, így együtt pedig nagyon-nagyon jól mutatnak! ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. amúgy nekem is tetszik, csak tudod hogy van az, ha másra számít az ember lánya...
      abban viszont teljesen egyetértek veled, hogy tényleg nagyon jók így együtt, ők ketten! :)

      Törlés
  6. Nagyon jól mutatnak, főleg a mintával!! :)

    VálaszTörlés