2014. január 14., kedd

AVON Coral Reef vs. OPI Suzi's Hungary Again


Sziasztok!

Egy korábbi bejegyzésben ígértem, hogy hozok egy összehasonlítást az AVON Coral Reef és az OPI Suzi's Hungary Again lakkokról, mert szerintem elég közel állnak egymáshoz. Ma tehát ez van terítéken.

A gyűrűs és a mutató ujjamra kentem az OPI-t, a többi körmömön van az AVON.


Ezen a képen pont látható szerintem az a minimális eltérés, ami van a két lakk között. Összesen annyi, hogy az OPI pinkesebb, mint a másik, de szerintem abszolút nem vészes a különbség. Nem volt feltűnő, hogy nem ugyanaz a lakk van minden körmömön.


Nézzük a lakkokat külön-külön.

AVON Coral Reef

Ez a lakk az AVON Nailwear Pro+ vonalból való, ami elvileg egy nagyon tartós körömlakk. Szerintem ezek átlagos tartósságú lakkok, elképzelhetetlennek tartom, hogy valakinek 10-12 napig is a körmein legyen (mert emlékeim szerint valami ilyesmit állítanak róla a leírásában).
Az állaga elég folyós, de ez több lakkra is jellemző ebből a családból, én már hozzászoktam. Pont a folyóssága miatt elég gyorsan szárad már felkenés közben is, ezért óvatosnak kell lenni, hogy ne szedjük fel a félig száraz lakkot.
Az ecsete kicsit lapított, nem túl széles, én szeretem, mert ehhez az állaghoz nagyszerűen passzol. Ahogy ráfekszik a körömre egyből szétterül rajta és ezáltal nagyon könnyűvé teszi a lakk eloszlatását.
Fedését közepesnek mondanám, ha ügyesek vagyunk elég lehet két réteg. Én ehhez a manikűrhöz három réteget használtam, valahogy a kettő nem tűnt elégnek.
Festés közben éppen a folyós állag miatt vigyázni kell, hogy ne fessük össze a körömágyunkat / bőrünket, de ha ez megtörtént, akkor sincsen semmi gond, mivel könnyedén lemosható a bőrről.
Nagyon szeretem ezt a lakkot, bátran ajánlom mindenkinek, aki egy olcsó, gyönyörű színű lakkot keres. Gyakran használom, ha meglátom majd a katalógusban, hogy esetleg ki akarnák vonni, akkor biztos hogy be fogok szerezni egy tartalékot. Kedvenc árnyalatom az AVON lakkok közül!
Beszerezhető AVON katalógusból tanácsadónőkön keresztül, ára 1.380 Ft (12 ml), de természetesen rengetegszer akciós, olyankor érdemes megvenni. A mostani katalógusban 799 Ft-ba kerül, január 22-ig lehet ebből még rendelni. (Ha vásárolnál, de nincs tanácsadónő ismerősöd, akkor keress meg nyugodtan.)

OPI Suzi's Hungary Again

Ahogy korábban szó volt már róla, ez a lakk az Euro Centrale kollekció tagjaként jelent meg több társával együtt, szerintem ez egy nagyon jól sikerült kollekció volt a tavalyi évben.
A lakk állaga elég sűrű, de ennek ellenére mégis hajlamos megfolyni a körömágynál, erre jobb odafigyelni. Ez is gyorsan szárad, de nem annyira, mint a Coral Reef.
Az ecsete a szokásos OPI ecset, széles és lapított, én annyira nem rajongok érte, szerintem túl széles és én nehezen tudok szépen festeni vele a körömágynál.
Fedése ennek sem tökéletes, de inkább azért, mert az első réteg borzalmasan csíkoz. Ezt a második réteggel lehet korrigálni, de én legtöbbször még így sem látom tökéletesnek, általában felkenek egy harmadik réteget is.
Sajnos ezt már közel sem annyira könnyű letakarítani a bőrről, mint a másik lakkot, így érdemes minél jobban odafigyelni a felkenésnél a hibák elkerülésére.
Ezt a lakkot is nagyon szeretem, gyönyörű színe van, csodásak az apró csillámok, amiket közelről látni lehet benne, de nem gondolom, hogy ez a minőség megéri az árát.
Beszerezhető az OPI Hungary-nél vagy a szombathelyi mukorombolt.hu oldalról, esetleg még rálelhettek Douglas, Marionnaud vagy Müller parfümériákban. Az ára 2.200 Ft és 3.000 Ft között mozog, ezért 15 ml lakkot kapunk.

És akkor jöjjön még pár kép, hogy lássátok hogy nézett ki napsütésben :)



itt látszanak talán a gyűrűs ujjamon egy picit a csillámok


És akkor, hogy kicsit másról is legyen szó: a közeljövőben tervezek pár bejegyzést olyan AVON lakkokról, amik a készletemből még kaphatók, mert sajnos nagyon kevés színminta van az interneten és katalógusból nagyon nehéz eldönteni, hogy szeretnénk-e egy színt vagy sem.
Mivel most 799 Ft-ba kerülnek a Nailwear Pro+ lakkok január 22-ig, ezért az a kérdésem, hogy az alábbi lakkok közül van-e olyan, ami érdekelne titeket most, mert esetleg rendelésen gondolkodtatok, de nem tudjátok milyen lehet élőben. Ha van olyan szín, akkor azt előreveszem a sorban és igyekszem minél hamarabb megmutatni:
  • Painted Peony (barackszín arany mikrocsillámokkal)
  • Blue Water Lilies (középkék arany mikrocsillámokkal)
  • Golden Vision (fólia finisű arany)
  • Naked Truth (nude)
  • Vintage Boutique (csokoládébarna)

4 megjegyzés:

  1. a coral reefet imádom, az egyik kedvenc lakkom. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. tudom mit érzel! tényleg nagyon jól eltalálta az avon azt a lakkot. :)

      Törlés
  2. Nagyon szép mind a kettő! Nem tudnék dönteni. :)

    VálaszTörlés