2014. október 25., szombat

Dance Legend - Bullet For My Valentine


Sziasztok!

A héten kaptam meg életem első Dance Legend lakkjait, közülük mutatom most meg az egyiket, ami nem más, mint a Wow Prism kollekcióban megjelent Bullet For My Valentine.


Ezzel a lakkal hónapok óta szemeztem, de eddig nem mertem bevállalni a rendelést, tartottam tőle, hogy megvámolják a csomagot. Sajnos a félelmem nem volt alaptalan, mert a mostani csomagunkat is megállították a vámon, így végül elég drága lett, az amúgy 13 dolláros lakk, de most nem ez a lényeg.
A Zoya és a piCture pOlish hasonló típusú lakkjai közül mindig a melegebb vagy legalábbis semleges árnyalatú pirosas / bordós színeket hiányolom. Hiába van meg a piCture pOlish Monroe és a Zoya Blaze, vágytam valami egészen más hangulatú lakkra és a képek alapján abban reménykedtem, hogy ebben a lakkban megtalálom ezt a valamit.


Lelövöm a poént, tényleg megtaláltam. Nem is hasonlít az említett két lakkra, természetes fényben bordó, szobában és lámpafénynél inkább meleg árnyalatú barnásbordó színnek látszik, igazi őszies árnyalat, bár természetesen más évszakban is el tudom képzelni a körmeimen. A végeredmény csodálatos, de ne szaladjunk ennyire előre, lássunk néhány technikai dolgot.


Az üveggel lassan kezdek megbarátkozni, bár még mindig rondának találom. Lehet, hogy csak a kupakkal van bajom, de szerintem rémes.
Sajnos az ecset nem kevésbé, de természetesen lehet, hogy ezzel nem fog mindenki egyetérteni. Szélesedő, elvileg egyenesre vágott fajta, de egyrészt az enyém kicsit ferdére lett vágva, másrészt pedig nincsen tartása, nyeklik-nyaklik mindenfelé, nem tetszik.
A lakk közepesen folyós, első használatkor küzdöttem vele rendesen, több helyen is befolyt a körömágyba, így inkább lemostam az egészet. Aztán nekifutottam még egyszer és rájöttem, hogy nálam ez a folyósabb állag az ecset miatt okoz nehézségeket. Végül az a módszer jött be, hogy két közepes réteget használtam és az ecsetet éppencsak hozzáérintettem a körmeimhez, hogy ne tudjon túlságosan szétterülni, mert akkor nem tudtam megfelelően irányítani.


Ha a felvitel apróbb nehézségein túllendülünk, akkor egy nagyon jó minőségű lakkot kapunk. Ahogy az előbb már írtam is, két közepes rétegben tökéletesen fed. Már az első réteg sem foltos, de akkor még átlátszik a köröm vonala egy picit. Száradás után nálam kicsit bemattult, így mindenképpen javaslom a fedőlakk használatát.


Kivételesen tartósságot is volt alkalmam tesztelni. A harmadik napon mostam le, ekkor egyetlen körmömön pattant meg a lakk egy helyen, de ott általában egy lakk sem szokta sokáig bírni, mert egy részen fura ívben hajlik meg a körmöm. A többi körmön minimális körömvégi kopás volt megfigyelhető, szerintem egy-két napig még simán hordható lett volna, ha úgy egyébként elviselnék magamon egy színt ennyi ideig... :D

Ablak előtt, borús időben, vakuval készült kép

Érdekelt, hogy mennyire hasonlít néhány itthon lévő lakkhoz, így a harmadik napon felkentem mellé két másik lakkot, ezek a piCture pOlish Bridget és az A-England Briarwood. Gondolom ki fogjátok találni, hogy melyik ujjamon melyik lakk van, de ha segítség kell, csak sikítsatok! :D


Összességében nagyon örülök a választásomnak, mert nagyon jó minőségű lakkot sikerült kifognom és annak is nagyon örülök, hogy hamarosan a Naillandnél is hozzájuthatunk majd ezekhez a lakkokhoz. Sajnos semmilyen információm nincs arról, hogy vajon mennyibe fognak kerülni a lakkot, illetve hogy mikor érkeznek, de már én is nagyon izgatott vagyok!

47 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Jó lesz, amikor már mindenki megnézheti majd élőben is! ;)

      Törlés
  2. A Bridget mellett látom csak, hogy mennyire sötét, amúgy azt hittem, hogy szinte hasonmások, leszámítva a Bridget arany fényét. Ha nem is azonnal, de karácsonyra szerintem megrendelem a Briarwoodot meg ezt a Dance Legendet is, nagyon bejön ez a 3 lakk :)
    (Bridget megvan és ijesztő mértékben fogy.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. igen-igen, jó, h egymás mellett is lefotóztad, úgyanezt gondoltam, mind Audrey. :)

      Törlés
    2. Audrey: én is azt hittem, amikor először megláttam az üveget, ezért is kentem fel egymás mellé, hogy hátha másnak is segít a döntésben. ;) A PP lakkokkal meg az a baj, hogy túl szépek, ezért gyakran használjuk őket és ráadásul nincs túl sok az üvegben...
      Dyna: tudtam én, hogy lesztek egy páran, tényleg nekem is ez volt az első gondolatom. :)

      Törlés
  3. hmm, csodaszép :) és remekül mutat a körmeiden :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, örülök, hogy Neked is tetszik! :)

      Törlés
  4. Ó, nem vagy egyedül, a kupakja szerintem is borzalmas. Valamilyen kifinomultabb kupak jobban illene a beltartalomhoz!
    Nagyon tetszik ez a szín, gyönyörűek a képeid róla. ;) És a fénye sem elhanyagolható, szerintem látni lehetne benne önmagunkat. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A fedőlakk hozta elő az igazi szépségét, anélkül sajnos egy kicsit fakó volt.

      Törlés
  5. Végre egy lakk a wow prism kollekcióból, ami semennyire sem mozgatja meg a fantáziámat, szerintem dögunalom. Persze simán lehet, hogy élőben, ha a kezembe veszem, veszettül tetszene, de így fotókról még mindig semmi, pedig nem Te vagy az első blogger, akinek a swatchait megnézem erről az árnyalatról.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezzel max. azt erősítetted meg, amit eddig is tudtunk. Hogy teljesen más az ízlésünk körömlakkok terén. :D
      Szerencsére nekem azért van jó néhány árnyalat a kollekcióból, amiről nyugodt szívvel ki merem jelenteni, hogy nincs rá szükségem, mert vagy nem tetszik vagy van már nagyon hasonló lakkom. És speciel ezért a "dögunalmas" lakkért meg nagyon régóta evett már a fene, s ráadásul épp azt kaptam, amit vártam. :)

      Törlés
  6. te jó ég, csodás ez a lakk!!! :)))

    VálaszTörlés
  7. folytatván az előző gondolatot: nekem picit sötét a Bridgethez képest és félek, h már túlzottan az lesz, de hát ki tudja, h pár hét/hónap múlva mibe szeretek bele, vagy mit kell csak úgy spontán elhozzak a Nailland pultról... :D kisujjamon fent van a Zoya, csodáááááááááááás, tényleg, nah ez valóban szerelem lakk! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg nem egy világos lakk, ezt jól látod. :)
      Éééés tudtam, hogy a Blaze-t imádni fogod! :D

      Törlés
    2. rajtam van, rajtam van, csudááááááás! :) szombat este végül a többi ujjam is kipingáltam és boldogság, imádom, folyton nézegetem. tény, h a bridget nem volt még fent csak egy ujjamon, de határeset, h melyik jelleget/lakkot szívelem jobban, egyelőre azt érzem, h ez a jelly finish az én szívem csücske. (és Suzienál játszom én is, van egy barátnőm, aki a fél karját odaadná ezért -bár még nem tudja, de nemrég megkapta Jikka her rose adaggioját (amit nekem akart épp adni, de beugrott, h nórának mennyivel nagyobb boldogság lenne ez a lakk és mivel épp ott volt, felajánlottam neki) ő pedig hetekig áradozott róla, h varázslat, és milyen minőség és szín, a pirosasbordót pedig szintén imádja), szóval ha én lennék a mázlista, övé lenne a lakk, enyém meg a lemezes móka.) egyébként ha nem nyerek és még lesz később is a naillandnél, ezt kapja tőlem karácsonyra (megvenném neki simán jókedvre vidító csak úgy ajiként is, olyan szar hónapokat él anyagilag már egy jó ideje, de már korábban elmondta, h így is elég kicsi dolgot kap tőlünk). remélem, ez nem csalás, de ott is nagyon drukkolok magamnak, meg persze nálad is! :D :) épp el vagyunk kényeztetve általatok, nagyon jófejség. :)

      Törlés
    3. Szerintem kicsit tényleg elrontottak minket a gyártók. Régebben a krém finish volt a kedvencem. Most meg szinte rájuk se nézek, kicsit mindegyik uncsinak tűnik... :(
      Szorítok Nektek és remélem, hogy Nóra barátnőd nem olvassa a kommentjeidet, hogy meglegyen a meglepi, bárhogy is alakulnak a dolgok... ;)

      Törlés
    4. nem olvasnak körmös blogokat barátnőim, ha találok valami "ezt meg kell mutatnit", arra rákeresek a google-ön és úgy linkelem. vagy saját képpel. :D
      köszi Timi a drukkot! ;) (jah és eldöntöttem, a dream kell és próbálom lebeszélni magam az auroráról. bár a mai pp szállítmány után nem is tudom, mit csináljak -a kinézett új lakkok közül lehet, h hnapra már egy sem lesz, de a grace és az eyre kísérteni fog-, bár lehet, h nem jutok el hnap se hozzájuk, barátnős délutánom lesz)

      Törlés
    5. Akkor jó, ha nem olvasnak blogokat, de ahogy látom sajnos nem Te nyertél. :(
      És hát ezek a csodalakkok meg már csak ilyenek. Egyszerűen beeszik magukat az ember agyába kiirthatatlanul. :D

      Törlés
  8. Válaszok
    1. Meg tudlak érteni Téged is! De csak várjátok ki az egész kollekciót! Tutira nem tudtok majd egyet választani. Eszméletlen gyönyörűek! Én kettőt vettem meg első körben, de napokig gondolkodtam, hogy melyik kettőt válasszam elsőnek... :D

      Törlés
  9. Nekem elsőre a Monroe-ra hajaz, sokkal több holo pehellyel. Nem tudom, ennél nem érzem azt, hogy feltétlenül kellene, de lehet, hogy csak addig, míg élőben meg nem látom a körmödön. :) Nekem is tetszik, hogy a végére beraktál egy összehasonlítást is. Nem gondoltam volna, hogy a Briarwood-al ennyire rokon árnyalat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem teljesen más, mint a Monroe. Az inkább lilába, ez meg inkább barnába hajló bordó. Ha legközelebb találkozunk szívesen megmutatom a két üveget egymás mellett és látni fogod a különbséget rögtön. Inkább a Blaze és a Monroe hasonlítanak, mégis megvettük mindkettőt... :D
      A Briarwood pedig éppen azért került be az összehasonlításba, mert az is kicsit barnába hajló szín szerintem. És az alapszínük tényleg nem áll túl távol egymástól. ;)

      Törlés
  10. jaaaaaaaaaj, hát most már komolyan sírok, hogy ez miért nem az enyém?? Annyira az enyém ez a szín, és még holo is, és pelyhes is, és ez egy ÁLOM lakk. Simán olyan álomlakk, mint a Payton volt, amit fél évig nem vírtam kiverni a fejemből, és most a körmeimen van. Ezt is megszerzem, bármi áron. Na látod, nem is tudok értelmes kommentet írni, mert elvette az eszem a lakk szépsége. ÁÁÁÁ *_* Remélem átjött a lényeg a hablatyolásomból :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Átjött! :D
      És igazad van, mert tényleg gyönyörű! De hidd el, akkor lesz igazán végünk, amikor itt lesz az egész kollekció testközelben... :P

      Törlés
  11. Atya... ég. Ez ilyen gyönyörű? :O
    Nem tudok többet írni róla, végem van.

    Nekem amúgy nem csak a kupakjuk nem tetszik a DL lakkoknak, hanem a matricájuk és az üvegük sem.
    Viszont ez a lakk... ez mennyei.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kézbe fogva egy kicsit kevésbé tűnnek gagyinak, de alapvetően igazad van. Tényleg sokkal szebb csomagolást is kaphattak volna ezek a csodálatos lakkok. Mert, hogy a lakkok azok, ahhoz kétség sem férhet... :)

      Törlés
  12. Kb. a könnyeim potyognak, olyan szép :D Nálam már a neve miatt is elég nagy befutó, de ez a szín... Nagyon jól mutat rajtad :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon várom már, hogy itt legyenek a Naillandnél és mindannyian hozzájuthassunk könnyedén ezekhez a lakkokhoz, mert tényleg csodásak! :)

      Törlés
  13. Egyértelműen ő a legszebb, a három lakk közül. :3

    VálaszTörlés
  14. Gyakorlatilag Őt vadászom jó ideje, csak nem tudtam róla :D
    A szín, a kis színes pelyhek... csodás!

    VálaszTörlés