2014. október 29., szerda

Az ősz színei - Vörös


Sziasztok!

Bár a múlt heti fordulóban nem vettem részt, most ismét itt vagyok én is egy - a témához passzoló - manikűrrel. A mai bejegyzéshez választott színem a vörös.
Elsősorban azért örültem, amikor megláttam ezt a kihívást, mert így eszembe jutnak elfeledett lakkok, akárcsak ez a mai, ami nem más, mint a City Siren nevű China Glaze lakk.


Tavaly év végén hosszasan kutakodtam olyan vörös lakk után, ami nem meleg árnyalatú, de nem is hajlik a színe lilába vagy bogyószínbe és nem olyan sötét, mint egy bordó lakk. Meg kell mondjam, hogy igazán nem volt egyszerű dolgom. Szerencsére azonban ráleltem erre a lakkra, így most mesélhetek róla Nektek.


A képeken egy árnyalatnyival talán világosabbnak látszik, mint amilyen valójában, s így néhányan pirosnak nézhetitek, de ez az én meglátásom szerint bizony nem piros, hanem vörös, méghozzá egy ízig-vérig hideg árnyalatú vörös (van ilyen egyáltalán? :D). Ami nem mellesleg egy (!) vastagabb rétegben tökéletesen fed, nem csíkozódik, a hagyományos ecset ellenére is könnyen kezelhető. Bátran ajánlom mindenkinek, aki jó minőségű lakkot keres hasonló árnyalatban.


Természetesen nem hagyhattam minta nélkül, ha már kihívásra készült a manikűr. Először a múltkori zsákmányos bejegyzésben szereplő, ebay-ről rendelt nyomdalemezről kerestem mintát, gondoltam, hogy lehetne ez a mai bejegyzés egyszersmind egy bemutató is a lemezről. Jelentem, nem lesz bemutató, ugyanis a lemez használhatatlan. A minták nem elég mélyen vésettek, többféle lakkot is kipróbáltam, de mindannyiszor kudarc lett a vége. A türelmem hamarabb elfogyott, mintsem hogy értékelhető dolgot tudjak vele készíteni, így ezt a lemezt nem ajánlom megvételre.


B tervként a nemrégiben Petrától beszerzett Pet'la Oorie lemez mintáit használtam, a nyomdalakk pedig a Dashica halványrózsaszín lakkja volt. A Pet'la lemezzel természetesen semmilyen probléma nem volt, a későbbiekben lesz majd róla részletes bejegyzés is.

Nektek van kedvenc vörös lakkotok? Ti milyen színeket viseltek szívesen a mostani időben?

Lessük meg, hogy a többiek milyen bordó vagy vörös lakkot választottak! :)

43 megjegyzés:

  1. Gyönyörű szép *.* Valamiért kicsit karácsonyi hangulata van számomra :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Szilvi! Élőben egyáltalán nem volt karácsonyos szerintem, kicsit inkább vidám, játékos hangulata van ennek a lakknak, amire a díszítés még rátett egy lapáttal. :)

      Törlés
  2. Hú, wow! Gyönyörű szín! És a minta is nagyon illik hozzá! :) Nekem inkább magyaros motívum.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép ez a mani, a piros kár, hogy nem így néz ki, mint a képen, nagyon szép az aprólékos nyomdával!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg csak egy hajszálnyival sötétebb a valóságban, de a tónusa pontosan ilyen, szerintem gyönyörű! :)

      Törlés
  4. Nagyon tetszik ez a szín, elhiszem, hogy nem volt könnyű levadàszni, mert nem sok márkának van ilyen színe. :)
    A nyomdázás nagyon tetszik, olyan ügyes vagy! *_*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! :)
      Amúgy az a baj, hogy általában csak piros és dögös vörös van a palettán. Ráadásul legtöbbször a pirosak is meleg árnyalatúak, viszont vörösből tényleg szinte csak azt találni. Szerintem már az agyára mentem a Nailland-es lányoknak akkortájt, mert vagy 10 pirosas / vöröses árnyalatot mutattak - mielőtt ezt megtaláltuk -, és én mindegyikre csak a fejem ingattam, hogy az sem az, amit keresek... :D

      Törlés
  5. Ajajj, ennek baromi jó színe van! Nekem az Adventure Red-y van meg, nagyon kíváncsi lennék, hogy egymás mellett hogyan mutatnak. Ajj, nem nyugszom, amíg ki nem derítem, mert eddig azt hittem, az AR a tökéletes vörös számomra, de ez a lakk valami eszméletlen szép árnyalatú.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha egymás mellé teszed a kettőt, akkor egyértelműen látszik, hogy ez hideg, az meg ehhez képest melegebb árnyalatú vörös. Az a lakk is rajta volt a listámon, mielőtt rátaláltam erre a szépségre. :)

      Törlés
  6. Nagyon szép a lakk és a mani is gyönyörű! :)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon szép lett és egyedi, nekem is a magyaros motívumok jutottak róla eszembe. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, tényleg hasonlítanak a minták a magyaros motívumokhoz. :)

      Törlés
  8. Csodaszép nyomdázás én is piros lakkra nyomdáztam tegnap :)

    VálaszTörlés
  9. Ó, ez a szín álom, és a minta is nagyon tetszik! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik és köszönöm szépen! :)

      Törlés
  10. Nagyon szép színű piros! És a nyomdával tökéletes, nagyon tetszik a végeredmény. (-:
    Én Essence lemezzel jártam ugyanígy.. :-7

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, sajnos az Essence lemezek is elég rosszak. Örülök, hogy tetszik a lakk és a minta is! :)

      Törlés
  11. Nagyon szép lett!
    A lemezre is nagyon kíváncsi vagyok, már rég készülök venni 2-3 darabot, de valamiért mindig elhalasztom, pedig nagyon tetszenek, a mintán is látszik, h jó minőségű, élesek a vonalak és ügyes a nyomdázó. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! A Pet'la lemezek pedig tényleg jók, nekem már talán 5 darab van és eddig szinte minden mintával jól boldogultam. Ráadásul a vevői igényekhez igazodva változtattak a minták mélységén és most már hasonlóak a Moyou lemezekhez ilyen szempontból. Szerintem mindenképp próbálj ki egyet valamikor, ha gondolod megadhatom Petra elérhetőségeit is, hogy ne kelljen webshopon keresztül rendelned. :)

      Törlés
  12. hát mi lenne a kedvenc, ha nem a blaze, ami még ma is a körmeimen van és tény, h a vége kopást hétfőn picit újrakentem, de amúgy még mindig makulátlan. IMÁDOM. marad hnapra is, újra festem a vége kopást. gyönyörűűűűű.

    jajj és ez a manikűr is az ám, ezzel a nyomdázással, csudaszép.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszik. A Blaze pedig valóban csodálatos és örülök, hogy végre olyan lakkot találtál ismét, amiért ennyire tudsz rajongani! ;)

      Törlés
    2. egy hete van a körmeimen és nincs szívem lemosni! :D pedig ma ki akartam próbálni a tegnap megvett aurorát (zoya, of korsz) vagy a grace-t (dilemma volt, de nem bírtam otthagyni), de nem tudom rávenni magam az eltüntetésére. :D

      Törlés
    3. És totálisan megértelek! ;)

      Törlés
  13. Nagyon szép a színe, és a nyomi is pont jó, hogy nem harsogó rajta. Így nagyon elegáns! :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Nyomi" :D Na így se hallottam még használni... :D
      De örülök, hogy tetszik! :)

      Törlés
  14. Az én kedvenc vörös lakkjaim főleg China Glaze-ek,mint a Heart of Africa, vagy a Just Be Claws, de örök kedvencem marad a Models Own Sardonyx is, az tuti. :) Amikor még nem voltam "függő", a Catrice Caught on the red carpet volt az első lakk, amit teljesen elhasználtam és újravettem. Mostanában viszont zöld-lány vagyok, egyértelmű.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a Heart of Africa nem hasonlít az Orly Smolder-re? Legalább néhány képen úgy látszik. Megértem, hogy kedvenc! A Just Be Claws nálam is itt figyel a fiókban, nekem szerintem ő lesz a karácsonyi lakkom, úgyse hiszem, hogy nagyon pingálásra lesz időm... :D
      Ez a Models Own viszont enged egyáltalán nem tudott elvarázsolni, viszont a Catrice ismét érthető, igazi klasszikus piros lakk, mindenkinek kellene egy ilyen, aki festi a körmét. :)
      A zöldimádatodat meg figyelemmel kísérem ám! Láttam mekkora volt az öröm, hogy megkaparintottad a Saint George-ot. ;)

      Törlés
  15. Szépek ezek a minták, és a lakk is csodás. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Timi! Ez a lakk pedig tényleg iszonyú jó minőségű! :)

      Törlés
  16. Gyönyörű lett! Egyszerű, de nagyszerű! :)

    VálaszTörlés
  17. Hű ez gyönyörűszép!
    Az alapszín is nagyon tetszik, nyomdázva pedig tökéletes manikűr! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm PAncsi! Tényleg csodás ez a lakk és a Pet'la lemezek mintáit is nagyon kedvelem. :)

      Törlés
  18. Jaj, de gyönyörűséges! *.*

    VálaszTörlés