2014. október 15., szerda

Az ősz színei - Taupe


Sziasztok!

Megtetszett a Timi által indított őszi színes móka, úgyhogy igyekszem minél több fordulóra alkotni majd valamit. Ezek valószínűleg egyszerű manikűrök lesznek, valahogy az ősz nálam a visszafogottságról szól (aztán majd meglátjuk). Az első fordulóra sajnos nem volt időm, viszont ezt a mostanit semmiképp sem szerettem volna kihagyni.


Egy nagyon egyszerűen elkészíthető manikűrt hoztam nektek, ami egy olyan napon készült, amikor nagyon kevés időm volt és csak az volt a cél, hogy ne legyenek csupaszon a körmeim. Ez a forduló egyszersmind jó alkalom arra, hogy bemutassam nektek a mai bejegyzés két szereplőjét, a Kiko 319 Light Dove nevű árnyalatát és a Barry M Croc Effect 323 számú lakkját.


A duó ihletője a Nailland akciós Barry M kínálata volt, ahol egyrészt megláttam, hogy a Croc Effect lakk 895 forintért kapható, ami kicsit bosszant, mivel én kb. az első Nailland-es vásárlásomnál szereztem meg ezt a lakkot (természetesen eredeti áron), viszont jó hír lehet azoknak, akik most kapnak kedvet hozzá. Azóta vágytam egy hasonló effect-lakkra, amióta Erzsinél megláttam ezt a bejegyzést. Az a nagy szerencsém, hogy a Dior duónak mindenhol csak hűlt helyét találtam, mert amennyi eszem van, képes lettem volna megvenni azért, hogy aztán évente kétszer használjam... :D


Az akciós kínálat további böngészése közben vettem észre a Barry M Capuccino nevű árnyalatát, amiről egyből el is döntöttem, hogy megveszem, csak ezután tűnt fel, hogy éppen nem volt belőle készlet. Ismét csak ez volt a szerencsém, mivel így elkezdtem gondolkodni és rájöttem, hogy a bejegyzésben szereplő Kiko lakk nagyjából ugyanúgy nézhet ki, mint az említett Barry M. Innentől már semmi nem állíthatott meg, hogy gyorsan összedobjak egy őszi krokis manikűrt.


A Kiko lakkról el kell mondjam, hogy csodás a fedése és elég gyorsan szárad, már egy közepesen vastag réteg is szépen fedett, de persze rákentem még egyet. Az ecsete lapított, egyenesre vágott, teljesen jól használható. Az állaga se nem folyós, se nem túl sűrű, éppen megfelelő. Száradás után a lakknak önmagában is nagyon fényes a felülete.


A színét imádom, hideg árnyalatú barnás-szürkés-lilás szín, tipikusan az, amit az angol nyelvben taupe-ként emlegetnek. Totálisan hozza az őszi hangulatot, visszafogott, de gyönyörű. A hideg bőrtónussal rendelkező lányoknak / hölgyeknek ajánlom elsősorban.


Én csoportos rendeléssel jutottam hozzá 900 forint körüli áron, de sajnos azóta nagyon megemelték az árát, jelenleg 3.9 euróba kerül a Kiko oldalán és ehhez természetesen még hozzájön a szállítási költség. Viszont ha Olaszországban jártok, javaslom, hogy mindenképpen ejtsetek útba egy Kiko boltot, mert eszméletlen szép cuccaik vannak. :)


Az effect lakkal kapcsolatban le kell szögeznem, hogy egyébként a hideg ráz a mindenféle mozaikhatású repedezős lakkoktól, szerintem iszonyúan igénytelen hatást keltenek, a krokodilbőr minta viszont eszméletlenül tetszik.
Ez a lakk az üvegben sötétkéknek tűnik, de körmökön egyértelműen fekete, így ez ne zavarjon meg senkit. A használati útmutatója szerint egy vékony réteget kell kenni az érintésre száraznak tűnő, de nem teljesen száraz lakkra. Nekem kicsit vastagabb réteget sikerült felkennem, ezzel a képen látható eredményt értem el. Próbáltam már korábban többféle lakk fölött is és az a tapasztalatom, hogy nem csak a felkent réteg vastagsága, hanem az alatta lévő lakk is befolyásolja, hogy milyen lesz a végeredmény. A mostani manikűrben kevésbé látszik a krokodikminta hatás, de volt már olyan lakk, ami fölött nagyon durván nézett ki (a szó legjobb értelmében).
Ha érdekel Titeket, hogy más alapokon milyen hatást lehet vele elérni, akkor szóljatok és szentelek neki egy külön bejegyzést.


Nagyon ritkán történik velem ilyesmi - főként egyszerűbb manikűrök esetén -, de ezt a kombinációt lelkesen hordtam három napig (és itt most azon van a hangsúly, hogy lelkesen :D). Bár nem túl gyakran használok hasonlóan visszafogott színeket, ezt a színt alapvetően nagyon szeretem, így amennyiben nektek is tetszik és a Kiko lakk számotokra is annyira nehezen elérhető, mint számomra, akkor szerintem érdemes lehet egy próbát tenni az említett Barry M lakkal, mert a neten fellelhető képek alapján nagyon hasonlónak tűnik és éppen van is készleten a Naillandnél (ja, és még mindig akciós, így 1113 forintért vásárolhatjátok meg).

Ti mennyire szeretitek a hasonló árnyalatokat? Használtok bármilyen típusú repedezős lakkot?

A többiek manikűrjét is megtaláljátok a lenti linkeken. :)

34 megjegyzés:

  1. Nem számítottam rá, hogy ez a Kiko ilyen felkenve. Első képen nekem még kis rózsaszínes árnyalata is van. A többi képen persze látszik a színe.
    Ez most nem az én színvilágom, a repedezős lakk sem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos az első kép nem a legjobban sikerült, úgyhogy sorry, ha kicsit félrevezető volt. Valahogy nem is tudnám elképzelni rajtad azok alapján, amikre eddig mondtad, hogy tetszenek. ;)

      Törlés
  2. Nagyon szép ez az alapszín! És a repedezős is tetszik! Én is hordanám 3 napig lelkesen. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, akkor örülök, hogy nem vagyok egyedül a lelkesedésemmel! :D

      Törlés
  3. Először én sem értettem, hogy miért ezt a Kiko lakkot választottad, cseppet sem tűnt taupe árnyalatnak. A körmeiden viszont már igen, nekem kifejezetten tetszik! :)
    A repedezős lakkokért én sem igazán vagyok oda mostanában, de rajtad pl tetszik (főleg, hogy nem apró-pici repedései vannak, hanem szép nagyok)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg csalóka az első kép, ne haragudjatok érte, talán kár is volt belerakni a bejegyzésbe. De örülök, hogy körmökön tetszik, szerintem csodás szín! :)
      És hidd el, én aztán tényleg nagyon utálom a repedezős lakkokat, de ez valahogy más. Olyan igényes...

      Törlés
  4. Nagyon tetszik ez a mani! :) Meg főleg ez a KIKO lakk, annyira visszafogott, de nagyszerű! :) Tök jó! A repedezős lakkoktól egyébként a hideg ráz engem is, de ez valahogy tényleg csodás lett itt :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon köszönöm Rita! Örülök, hogy neked is tetszik! Szerencsére eddig mindegyik Kiko lakk bejött, amit próbáltam! ;)

      Törlés
  5. imááááááádom a taupe lakkszínt, valami csuda gyönyörű! hétfőre elhívtak egy állásinterjúra, szerintem ilyenre pingálom ki a körmöm, ez tökéletes választás lesz, majd megtrükközöm valamivel :)
    van repedezős feketém is, igaz fogalmam sincs, milyen márka. de nem krokodilos hatású, csak sima, dwe szerintem egyszer azzal is ki fogom ezt próbálni.

    az én kedvenc taupe-om egy astor lycra, pont ugyanilyen színként él emlékeimben, mint ez a kiko. jut eszembe, egyetlen kiko lakkom sincs még, szippszippp. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, akkor szorítok majd az állásinterjú miatt, meséld majd el mindenképpen, hogy sikerült! :)
      Szerintem is tökéletes lesz egy ilyen lakk erre az alkalomra. Az Astornál bevallom én még nem láttam hasonló színt, de ez lehet a világítás hibája is, az ő állványuknál a legcsalókábbak a fények a drogériákban szerintem. Borzalmas!
      A Kiko lakkok után pedig engem is sokáig evett a fene, aztán meguntam és akkor dobtam be a közös rendelés ötletét a FB csoportba. Sajnos azóta tényleg nagyon felvitték az áraikat, így nem hinném, hogy a közeljövőben ismét ilyesmire vetemednék. :(

      Törlés
  6. Számomra leáldozott a repedezős lakkok csillaga, de kimondottan tetszik ebben a maniban. ;))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem éppen azért tetszik ez a lakk, mert nem biztos, hogy eszembe jutna, hogy repedezős lakk van felkenve. :)

      Törlés
  7. Nagyon szépen reped ez a lakk... :) Szuper páros lett.

    VálaszTörlés
  8. A Kiko lakk nagyon tetszik, én önmagában is lelkesen hordtam volna :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, önmagában is csodálatos tényleg. Pont annyira hideg árnyalat, amennyire szeretem és éppen annyi lilás árnyalat van benne, ami még belefér a taupe kategóriába, de izgalmassá teszi a színt. :)

      Törlés
  9. Én megnézném ezt a Barry M lakkot különböző lakkok fölött. (-: Nekem van egy Miss Sporty és egy Lovely, előbbi fekete, utóbbi zöld. Mikor divatba jöttek ezek egészen lelkes voltam, de mára nem igazán jönnek be párom legnagyobb bánatára, neki neoyon tetszik. :D Viszont ez a krokodilbőr-hatás nem kelt igénytelen benyomást. (-;

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor valamikor felkenem majd pár eltérő alapra. ;)

      Törlés
  10. Én nem is tudom miért gondoltam, hogy a repedős lakkok már kifutottak, nagyon tetszik, jó választás volt. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem amúgy tényleg kifutottak, ez sem egy régebbi megjelenésű lakk, de szerintem nem is tipikus repedezős lakk, így tökéletesnek tartom arra, hogy kicsit feldobjuk a manikűrt, ha idő szűkében vagyunk. Én szeretem ezt a mintát nagyon és gyorsabb / egyszerűbb megoldás a nyomdázásnál például. :)

      Törlés
  11. Hűűűű, nagyon nagyon tetszik O.O

    VálaszTörlés
  12. Nagyon ütős! Simán elhordanám én is :)

    VálaszTörlés
  13. Nagyon klassz mani! Ez a Kiko lakk..most azonnal nekem is ilyet! :D Imádom az ilyen árnyalatokat, talán hasonló lehet amit most vettem, a L'oreal Collection privée J'Lo's Nude. Erről meg rossz swachok vannak, világos szürkének mutatják...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ősszel én is nagyon szeretem a hasonló színeket. A L'orealnak ezt a kollekcióját én is nézegettem, de engem végül egyik sem fogom meg közülük.

      Törlés
  14. De jól néz ki, nagyon tetszik ^^

    VálaszTörlés