2013. december 21., szombat

Összehasonlítás - sötétlila lakkok

Sziasztok!

A mai napra egy összehasonlítással készültem. Idén ősszel/télen is divatosak a sötét színek és - bár karácsony közeledtével egyre inkább a piros-vörös-bordó kombinációk kerülnek előtérbe - azt gondolom, hogy a lila szín az egyik legjobb választás a hidegebb, borongósabb időben (persze, ha szereted a lilát).

Én a lila szín nagy rajongója vagyok, rengeteg árnyalatát kedvelem a sötétektől egészen a pasztell lilákig. Ezért is gondoltam, hogy megmutatom a készletemben lévő elég hasonló árnyalatokat, hátha segít valakinek a választásban.




A képen látható lakkok a következők:
  • Avon Plum Seduction
  • China Glaze Charmed, I'm Sure
  • OPI Vant To Bite My Neck?
  • ELF Party Purple


mutatóujj Avon, középső ujj China Glaze, gyűrűsujj OPI, kisujj ELF


Nézzük akkor sorban a lakkokat!

Avon Plum Seduction

Tényleg hasonlít a színe a szilvához. Szerintem kellemes, meleg színe van. Az állaga elég folyós, a finise krém, a teljes fedéshez három rétegre volt szükségem. Elérhetősége sajnos kicsit korlátozott, mivel kifutó színről van szó. A mostani (december 23-ig érvényes) katalógusból 599 Ft-ért lehet megvásárolni. A következőben nem láttam, de szerintem fogják még árulni. Nem hinném, hogy a teljes készlet elfogyott már belőle, szóval ha valakit érdekel, érdemes figyelni az aktuális katalógusokat vagy érdeklődni az Avon tanácsadónőknél.

China Glaze Charmed, I'm Sure

Nagyon hasonló színe van az előző lakkhoz, csak ez egy kicsit hidegebb szín. Leginkább fáradt lilának tudnám nevezni, abszolút az egyik kedvenc színem. Krém finisű lakkról beszélünk, az állaga közepesnél kicsit vastagabb szerintem. Fantasztikus a minősége, már egy rétegben csodásan befedi a körmöket, csak arra kell vigyázni, hogy ne szöszmötöljünk vele sokáig, mert iszonyú gyorsan szárad és a sok kenegetés hajlamos elkenni (elhúzni) a szépen felvitt réteget és akkor bizony szükséges lehet egy második réteg ennek javítására (tapasztalat :D). Gyakorlott lakkozók remélem értik mire gondolok :)
Beszerezhetősége budapestieknek viszonylag egyszerű, a Nailland-nél 1.490 Ft, vidékiek megrendelhetik itt.

OPI Vant To Bite My Neck?

Ennél a lakknál már felfedezhető némi színbeli eltérés, ugyanis ez abszolút hideg árnyalatú, élénk sötétlila (már ha sötét színre lehet egyáltalán az élénk szót használni). Gyönyörű szín ez is, szintén krém finisű, az állaga közepes. Nagyon jól kezelhető lakkról beszélünk, szépen terül, szintén szuper a minősége. Ez is egy rétegben fed és hasonló az előző lakkhoz, itt is figyeljünk hogy ne simogassuk túl :D
Beszerezhető Budapesten az OPI Hungary üzletében (Hungária krt. 91.) 2.500 Ft-ért vagy rendelhető az előző bejegyzésben már említett szombathelyi webshopból 2.200 Ft-ért itt.

ELF Party Purple

Ez a lakk az abszolút kakukktojás a többi mellett. Először is ez nem krém finisű, hanem kicsit csillámos önmagában és a többivel ellentétben ez nem szárad fényesre, hanem inkább félmattnak nevezném. A másik probléma, amit már csak a lakkozás és fotózás után vettem észre, hogy ezt a lakkot már nem is lehet megvásárolni az ELF honlapján, szóval utólag nézve semmi értelme nem volt se felkenni, se lefotózni. De hogy még véletlenül se keseredjen el senki elmondom, hogy annyira nem is kell bánni, mivel három réteg kell a teljes fedéshez és iszonyú lassan szárad. Fotózás közben sikerült is jól elkennem, van is olyan kép, amin ez látszik. Szóval ezt ne bánjátok, amúgy se ajánlanám :)

Mutatom a többi képet is. Szerintem a képeket is jól látszik, hogy az Avon és a China Glaze mennyire hasonlít egymásra :)










Azt hiszem bátran kijelenthetem, hogy egy nem körömlakkmániás lánynak ezek közül bőven elég, ha az egyik megvan és nyilván más márkáknál is találhatunk hasonló színeket, nekem ezek álltak a rendelkezésemre. Az első három lakk közül én nagyon nehezen tudnék kedvencet választani, mivel természetesen én látom a különbséget, tehát mindháromra nagy szükségem van :D
Talán ha mégis muszáj lenne egyet mondani, akkor most éppen a China Glaze-t mondanám, mert annak a színe illik számomra leginkább a mostani borús, szomorkás időhöz. De nyáron tuti az OPI lesz a favoritom a három közül.

Ti szeretitek a lila körömlakkokat?





2 megjegyzés:

  1. Nemrég kaptam meg a Plum seductiont, és pont az van most rajtam. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. igen, mostanában nagyon megérte megvenni, az előző katalógusban 459 Ft volt, ha jól emlékszem :)

      Törlés