2014. május 26., hétfő

ManiCute - Vintage


Sziasztok!

Ma egy új kihívással jelentkezem, aminek a neve ManiCute. Ez egy zártan szerveződő kis csapatot takar, akik kéthetente újabb és újabb témák által inspirált manikűrökkel jelentkeznek.
Nagyjából egy hete Timi megkeresett, hogy lenne-e kedvem csatlakozni hozzájuk. Megmondom őszintén, nagyon meglepett a levele - hisz még fél éve sincs, hogy elkezdtem komolyabban foglalkozni a körömdíszítéssel - ugyanakkor nagyon jól is esett a kérdés, így igent mondtam.
Az első téma, amiben már én is részt veszek nem más, mint a vintage. Micsoda csuda kis szójáték volt ez... :D


Megmondom őszintén, hogy - bár sok helyen láttam / hallottam már - nem tudtam, hogy mit is takar ez a szó pontosan, így elkezdtem kicsit utánaolvasni. Őszintén szólva még most sem tudom igazán, de megosztom veletek amit találtam, hátha hozzám hasonlóan sötétben tapogatóztok a jelentését illetően. Ha jól értem, a vintázs valami olyan egyedi, minőségi dolog - legyen ez akár bútor, ruházat vagy bármi más -, ami nagyjából az 1930 előtti száz évben készült. Sokan keverik a retróval, de míg a retró irányzatra inkább sorozatgyártásban készült műanyag tárgyak, poliészterből készült ruhák, egyéb tömeggyártásból kikerülő termékek a legjellemzőbbek, addig a vintázs esetében az egyediség a fő szempont.
Fentiek tudatában böngészve a neten számomra elég meglepő volt, hogy a legtöbb manikűr pasztell színekben pompázik fehér csíkokkal vagy pöttyökkel és rózsaszín rózsákkal, esetleg csipkével díszítve. Nekem ezekből nem sikerült ihletet meríteni, nem igazán láttam meg bennük a "régiséget". Engem a régi dolgokra leginkább a kopott, barnás vagy fekete-fehér fotók emlékeztetnek (nagyjából olyasmi, ami a kezdő képünkön is látható). Amikor erre gondoltam, akkor pattant ki a fejemből az ötlet, hogy én bizony szépia hatású körmöket szeretnék alkotni. Találtam is egy képet, ami nagyon jó kiindulási alapnak tűnt. Nézzétek csak:

forrás

Ezután már csak azt kellett kitalálnom, hogyan érhetném el a kívánt hatást. Szerencsére beugrott a Saran Wrap technika, amivel kivitelezhetőnek tűnt a dolog. Egyébként erről a technikáról Marcsi készített egy szuper step by step bejegyzést, amit itt találtok meg, érdemes megnézni, ha valaki nem ismeri.
Végül nem elégedtem meg a szépiával, kellett rá egy pár rózsa, úgyhogy két ujjamra nyomdáztam egy szürkés lakkal (első nyomdás manikűr a blogon! :D).



Meg kell, hogy mondjam, régen éreztem magam ennyire kreatívnak és voltam ennyire elégedett az alkotásommal! Remélem, hogy nektek is tetszeni fog, mert én egyszerűen odavagyok érte! Tudom, hogy öndícséret bűzlik, de mit csináljak, ha ezt én most tényleg nagyon imádtam... :D




Az elkészítés menete:
  1. Alapozás az Avon Nail Experts Gel Strength Base Coat alaplakkal
  2. Két réteg Avon Nailwear Pro+ Naked Truth nevű nude árnyalatú lakk
  3. NYC Turbo Dry Top Coat használata a nude lakk száradásának felgyorsítása érdekében
  4. Az előző rétegek teljes száradása után Avon Nailwear Pro+ Vintage Boutique nevű barna lakk felfestése, majd fóliával felszedése szigorúan körmönként egyesével haladva (haha, utólag vettem csak észre, hogy még a neve alapján is illik ide)
  5. Nyomdázás a Moyou Mother Nature 11-es számú nyomdalemezzel és a Rimmel Salon Pro Punk Rock nevű lakkal (a lakkról bejegyzés hamarosan)
  6. A felület kiegyenlítése és a nyomdázás fixálása érdekében Seche Vite Dry Fast Top Coat használata

Ti készítettetek már manikűrt ezzel a technikával? Ha nem, tervezitek a kipróbálását? Én tuti fogok még más színekkel is ilyet készíteni, mert eszméletlen könnyű és látványos! :)

Nézzük meg együtt a többiek munkáját is!

16 megjegyzés:

  1. wow ez tényleg nagyon szuper lett :)

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörű lett! Nekem nagyon tetszik! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nagyon köszönöm! örülök, hogy tetszik! :)

      Törlés
  3. Nagyon szuper lett. Én is ezt a technikát választottam és első kísérletem volt. Elég látványos manikűröket lehet kreálni, úgyhogy nem ez lesz az utolsó alkalmazás nálam. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszi! a tiéd is csodás lett! és abszolút egyetértek veled! :)

      Törlés
  4. Nagyon jól sikerül! Nekem nagyon tetszik!:)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon tetszenek a saran wrap-os körmök, igazán szép lett ez a mani!

    VálaszTörlés
  6. szuper lett, nagyon tetszik :)

    VálaszTörlés
  7. Eszméletlenül jól mutat, nagyon tetszik!

    VálaszTörlés