2015. június 16., kedd

Manikűrvadász - 17. forduló


Sziasztok!

Nagyon régóta nem volt már bejegyzés a blogon, ennek természetesen a már oly sokat emlegetett időhiány az oka, nem akarnálak ezzel untatni Titeket, volt már többször is szó róla ezen a felületen, ha valaki új itt, az pedig visszaolvasva megtalál mindent. :)


A mai bejegyzés apropója, hogy nem tudtam elmenni az ismét meghirdetett Manikűrvadász mellett. Legnagyobb sajnálatomra nem sikerült időben elkészülnöm, ezért elnézést kérek Tőletek, legfőképpen pedig Szilvitől, akitől vadásztam.
A játékot feltételezem, hogy mind ismeritek már, de ha mégsem, akkor itt mindent részletesen elolvashattok. A forduló szervezője ismét Bella, aki a játék megálmodója is egyben, az én párom pedig Szilvi lett, aminek nagyon-nagyon örültem. Szilvi egy eszméletlenül kreatív nő, aki fantasztikusan egyedi látásmóddal rendelkezik és számomra döbbenetes, hogy egy-egy témából mit tud kihozni.

A választással nem volt könnyű dolgom, mivel csak az idei évet tekintve több, mint húsz manikűr linkjét mentettem el magamnak, hogy közülük válasszak egyet. Végül a könnyebbik végét fogtam meg a dolgoknak. Ennek egyrészről nyilván az időhiány az oka, másrészről viszont az, hogy igyekszem mostanában az egyszerű, de nagyszerű vonalon mozogni és extraként a nyomdázást vetem be már jó ideje (ha egyáltalán jut időm bármiféle extrára). Most is mindenképp egy hétköznap is hordható manikűrt szerettem volna készíteni.

Nem húzom tovább az időt, mutatom, hogy melyik alkotása mellett tettem le a voksomat. Azért esett erre a műre a választásom, mert ez volt az egyik olyan, amiben már első ránézésre is megláttam a saját stílusomat. Nagyon kedvelem az egyenes vonalakat és a fekete-fehér minta is közel áll a szívemhez.


Először csak a mintán akartam változtatni, mert - ahogy már említettem - az egyenes vonalak sokkal inkább tükrözik az én stílusomat, de végül addig-addig variáltam, hogy a végeredmény totálisan más lett, mint az eredeti manikűr.
Az alapkoncepcióm az volt, hogy a fekete alapon arany csíkok helyett ezek fordítottját alkalmazom (az aranynál kicsit csaltam, mert a Fame inkább az arany és az ezüst között van félúton), a fehér alapon fekete nyomdát pedig nem egymás melletti körmeimre készítem el, mert mostanában jobban kedvelem, ha a középső és a nagyujjam, illetve a mutató és a kisujjam kapja ugyanazt a mintát. A gyűrűsujjamra általában egymagában kerül valami szín vagy minta.
El is indultam az előbbi sorminta mentén, de az elkészült manikűrben soknak éreztem a mintát, így végül a középső ujjam körmét újra festettem és minta nélkül hagytam, legutolsó lépésként pedig a két "üres" körmöm kapott egy-egy arany pontot a körömágyhoz közel, ezzel valamiféle összhangot teremtve köztük.
Nem tudom Ti észrevesztek-e majd bármi hasonlóságot, azt hiszem, hogy ez a tipikus esete annak, amikor inspirálódunk egy manikűrből és nem másoljuk azt. Mindenesetre remélem, hogy Szilvinek elnyeri a tetszését az alkotásom, mert fontos számomra a véleménye, és természetesen bízom benne, hogy Nektek is tetszeni fog. De elég a dumából, jöjjenek a képek!




A következő képet csak azért szúrtam be, hogy Ti is láthassátok, a különböző színek és minták összhangban vannak a manikűr egységét tekintve. Legalábbis szerintem... :D


Végül mutatom, hogy miket használtam fel a munka során.


Valószínűleg láttátok már a többiek alkotásait, de ha mégsem, akkor alábbi linkeken megtaláljátok őket.

14 megjegyzés:

  1. Nagyon elegáns lett a manikűröd! :) Az eredeti manikűr is nagyon tetszik, de a Fame hűvössége és úgy összességében az összhatás miatt a tiéd jobban :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Ciiska, örülök, hogy tetszik és mennyire igazad van, tényleg a hűvös a legjobb jelző a Fame-re. ;)

      Törlés
  2. Köszönöm a kedves és elismerő szavakat, nagyon jóleső érzés olvasni őket :) A manikűröd letisztult, elegáns nagyon jól sikerült! Különösen örülök az újraalkotásnak, hisz a a nail-art -ban pont azok a munkák fognak meg leginkább, amikben érződik a flow-élmény és az alkotó személyisége. Ha nem mutattad volna a kezdőképet, akkor is kapásból tudtam volna, hogy melyik manim inspirált, szóval szerintem átjön a Szász Endre festmények lelkülete, amiből jómagam inspirálódtam. Szuper lett!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Szilvi, nagyon örülök, hogy elnyerte a tetszésedet! :)

      Törlés
  3. Nagyon elegáns, egyszerre nőies és vagány. :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon tetszik!! Elegáns mani lett! Ez a lemez nekem is tetszik, de mindig ferdén nyomdázok :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszik! A ferdén nyomdázás nálam is elő szokott fordulni (nem is ritkán), de most szerencsére inkább a jobb kezemre volt jellemző. :D

      Törlés
  5. Csodálatos manikűr lett, és szerintem teljesen megvan benne az összhang. Az eredeti és az újragondolás is csillagos ötös :-)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szép és elegáns lett :)

    VálaszTörlés