2015. március 30., hétfő

Helyettesítő lakkok nyomában - a legutóbbi piCture pOlish kollekció


Sziasztok!

Az utóbbi időben eljutottam arra a szintre, hogy rengeteg olyan lakkot sikerült felhalmoznom, amire nagyon vágytam már, mégse volt még időm kipróbálni. Ennek egyrészt az összegyűjtött lakkok mennyisége az oka, másrészt mostanában nemigen volt időm/kedvem kétnaponta lakkozni, így közel sem használtam annyit, amennyit szerettem volna. Legutóbb például öt (!) napig volt a körmömön ugyanaz a manikűr, ez régebben elképzelhetetlen lett volna.
Ezzel a hosszú bevezetővel csak azt szerettem volna érzékeltetni, hogy a kollekcióm több okból kifolyólag is olyan szintre duzzadt, ami per pillanat értelmetlennek tűnik használhatóság szempontjából, így igyekszem kicsit racionálisabban hozzáállni az új kollekciókhoz. Persze azt mind tudjuk, hogy a gyűjtőszenvedély és a racionalitás igen messze állnak egymástól, de próbálkozni azért lehet... :D


A piCture pOlish legújabb kollekciója kapcsán szerencsére nem éreztem a vágyat, hogy azonnal felvásároljam az egészet, a Bohemian nem az én világom, a Pharaon tetszik, de van hasonlóm, a Cherish ugyan nagyon tetszik, de szerintem nem használnám ki, mert annyira nem kedvelem a nude lakkokat magamon. A Karma volt az egyetlen, amiről már az első percben is azt gondoltam, hogy nagyon az én színem, viszont rögtön beugrott, hogy az egyik legújabb szerzeményem eléggé hasonló lehet ahhoz, hogy pótolni tudja számomra ezt a lakkot. Ezt a gondolatot aztán addig fűztem tovább, hogy az egész kollekcióhoz próbáltam hasonmásokat keresni, több-kevesebb sikerrel. Az ihletet egyébként részben Era egyik bejegyzése adta, amiben mutatott egy variációt a Bohemian helyettesítésére.

Ma tehát az említett kollekció lakkjaihoz hasonló lakkokat vagy kombinációkat mutatok Nektek és Titeket is arra biztatlak, hogy egy bizonyos lakkszám felett már érdemes lehet először körbenézni a meglévő kollekciónkban, mielőtt kinyitjuk a pénztárcánkat, mert bár a marketing nagyon erős hatással tud lenni ránk, mégis egyre nehezebben tudnak újat és egyedit kitalálni a gyártók. Természetesen ebben a bejegyzésben csakis feltételezéssel tudok élni, hiszen egyik piCture pOlish lakkot sem vásároltam meg.

Mivel mással is kezdhetném a lakkok bemutatását, mint a személyes kedvencemmel, a Karma helyettesítőjenként funkcionáló El Corazon 423/505 Galaxy nevű lakkjával. A lakk két rétegben is teljesen fed, de ahhoz hogy a kellően sötét árnyalatot és mélységet elérjük, szükséges egy harmadik réteg is. Lehetséges, hogy a Karma még így is sötétebb és nem pont ilyen, de a végeredmény varázslatos és mindössze 5.5 euró az ára, ami jóval kedvezőbb, mint amennyibe a Karma kerül. Én a Hypnotic Polish oldaláról rendeltem egy csoportos rendelésben, így nem volt szállítási költség. A linket itt találjátok hozzá, ha szeretnétek rendelni, de nincs kivel, abban is szívesen segítek.

Következzen a Pharaon, ami bár nem annyira az én színem, de mégis találtam olyat a készletemben, ami eléggé hasonlít hozzá. Ez a lakk nem más, mint a Dance Legend by Anna Gorelova - Gold Fish nevű árnyalata. Általában nem kedvelem túlzottan az arany lakkokat, de anno Ciska annyira csodásnak írta le ezt a lakkot, hogy felpiszkálta az érdeklődésemet és amint lehetőségem nyílt rá, megrendeltem. A lakk árnyalata gyönyörű, nem az a nagyon sárgás arany, viszont a fedése nem az igazi. Nekem két vastag és egy nagyon vastag réteg kellett, de normál rétegekből kellhet négy, akár öt is szerintem. Mivel nem kapható már, így nem igazán lényegesek a paraméterei, viszont a látvány gyönyörű, így elképzelhetőnek tartom, hogy megvenném a Pharaon-t, ha ez a lakk nem lenne már a készletemben. Azt gyanítom, hogy a két lakk eléggé hasonló, de ha jól tudom a Pharaon fedése egy picit jobb és a Gold Fish sokkal több pehellyel lett teleszórva.

A következő variáció a Bohemian helyettesítésére készült, ez a Catrice Chromeo & Julia tetején a piCture pOlish Holiday fedőlakkal. Ahogy az elején említettem, a Bohemian nem igazán az én világom, így nem mozgatott meg különösebben, de az mindenképpen izgalmas tanulság, hogy hasonlót össze tudok hozni már meglévő lakkokból. Persze, értem én, hogy nem ugyanaz a végeredmény, de azt gondolom, hogy hasonló duokróm alapszínnel már több márka is kijött az elmúlt években, holo csillámos vagy holo szilánkos fedőlakkot pedig szintén több márkánál is találhatunk, ha nem ragaszkodunk ahhoz, hogy pontosan ugyanolyan hatást érjünk el. Pár lehetőség: a már említett PP Holiday, China Glaze Fairy Dust és El Corazon Art Top Coat.

A végére hagytam a másik kedvencemet a kollekcióból, ez pedig nem más, mint a Cherish. Élőben még nem láttam, de képek alapján nagyon tetszik. Az egyetlen félelmem tényleg az, hogy nem tudnám kihasználni (még annyira sem, mint a többi lakkomat :D), mivel nem igazán kedvelem magamon a nude manikűrt. Ettől függetlenül itt is próbáltam valami hasonló dolgot összehozni, a Zoya Taylor tetejére került a PP Holiday. A Taylor-t sötétebbnek és sárgásabbnak tippelem, így abban teljesen biztos vagyok, hogy ez a kombináció közel sem minősül hasonmásnak, de világosabb nude lakkokkal érdemesebb lehet próbálkozni. Itt is az előző kombináció esetében említett fedőlakkokat tudom ajánlani.
A másik, amit még kipróbáltam, hogy ugyanerre a lakkra a Dance Legend by Anna Gorelova - Snow Maiden nevű lakkját kentem, ez a szürkés alap miatt némileg módosított az alapszínen. Sajnos erről fotókat már nem készítettem, de ha esetleg megvan nektek a Lakodom és egy kedvelt krém finisű nude árnyalat, akkor érdemes lehet a kettőt együtt kipróbálni, szerintem jó alternatíva ez is.

Nagyon jó szórakozás volt számomra ennek a bejegyzésnek az elkészítése, remélem tetszett nektek is és esetleg sikerül valamit hasznosítanotok belőle.

Ti szoktatok keresgélni a készletetekben, ha egy márka kijön egy új kollekcióval vagy mindenképpen az eredeti verziót igyekeztek inkább megszerezni?

7 megjegyzés:

 1. A Bohemiant helyettesítő kombináció szerintem sokkal szebb is, mint a PP lakk.
  Az El Corazón lakk nagyon szép es a Gold fish még mindig hatalmas szerelem számomra :D
  Köszönöm az említést :)
  Én nem nagyon vagyok dupe kereső (és alkotó sem), sajnos ha valami megtetszik, akkor az kell, mert a dupe-okról és frankenekről tudom, hogy nem az, amit eredetileg akartam. :) Nehéz ez :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mostanáig én se nagyon néztem szét itthon, de most nagyon sokat sikerült értelmetlenül felhalmozni... 😊
   Az említés meg szerintem természetes! 😉

   Törlés
 2. Ó, ez a posztod nekem nagyon tetszik Timi! És nagyon kedves, hogy megemlítettél, köszönöm! :))
  Én abszolút dupé kereső vagyok, hajt a felfedezés izgalma. Persze ebben benne van az is, hogy néha nagyon jó lesz az eredmény, néha meg nagy csalódás. És előfordul, hogy kísérletezek egy-két dupéval, aztán jól megveszem az eredetit (Dragonfly). :)))
  A Te kombód szerintem jobban is hasonlít a Bohemianra, mint az enyém, mert a Catrice színe sötétebb és a Bohémian is egy sötétebb árnyalat. Ettől függetlenül imádom a Mediterranean-Holiday kombót és biztos, hogy sokat fogom viselni. Nyári naplemenete - szín. :) Lehet, hogy lőtt egy nagy öngólt a PP ezzel a Holiday lakkal, mert bármilyen színen gyönyörűen mutat.

  VálaszTörlés
 3. Persze, ezek nagyon szépek, egy kevésbé lakkbolond nem is érti, minek a sok lakk. Pláne hasonlók :)
  Na de ha pont az kell és nem megy ki a fejemből fél évig sem, akkor azért előbb-utóbb megveszem. Mostanában inkább kivárom, hogy tényleg kell-e a lakk, mert nálam is megszaporodtak a lakkok. Nálam csak a Nureyev van fent négy napig, sajnálom lemosni, ez még eddig nem is fordult elő, mindig vártam, hogy jöjjön a következő.

  VálaszTörlés
 4. Egyenlőre Karma-t és Cherish-t érzem "must have"-nek az új kollekcióból. Karma-ra szerintem így képekről Zoya Payton hasonlít a legjobban. Legalábbis ezzel nyugatatom magam, mert Payton megvan :)

  VálaszTörlés
 5. Zseniálisan jó bejegyzés volt, nagyon tetszett! A Bohemian-hasonmás páros a kedvencem *.*

  VálaszTörlés