2015. február 18., szerda

Manikűrvadász - 15. forduló


Sziasztok!

Jócskán el vagyok csúszva ezzel a bejegyzéssel, mert sajnos a technika ördöge megakadályozta, hogy időben elkészüljek. Szeretnék elnézést kérni minden olvasótól és résztvevőtől a csúszásért, remélem többet ilyen nem fordul elő, hisz a közös posztolás is a móka része ebben a játékban.

Jöjjenek gyorsan a részletek. A házigazda ebben a fordulóban Panni volt, a párom - immáron másodjára - Reni lett. Reni blogja elég kemény dió számomra, mivel ritkán díszíti a körmeit és akkor is nagyon egyszerűen. Nem volt könnyű olyan manikűrt találnom, amit el tudok készíteni hasonlóan, de mégis másképp.


A választásom hosszas keresgélés után erre a manikűrre esett. Tudom, a végeredményből nehéz az eredeti alkotásra asszociálni, de abszolút ez volt az ötletadó.


Abban már a kezdetektől biztos voltam, hogy egy lila lakk fog dominálni, hisz ez Reni kedvenc színe, így lett végül a piCture pOlish Pandora a választottam, ami egyébként az egyik kedvenc lakkja, ha jól tudom. 


Azt is tudtam már az elejétől fogva, hogy a szíveket ezüsttel és nyomdázott formában szeretném megvalósítani, viszont a csillámos lakkal bajban voltam. Nem akartam olyat rákenni, ami teljesen eltereli a figyelmet a Pandora-ról, ráadásul nagyon kevés csillámos lakk van, amit kedvelek. Ezek közül pedig kevés passzolt volna bele a képbe. Így végül a holografikus és csillámos piCture pOlish Holiday-t választottam, amit nem a teljes felületre, csak háromszög alakban festettem a Pandora tetejére. Annak érdekében, hogy a két szín jobban elváljon egymástól, fekete díszítőlakkal meghúztam a határvonalukat.


Alkotás közben még annyiban változott a terv, hogy végül a középső ujjaim körmére a Holiday helyett a Douceur került, mert nagyon érdekelt, hogy hogyan mutatna. Nekem szerencsére tetszik az összhatás, így nagyjából elégedett vagyok a végeredménnyel.


Felhasznált lakkok és nyomdalemez:

  • piCture pOlish - Pandora
  • piCture pOlish - Holiday
  • piCture pOlish - Douceur
  • Flormar - NA12
  • Dashica - Silver stamping polish
  • Pet'la - Peacock 2

Nektek hogy tetszik? Sikerült meglátnotok a hasonlóságot a két manikűr között? :)

Nekem sajnos még nem volt időm megnézni a többiek alkotásait, de remélem Ti már megtettétek. Ha mégsem, akkor a lenti linkeken megtaláljátok őket.


10 megjegyzés:

  1. Timi, ne haragudj, de holografikus a Holiday, nem hologramos. Amúgy nagyon aranyos tőled, hogy Reni kedvenc színét választottad, biztos jól fog esni neki. :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép lett a manikűr! :)
    Először nem tudtam, hogy mi olyan fura ebben a bejegyzésben, majd rájöttem, hogy a lekerekített körmök zavartak be. Vissza is kellett néznem pár bejegyzést, hogy rosszul emlékszem-e, hogy neked korábban még bizony nem ilyen körömformád volt :D De szerintem jóláll neked :) (az előző bejegyzésben még nem volt számomra feltűnő a körmeid formája :D)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fú, tudod milyen fura még nekem? És még mindig alakul a formája, még nem tudom, mi lesz a végleges. És amúgy Te voltál az egyik ötletadó (meg Hédi és Julcsi). Mindhármótoknak annyira jólállt a hasonló forma, hogy gondoltam egyet és kipróbáltam.
      Amúgy köszi, örülök, hogy tetszik! :)

      Törlés
    2. Ahogy nő a köröm, úgy alakítgat az ember rajta, nekem akkor volt "végleges", mikor elért egy bizonyos hosszt, de arra meg már meguntam :D De jó manikat lehet rá alkotni, sokszor szabadabb, nagyobb teret ad, már ami a kreativitást illeti, mint egy szögletes köröm.

      Törlés
  3. Jajj, hát irulok-pirulok, nagyon édes Tőled, hogy figyelembe vetted a lilamániámat, nagyon kösziiiiiiiiiiiiiiii!!! :DDD
    A Te manid sokkal jobban tetszik, a szívecskék nagyon cukik, bár még mindig nem adnám a fejem nyomdázásra - inkább meglesem másoknál, hogyan kell ezt művelni :)
    Pusza: Reni

    VálaszTörlés
  4. Hű, micsoda összetett mani! És az eredeti is nagyon izgalmas! Szerintem jól tetted, hogy kipróbáltad a Douceur-t. :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon tetszik, én is imádom a lila színt, így ez a mani a mennyország számomra :D

    VálaszTörlés
  6. A Pandora csodaszép, jó választás volt! Nagyon szép ez a mani. Hú, hát a kerekített köröm engem is megzavart, de biztos kényelmesebb viselni, most nekem is kerekebbek kicsit a körmeim, jobban bírják így a strapát.

    VálaszTörlés