2015. február 8., vasárnap

Avon Stardust - Teal Glitter


Sziasztok!

A mai bejegyzés apropóját egy péntek délutáni találkozó adja, mivel volt szerencsém együtt kávézni Zsókával, Flórával és Petrával, a fő témánk pedig mi más is lehetett volna, mint a lakkok és a körömfestés. Valahogy felvetődött, hogy néha az ember már a bőség zavarában nem is tudja, hogy a rengeteg lakk közül melyiket is kenje fel (#firstworldproblem) és a végén eljutottunk addig, hogy szerintem mennyire gyönyörűre sikerült az Avon nemrégiben megjelent Stardust kollekciójának Teal Glitter nevű homoklakkja.


Nekem nem rémlik, hogy láttam volna más márkánál hasonló árnyalatú homoklakkot, éppen ezért is mesélem el minden körömlakkbolond lánynak, hogy mennyire csodálatos ez a darab. Végül a téma megoldotta a hatalmas "mit kenjek fel holnap" problémámat is, és a bejegyzés is azért születik ilyen gyorsan, mert megígértem a lányoknak, hogy igyekszem színhelyes képeket készíteni erről a lakkról, hogy eldönthessék (meg természetesen rajtuk kívül mindenki más is), hogy szeretnék-e megvenni.


A találkozó eredeti célja egyébként termékátadás volt, ismét gazdagabb lettem egy Pet'la lemezzel, illetve - legnagyobb meglepetésünkre - a Zsóka által intézett közös Hypnotic Polish rendelésünk is megérkezett aznap. :)
Ehhez a bejegyzéshez az említett csomag annyiban kapcsolódik, hogy a Teal Glitter mellé az egyik új lakkot választottam, méghozzá a Dance Legend by Anna Gorelova Snow Maiden nevű árnyalatot. Ez a lakk gyanúsan hasonlít a piCture pOlish Lakodom nevű lakkjához (erről mindenképpen igyekszem majd megbizonyosodni Flóra segítségével), ami egyébként azért csalódás számomra egy picit, mert reménykedtem, hogy fehérebb alapban úszkálnak majd a pelyhecskék.


Egy lakk azonban nem foghat ki rajtam, így fehér alapra kentem két réteget a Snow Maiden-ből, ezzel sikerült elérnem valami olyasmi hatást, amire vágytam. Itt kell megemlítenem, hogy Julcsi javaslatára kipróbáltam az Avon Gel Finish Iceberg White nevű viszonylag új lakkját és azt kell mondanom, hogy ennél jobban fedő és szebben terülő fehér lakkal még nem volt dolgom. Azonnal letaszította az eddigi kedvencemet, a China Glaze White On White-ot a dobogó legfelsőbb fokáról. Egy, azaz egy (!) vastag rétegben tökéletesen fed, az ecsete pedig megkönnyíti a használatot. A sokak által dicsért Golden Rose fehérhez nem tudom hasonlítani, de az általam jelenleg birtokolt fehér lakkokat mind maga mögé utasította. Én is bátran ajánlom kipróbálásra mindenkinek és nagyon köszönöm Julcsi, hogy felhívtad rá a figyelmünket, tényleg igazad volt! :)A manikűr tehát a következőképpen állt össze. Alapként már egy jó ideje az Eveline 8in1 Total Action körömerősítő és az Avon Gel Strength Base Coat párosát használom, nekem nagyon bevált ez a kombináció. A körmeim sokkal erősebbek és nem lemezesednek, mióta az Eveline-t kenem rájuk, az Avon alaplakk pedig azért kerül rá minden alkalommal, mert szeretem ahogy terülnek rajta a lakkok.
Az alapok felkenése után három körmömre került a Teal Glitter két rétegben, a maradék kettőre először az Iceberg White a már említett egy vastagabb rétegben, erre pedig a Snow Maiden két normál vastagságú rétegben. Végül az egészet megkoronázta a gyűrűsujjamra nyomdázott minta, a sablon a MoYou Fashionista 04, a nyomdalakk pedig a szintén új szerzemény Colors by Llarowe Bad volt.A Teal Glitter-ről azért mondanék pár szót, ha már ő lett a bejegyzés főszereplője. Ahogy említettem, egy homoklakkról van szó. A fedése két rétegben tökéletes, száradása közepesen gyors, szerintem mindenképpen érdemes megvárni, hogy az első réteg teljesen száraz legyen, de ezt homoklakkok esetében, ahol nem segít a fedőlakk, amúgy is javaslom mindenkinek. A felülete nem túl érdes, engem az OPI Pussy Galore és Solitaire féle felületre emlékeztet, egyáltalán nem kell félni, hogy beleakad valamibe.
A színe kékeszöld, ahogy ezt a nevéből kitalálhattátok, éppen annyira zöld, ami még nagyon is kedvemre való. Bátran ajánlom mindenkinek, aki szereti ezt a színt és rajong a homoklakkokért, biztos vagyok benne, hogy nem fogtok csalódni.
Most néztem meg, hogy a februári katalógusban sajnos éppen nem kapható, de tuti, hogy lesz még, mert nagyon-nagyon jól sikerült szerintem a kollekció és legfőképpen ez a darab. (Jövő héten meglesem a márciusi katalógust és frissítem a bejegyzést az elérhetőségével kapcsolatban.)


Végezetül szeretnék egy kis személyeset is megosztani Veletek. Akik rendszeresen olvassák a blogot, azoknak nyilván feltűnt, hogy az utóbbi időben nem nagyon vagyok aktív, nem kerültek ki új bejegyzések és van még jó pár megválaszolatlan komment is (ezekre egyébként igyekszem a lehető leghamarabb válaszolni, mert tényleg nagyon sokat jelentenek nekem).

Nem szeretnék szabadkozni, mert tartom magam ahhoz, hogy ez egy hobbi számomra, amivel akkor és annyi időt töltök, amennyi belefér éppen az életembe, de úgy gondoltam, hogy sokatokkal alakult ki a "nagyon tetszik" féle megjegyzéseken túlmutató kommunikáció az utóbbi időben, így mindenképpen szeretném elmesélni, hogy mi van a dolog hátterében.

Azt tudjátok, hogy a kislányom januárban elkezdett bölcsibe járni, én pedig elkezdtem dolgozni. Nem tudom, hogy más hogyan csinálja, illetve mennyi idő volt az átállás egy új napirendre, de nekünk egyelőre nem megy valami fényesen. :D Illetve rosszul fogalmazok, mert Lili elég jól veszi az akadályokat, nyilván a férjem élete sem változott meg gyökeresen, én viszont úgy érzem, hogy az egész életem hirtelen egy hatalmas rohanássá alakult át és a napi programom legnagyobb része logisztika. Felkelés, készülés, gyerek felkeltése, gyerek összekészítése, rohanás a bölcsibe, rohanás a melóba, onnan vissza a bölcsibe, onnan haza játszani, aztán máris vacsora, gyerek fürdetése, lefektetése... és ezek csak a gyerekhez kapcsolódó részek... :D
Mindeközben aktívan keresem az új munkahelyemet, intézem a napi dolgainkat és igyekszem kitalálni, hogy hogyan tudnám úgy beosztani az időmet, hogy visszakapjam az életemet. :D

Akik tehát hiányolják a bejegyzéseket, azoknak annyit mondhatok, hogy mindig írni fogok, amikor lesz időm/kedvem/energiám (mostanában legalább egy ezek közül mindig hiányzott), és remélem, hogy hamarosan beáll egy olyan rendszer az életünkben, amiben a hobbim ismét megfelelő szerephez jut, mert ez az, ami a családomon és a barátaimon kívül képes kikapcsolni, ezért mindenképpen szükségem van rá. ;)

Természetesen továbbra is nagyon hálás vagyok minden egyes kedves megjegyzésért és ha csak nagysokára sikerül rá válaszolnom, azt kérlek, nézzétek el nekem. <3

Vissza a lakkhoz: mit szóltok hozzá? Láttátok már? Esetleg be is szereztétek? Ha valaki tud hasonló színről más márkánál, azt legyen kedves megosztani velem, hogy ne maradjak ilyen kis tudatlan. :)

13 megjegyzés:

 1. Sajnos ez a helyzet nem lesz jobb, talán csak te leszel majd ügyesebb és egyre jobban fogod bírni a strapát. Én hatig dolgozom minden nap, fél héttől fél kilencig van családi program, ami azt jelenti, hogy két óra alatt van vacsora, fürdetés, rendrakás, előkészülés a következő napra. Rémes. Persze utána van még felnőttprogram, de nem sokáig, mert korán kelünk. Ha csak 10 percet is, de kell kis időt szakítani magadra is, meg ezt másképp nem lehet bírni. Legyen heti pár óra magánidőd is, hogy utána egy feltöltődve kapjon vissza a család.

  Az Avon lakk nekem annyira nem tetszik, hogy megvegyem, de így ebben a maniban annyira nem uralkodó szín, a nyomdával meg igazán harmonizál. A fehér lakk is szép, remekül illik hozzá.

  VálaszTörlés
 2. Eddig nem is figyeltem fel ezekre az Avon lakkokra annyira, de ez a szín valami mesés! Remélem lesz a márciusi katalógusban. :)

  A hétköznapokhoz meg kitartás, remélem sikerül találnod egy olyan napirendet, ami jó lesz nektek!

  VálaszTörlés
 3. Köszönöm az említést! Örülök, hogy bevált, én már be is fotóztam egy összehasonlító poszt részeként, és ott majd világos is lesz, hogy mennyi fehér lakkot maga mögé utasít. Nehezen nyitottam én is az Avon lakkok felé megint, mert régebbi tapasztalatim alapján nem voltak elég jók nekem. De amiket újonnan, a csoport segítségével szereztem be, mind hozzák az elvárt, sőt, a nem elvárt jó minőséget is. Ezt a Teal homoklakkot is beszereztem, valóban egy álom, a mani összhangja pedig csodás! (PS Ó de jó, hogy nem rendeltem meg a Snow Maident-t, mert a Lakodom már megvan!)

  VálaszTörlés
 4. Nagyon tetszik így, a körmeiden és ebben a manikűrben, viszont nem érzem a "kell, meg akarom venni!" érzést (bár szerencsére ezt elég sok lakkal kapcsolatban elmondhatom :D). A Snow Maiden nagyon szép (persze ő sem a megvenném kategória), sokkal szebb, mint a Lakodom, már amennyire két eléggé hasonló lakknál lehetséges ezt így eldönteni :D

  VálaszTörlés
 5. Üdv a working mom darálóban! A "kipihenem majd a hétvégét a munkahelyemen" érzést is megtapasztaltad már? :)
  Szép ez az avon lakk, de megint csak másokon tetszik a homok finish miatt :/

  VálaszTörlés
 6. Megszerettem volna rendelni, de akkor épp nem fért bele a keretbe :) és szomorúan láttam, hogy a mostani (februári) katalógusban nem volt benne :/ Remélem igazad lesz és a következőben megint elérhetőek lesznek :D

  VálaszTörlés
 7. Kitartás! :) Remélem hamar belerázódsz majd ebbe a megváltozott életritmusba. :)
  A mani nagyon szép, jól passzolnak a színek. :) A Teal glitter még nincs meg, de szerintem márciusban megrendelem. Viszont nekem beugrik róla az Essence Effect lakkok közül a 04 Skyfall, de az talán valamivel zöldesebb. :) És azt hiszem most van kiárusítás alatt.

  VálaszTörlés
 8. nagyon szép ez a lakk és ez a mani :) :)

  VálaszTörlés
 9. Kitartást! Idővel biztos jobb lesz. :) A mani pedig nagyon jól néz ki. Szépek ezek a lakkok együtt. :)

  VálaszTörlés
 10. Jajj, ezt olvasva megint felvidultam, milyen jó hogy már megnőttek a gyerekeim :) Én elég rosszul tűrtem a kisgyerekes strapát, mert nem vagyok egy tyúkanyó tipus. Persze sokat foglalkoztam velük, de akkor is jobb, hogy már nagyok :))))))))
  Nyugi, hozzá fogsz szokni a strapához, egy idő után észre sem veszed. Én mondjuk a házimunka rovására kötöttem kompromisszumot magammal anno, de tudom hogy ez nem mindenkinek vállalható :D

  VálaszTörlés
 11. Amennyire nem különösebben kedvelem sem a zöld, sem a kék lakkokat, annyira szeretem a kékeszöld, teal lakkokat. Ez az Avon homoklakk nekem is megvan, nagyon szeretem, gyönyörű (bár én fedőlakkal használom, mert a színe tetszik, nem a homokos állaga)
  Viszont a márciusi akciós szórólapon van ez a Stardust kollekció, ami azt jelenti, hogy megszüntetik, a rendes katalógusban nem is lesz már benne. Kérjétek a tanácsadónőtőktől, hogy rendelje meg abból (ha van még készleten...)

  VálaszTörlés
 12. Köszi a gyorsaságot, ezután mindenképpen kell majd Avonból rendelnem, főleg mivel a fehérem is fogyóban van. :)
  Az új "életmódhoz" való alkalmazkodáshoz tanáccsal nem tudok szolgálni, de kitartást, biztosan könnyebb lesz majd. ^^

  VálaszTörlés
 13. I must say the whole combo looks very pretty, I like those colours and the pattern.

  VálaszTörlés