2015. január 4., vasárnap

Top 10 körömlakkok, avagy azok a darabok, amiktől a legnehezebb lenne megválnom...


Sziasztok!

Tudom, hogy az utóbbi napokban mindenhol az év kedvencei, az év eseményei és ezekhez hasonló bejegyzések látnak napvilágot, de ez most nem pont ilyen lesz. Nem szeretnék összegezni, visszatekintgetni, aki olvas, az úgyis látta már, amit mutatnék... :)


Amit én megpróbáltam összeszedni, az nem más, mint az a 10 darab körömlakk, amit akkor választanék, ha valami földöntúli galádság folytán összesen ennyi lakkomat tarthatnám meg. A téma Lora Payton bejegyzése kapcsán jött elő, azóta igyekszem szűkíteni a listát. Egyértelműen látszik egyébként, hogy a tél rányomja a bélyegét az ember ízlésére, hangulatára, mert Edinához hasonlóan nekem se sikerült tavaszias, vidám színeket összeválogatnom. Ettől függetlenül a lista tényleg az ízlésemet tükrözi, mivel a sötét árnyalatú lakkok amúgy is közelebb állnak a szívemhez világosabb társaiknál.

A bevezető után következzenek a lakkok. Annyit szeretnék leszögezni, hogy a sorrend véletlenszerű, azt igazán ne kérje tőlem senki, hogy még rangsoroljak is, mert képtelen lennék. Mindegyiket másért szeretem.

1. Zoya - Payton


Ha már az egész lista elindítója volt, akkor kezdem vele. Nem szerepelt a blogon és valószínűleg önmagában nem is fog, hiszen rengeteg helyen olvashattatok róla, fölöslegesnek tartanám. Azt viszont csak megerősíteni tudom, hogy egy fantasztikus minőségű és mélységű sötétlila lakkról van szó, amihez hasonlót más márkánál nem láttam még.




2. Zoya - Blaze


Első körben észre sem vettem ezt a lakkot, a Zoya iránti rajongásom akkor még kimerült a Dream-Aurora-Payton hármasban. Később kiderült, hogy a hármasból a Dream nem annyira az én színem, a Blaze viszont Suzie jóvoltából bekerült a látókörömbe és beszerzése óta az egyik leggyakrabban használt lakkom lett. Szintén fantasztikus mélysége van, az ember legszívesebben egész nap a körmeit bámulná, ha ez van rajtuk. A blogon nem szerepelt, de róla is rengeteg helyen olvashattok.



3. Zoya - Chyna


Nem túl régi szerzemény, de beszerzését hatalmas sikernek könyvelem el, ugyanis találtam végre egy olyan homoklakkot, ami bordó, de egyáltalán nincs pinkes árnyalata. Nagyon jól mutat a Zoya Posh nevű árnyalata mellett is, valószínűleg gyakran fogom őket együtt használni. Igazi dögös szín, de sajnos a képek nem tudják visszaadni a teljes szépségét. Csak sajnálni tudom, hogy a hírek szerint a Zoya beszünteti a PixieDust lakkok gyártását... :(



4. China Glaze - Jungle Queen


A Chanel Paradoxal megjelenése óta vágyakoztam egy ilyen árnyalatú lakk után, de a Chanel lakkok árkategóriája még mindig kiveri nálam a biztosítékot, így egyelőre úgy gondolom, nem fog eljönni az az idő, amikor ennyi pénzt adnék egy körömlakkért. Persze az utóbbi időben igen megnőtt a lélektani határom, de talán ennyire sosem fog.
Visszakanyarodva a színhez azt kell mondjam, hogy sok márka megpróbált hasonló színt előállítani, én magam is birtoklok legalább három olyan lakkot, amit azért vettem meg, hogy hátha hasonmás. De ami közös ezekben az nem más mint az, hogy nem lila, hanem bordós fényük van, ezáltal teljesen más a hangulatuk.
Akkor bukkantam rá erre a lakkra, amikor kiderült, hogy nálunk is kaphatóak lesznek a China Glaze lakkjai. A beszerzése idén őszig váratott magára, de onnantól kezdve nagy a szerelem. A blogon láthattátok már itt egy különleges barokkos mintával. Az pedig ne tévesszen meg senkit, hogy a China Glaze lakkok mennyire jellegtelennek tűnnek az üvegben (ez a darab különösen).



5. Astor - Electric Blue


Erről a lakkról is meséltem már nektek egy manikűr kapcsán. Amikor még lehetett kapni, akkor nem figyeltem fel rá, amikor pedig kivonták, akkor már bántam, hogy nem voltam szemfülesebb. Szintén megvettem pár lakkot abban a reményben, hogy hasonmások lesznek, de ennyire vibráló színt nem találtam. Képeken sajnos egyáltalán nem sikerül visszaadnom az élénkségét, akármennyire próbálkozom, de higgyétek el, hogy ez a legélénkebb kék, amit valaha láttam! Fantasztikus szerencsém volt, amikor Szandra blogsale-t tartott és ez a lakk is feltűnt a többi dolog mellett, ráadásul később Flóra jóvoltából még egy tartalék darabra is szert tettem. Mindkét lánynak nagyon köszönöm még egyszer!
A tanulság pedig az, hogy ha valamit nagyon szeretnétek, akkor érdemes nyitott szemmel járni és minden létező alkalmat megragadni a vágyatok kifejezésére, hátha valakinek éppen az a dolog felesleges és nem is tudta, hogy más mennyire vágyakozik utána... ;)
Külön bejegyzésnek nem láttam értelmét, de itt és itt is szerepelt már manikűrben.



6. piCture pOlish - Cosmos


A Zoya Dream beszerzése után úgy gondoltam, hogy nincs szükségem erre a lakkra, mert rengeteg összehasonlító képet találtam róla, amin tényleg nagyon hasonlónak tűnik a két lakk. Nos ez szerintem egyáltalán nincs így. Egy egész bejegyzésben fejtettem ki, hogy mennyire mások ők ketten, a Cosmos szerintem maga a felnőttes komolyság, ami szinte bármilyen helyzetben megállja a helyét a maga eleganciájával. Tény, hogy sokkal visszafogottabbnak tűnik a Dream mellett, de egyrészt nekem éppen ez tetszik benne, másrészt a melegebb árnyalata is sokkal közelebb áll most a szívemhez. Az említett bejegyzést itt találjátok meg.



7. piCture pOlish - Hope


A Hope az egyik olyan lakk, amiről korábban nem értettem, hogy miért rajonganak érte lányok tömegei, hisz csak egy nagyon sötét árnyalatú, majdnem fekete lakknak tűnt. Nos, egyszer megváltozott valami, mintha valaki más állásba állította volna a lakkok tetszéséért felelős kapcsolót a fejemben, mert attól fogva ellenállhatatlannak láttam. Lehet, hogy az ősz kellett hozzá, hogy meglássam a szépségét, de azóta egy percig sem vitatom, hogy az egyik leggyönyörűbb lakk, amivel valaha találkoztam. Itt írtam róla.



8. piCture pOlish - Gravity


Erről a lakkról szintén lecsúsztam, mint anno az Electric Blue-ról. Ráadásul annyira későn kaptam észbe, hogy nem csak a Nailland készlete fogyott el, de nemzetközi szinten sem lehetett már hozzájutni. Aztán nemrég csak úgy mellesleg megemlítettem Erzsinek, hogy ha egyszer meg akarna válni a sajátjától, akkor mindenképpen szóljon, erre ő úgy döntött, hogy eladja nekem. Neki is köszönöm még egyszer!
Nem született róla bejegyzés és nem is fog, mivel nem akarom azok szívét fájdítani, akik esetleg úgy jártak, mint én, de nem tehettem meg, hogy kihagyom a kedvencek közül, mivel ennyire különleges szépséget nagyon nehéz találni.



9. Dance Legend - Bullet For My Valentine


Az egyik első Dance Legend lakkom volt, de azóta is a lehető legjobb döntésnek tartom, hogy megrendeltem. A színe éppen olyan, amilyenre vágytam, igazi dögös bordó, nulla bogyós vagy pinkes beütéssel, számomra telitalálat. A pelyhek sokasága ellenére is elegáns lakknak tartom és nagyon szomorú lennék, ha egyszer valamiért le kellene mondanom róla. Itt találjátok a teljes bejegyzést.



10. ILNP - Homecoming


Az ILNP iránti rajongásom Madlen képeivel kezdődött akkor, amikor megmutatta az őszi kollekciót egy manikűrben, majd nem sokkal később önmagában a Black Orchid árnyalatot. Egy rövid ideig tartó morfondírozás után úgy döntöttem, hogy mindenképp szükségem van arra a szépségre, így egy közös rendelés keretein belül meg is rendeltem pár társával egyetemben. Akkor még nem is sejtettem, hogy - bár a Black Orchid is gyönyörűséges - az én egyik legnagyobb kedvencem egyértelműen a Homecoming lesz. Eleve imádom a sötét színeket, de ennek a lakknak a visszafogott holossága mellett van egy olyan különleges, enyhe aranyfénye ami által lesz egy minimális meleg árnyalata is. Fantasztikus, hogy mennyire összetett szín, mindenképpen javaslom, hogy nézzétek meg élőben, ha tehetitek. A blogon ebben a manikűrben szerepelt, de a képen közel sem látszik a teljes szépsége a napfény hiánya miatt.



Azt hiszem ismét bebizonyosodott, hogy körömlakkok terén legnagyobb szerelmeim a kékek, a lilák és a bordók, hisz most is ezeknek a színeknek különböző árnyalatait sikerült beválogatnom.
A listával kapcsolatban nem garantálom, hogy két hónap múlva is pontosan ugyanezek a lakkok kerülnének be a legeslegnagyobb kedvencek közé, hisz mindig jönnek újak és újak, de jó eséllyel továbbra is gyakrabban fognak a körmeimre kerülni, mint társaik. Emelett természetesen rengeteg más lakkom van, amit szintén nagyon szeretek, így ez a lista ténylegesen azokat a lakkokat tartalmazza, amik a kedvencek között is kedvencek és több mint két hétre volt szükségem ahhoz, hogy sikerüljön csak tízet kiválasztanom. Az eredmény egyébként számomra is érdekes meglepetés volt, elsőre nem gondoltam volna, hogy szinte csak sötét lakkok kerülnek majd bele. :)

Nektek melyik lakkok a legnagyobb kedvenceitek? Össze tudnátok állítani egy hasonló tízes listát?

29 megjegyzés:

  1. Csodálatos lakkokat válogattál össze, joggal van helyük ebben a 10-es listában (de eszem ágában sincs megbántani a többi lakkod :D) Viszont a Hope az abszolút favoritom innen :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hú, én már tényleg képtelen lennék tovább szűkíteni a listát! A többi lakkomnak pedig átadom, hogy nem akartad őket megbántani. :D

      Törlés
  2. Nagyon tetszenek az ékszerdobozos képek! :)
    Ezek közül a Zoya - Blaze és China, illetve a Dance Legend - BFMV tetszik. A lilát nem szeretem, a Cosmos és a Hope sose tetszett, úgyhogy maradok a bordó vonalon!
    Ha nagyon kéne, akkor ki tudnék választani 10-et, sok nap alatt, sok verejtékkel... :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen, örülök, hogy tetszenek a képek! :)
      Bizony nagyon nehéz ilyen keveset választani, és tudom, hogy Neked is jó pár szép darab van már a készletedben. ;)

      Törlés
  3. Hm. 10 lakkot most nem tudnék hirtelen mondani, de a Hope-Tristam-Saint George trió elsőként jutott eszembe :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megértem a választásod, ezek abszolút a Te színeid! :)

      Törlés
  4. Blaze, az idei és életem első olyan körömlakkszerelme, amit nem csak az üvegben nézegetek, hanem lelkesen kenem is! :D

    Persze még ott a PP JEalousy, Bridget, Columbia, meg a Zoya Dream (a rendelt Paytonra lecsapott egy barátnőm két napja, választhatott végül a Zoya Payton-Blaze-Aurora trióból, h melyik legyen a kariajija része, így most megint Payton nélkül maradtam, mert abból nem volt két példányom, Murphy, szóval ha megint extra jópénzért szereznétek Zoyákat, gondolj rám Timi! :D előre is köszi persze, olyan jó dolgom van! ;) :D) és még sorolhatnám, amik szintén a jó vétel kategóriába tartoznak. Ami meg nem, attól a körmlakkos csoportnak (és főleg Julcsinak hála) egész gyorsan megszabadultam. :D És Edinánál is majdnem kihagytam, de az ezer éves kedvenc Essence Coffee olé-t sem szabad feledni, a kedvenc nude-om, ami nem is tudom, h kapható-e még, nekem még az is a régi üveges változatban van meg. :)

    JAh és a Seche, amit nem is értem, h miért csak az év végén próbáltam ki (a veletek rendelt csomis példány volt az elsőm, nem tudom, h ezt anno mondtam-e), hát minden nőnek kötelezően osztogatnám, ez tényleg hipergyors lakkozást eredményez! ^^

    És akad még jó pár tavaly vett lakk (PP Paris, Monroe, Powder P. lilás Another time and place csodája) és még vagy egy tucat másik, amikben erőteljesen bízom, h így már a 2015-ös kedvencek közé emelkednek majd... :D ;)

    Óóóó, és már majdnem rányomtam a küldésre, mikor beugrott, h nekem az Evelin 8 in 1 is idei nagy kedvenc és lehet, h örök társ, nekem azért az év vége felé már támadó töredezés ellenére is bevált, formaldehid ide vagy oda. ;) Ééééés még elfelejtettem a BArry M Ridley road-ot, amit nyáron hosszú hetekig kentem folyamatosan a körmömre, nah az a nagy nyári kedvenc volt, bűn lett volna nem megemlítenem! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. jah és az A-england Sleeping palace is nagyon bevált, kevés lakk volt már szintén ennyiszer a körmeimen. nah, a végére még tényleg összejön a 10, sosem gondoltam volna! :D

      és a Hope-ra nagyon-nagyon vágyom, az a következő üldözött PP-m, csudás, remélem magamon is szívelni fogom! ^^

      Törlés
    2. Azért Te sem apróztad el. :D
      A Blaze abszolút érthető és annyira örülök, hogy hosszas keresgélés után végre ráleltél arra a lakkra, amit ennyire tudsz szeretni! Mennyi fogyott eddig az üvegből? Nem gondolkodsz egy pótláson? Vagy annyira nem vészes a helyzet? ;)
      A Payton-t mindenképpen be kell szerezned! Annyira jó akció nem tudom, hogy lesz-e a közeljövőben, de 2200 forint körül valószínűleg be lehet majd szerezni a következő készletfeltöltésnél. Én egyébként a Storm-on gondolkodom, hogy beszerezzem-e, egyre jobban szeretném, minél több képet látok róla... :D
      A többi pedig, amit felsoroltál: sok megvan, sok tetszik, egy-kettő nem az én világom, de az biztos, hogy mindkettőnknek termékeny volt az előző év lakkok szempontjából és tutira lesznek új kedvenceink idén is. És ezt természetesen jól ki is fogjuk elemezni! :P

      Ja, én is majdnem elfelejtettem, hogy a Seche és az Eveline nálam is kedvencek, és csak azért nem beszéltem róluk a fentiekben, mert ezt tényleg kicsit másmilyen kedvences bejegyzésnek szántam. :)

      Törlés
    3. hehe, azóta már megvan a Hope és lőttem egy LAkodomot is (bár csak utóbbit próbáltam, megint épp minik a körmeim, ezen nem mutatna olyan szépen a Hope).
      tulajdonképpen két Blaze-m van, bár arra gondoltam, h még a másik Zoya lakkot kapó barinőmnek is felajánlom, h ő is választhat, h Blaze vagy Aurora, így lehet, h nem marad csak egy. (kétlem amúgy, oda volt érte, mikor látta az én példányom anno, szóval szerintem marad a tarcsi darab :D ). nem fogyott sok, mert mondjuk 5x kentem csak ki (de hát ez így is 5 hétig tartó csuda pirosságot jelent! :D és 2 rétegben elég, meg ugye nem is nagyok a körmeim, szóval látszik, h fogyott már belőle, de még nem jelentős az apadás. :) de ha mégis nélküle maradnék, szerintem hamarosan úgyis szerzek egyet, nehogy beüssön a vész és kivonják vagy meteorit csapjon a gyárba és megszűnjön az egyik adalékanyag és hasonlók... ;) :D
      a stormot rájöttem, h szintén elajiztam, nem voltam előre felkészülve egy szülinapra és eszembe jutott, h azért repesne a lány, így is lett persze. szóval én is storm nélkül maradtam, s bár nem kentem fel, de Lián is fantasztikusan mutatott (már a vacsora elején felkente :)) meg amúgy is egy csudás lakk az, így valamikor azt is be kell szereznem magamnak...

      igen, valószínű, h idén is lesz jó pár olyan lakk, amiért majd akár közösen is rajonghatunk! ^^

      Törlés
    4. A Lakodom számomra még mindig egy nagy kérdőjel. Tetszik a képeken, de félek, hogy nem állna jól a bőrtónusomhoz, ha túl szürkés... Majd valamikor remélhetőleg lesz lehetőségem valakiét kipróbálni a saját körmömön, már vannak ilyen irányú kezdeményezések... :D

      Törlés
  5. Nagyon egyező ízlésünk van, de hát nem véletlenül vagyok hűséges olvasód :)
    A listából pont a lakkok fele van meg, néhány kívánságlistás,a Homecoming hamarosan ideér hozzám, egyedül ami engem nem mozgatott meg, az a PP Limited Edition kollekció, így a Gravity sem. Elismerem hogy különleges, de nem illik hozzám.
    Az én listám is hasonló lenne, de a St. George nekem is benne lenne, illetve még a PP Lagoon.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy így gondolod! <3
      Egyébként a duokróm stb. lakkok engem sem érdekeltek annyira eddig, mostanában sikerült többet is beszereznem. De valamiért a Gravity megbolondított! :D
      A Saint George esetében el kell ismernem, hogy csodálatos, csak annyira nem az én világom a zöld szín, viszont a Lagoon-tól szó szerint a hideg ráz, annyira utálom a tealnek ezt az árnyalatát. :P

      Törlés
  6. Nekem az első 2 Zoya tetszik a legjobban. :)
    És most is megállapítom, hogy gyönyörű a kezed, a körmöd, a lakkozásod, a manikűröd! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Meg tudom érteni a választásod, bár azt hiszem ez bármelyik lakk esetében így lenne... :D
      A dicséretet pedig ismét nagyon szépen köszönöm! <3

      Törlés
  7. Hmm, lehet megpróbálkozok egy ilyen lista összeállításával, bár nagyon nehéz meló lenne, az biztos... :) Nem csodálom hogy Te is két hétig filóztál rajta... :) Ami nálam biztosan benne van a top 10-ben, az a Color Club Wild At Heart. Enélkül a lakk nélkül "félember" lennék... nem élet nélküle az életem. :) A többi top akárhány lakkom állandóan változik, de ő mindig az elsők közt van! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fú, ez a Color Club lakk igazán gyönyörűnek tűnik a képek alapján, megértem, hogy nagyon szereted! És igen, egy ilyen lista összeállítása tényleg nem egyszerű a hozzánk hasonló lakkfüggőknek / lakkhalmozóknak! :D

      Törlés
  8. Minden tiszteletem, hogy le tudtad szűkíteni tízre! Én egyelőre gondolatban sem mertem még nekiállni. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha egyszer mégis megteszed, nagyon kíváncsi leszek az eredményre! De gyanítom, hogy tele lesz teal lakkokkal... :P

      Törlés
  9. Akkor most már értem, miért nem találom a PP Gravity-t a Naillandnél... Sajnálom, hogy már nincs belőle, szívesen beszereztem volna.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, sajnos limitált volt. Mondjuk azt nem értem, hogy miért nem veszik már le ezt a kollekciót a webshopból, lehet, hogy írok majd nekik emiatt. :/

      Törlés
  10. Azt hiszem, hogy nehéz dolgom lenne, ha csak 10-et választhatnék. A Te listádon is nagyon tetszik mindegyik lakk, főként a Zoya Blaze és Chyna.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg nagyon-nagyon nehéz! Ezek a Zoya lakkok pedig gyönyörűek! :)

      Törlés
  11. Nagyon tetszett ez a bejegyzés, tök jó ötlet! Inspiráltál, persze, és gyorsan én is kiválasztottam azt a 10 lakkot, amikkel szerintem azért ellennék. A hangsúly a gyorsaságon van, ugyanis ha elkezdenék hosszasan gondolkodni, nem tudnék kiválasztani csak 10-et. Így viszont nem volt időm, leírtam az első 10-et ami eszembe jutott. Íme: Zoya Dream, Zoya Payton, PP Bridget, PP Hope, Golden Rose fehér, Color Club Eternal Beauty, Barry M Blue Grape, Barry M Watermelon, Moyra Metal Effect arany, ILNP Black Orchid. Huh :) És még nyomdázni is tudnék, mert van benne Color Club és Moyra metál :) És sok nail art is születhetne, mert ott a fehér. Szóval szerintem jól választottam ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én arra már nem is mertem gondolni, hogy még nyomdázással is kombináljam a listát, így is nagyon nehéz volt leszűkíteni. :P

      Törlés
  12. 10-et? Meg sem nézem a lakkjaimat, mert akkor biztos több lenne, de így csak a lila-bordó CA winter holo és a PP Bridget és O'Hara jut eszembe.
    A Blaze is gyönyörű!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, tudom, hogy két nagyon kedvenced a Bridget és az O'hara, de tény, hogy a winter holo lakkok is csodaszépek! :)

      Törlés
  13. Nagyon jó kis bejegyzés volt, és csodás lakkokat válogattál össze, a képeid pedig csodaszépek! Nálam maradnak az évszak szerinti Top 10-es videók, mert azt hiszem, nem tudnék 10 darabnál megállni :-D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megértem a döntésed, tényleg nagyon nehéz a választás! Lehet, hogy nyáron majd újra elgondolkodom a kérdésen, kíváncsi vagyok, hogy akkor is ugyanezeket választanám-e... :D

      Törlés