2015. január 12., hétfő

Madár móka - 2. flamingó


Sziasztok!

Ma van soron a Madár móka második felvonása, a flamingó. Tudom, hogy több lány is van, aki úgy érzi, hogy folyamatosan nyomdázott manikűröket készíteni kicsit csalás egy kihívás esetén, de én egyrészt ezzel nem értek egyet, mert nyomdázni is meg kellett tanulni, másrészt szerintem egy nyomdázott manikűr is lehet snassz és nagyon jól eltalált is. Kreativitás pedig mind a szabadkézi, mind a nyomdázott manikűrökhöz szükségeltetik.


A hosszú bevezetőt elolvasva talán kitalálhattátok, hogy én ismét egy nyomdázott manikűrrel készültem. Aki szokott hasonlóval mókázni, az azért nyilván tisztában van vele, hogy ezt sem két perc megvalósítani. Na de, hogy a manikűrről is essen szó végre, el kell mondanom, hogy viszonylag lassan jött az ihlet, viszont a végeredménnyel annál elégedettebb vagyok. A téma kapcsán összesen két dolog jutott eszembe, az egyik, hogy kell a manikűrbe valami rózsaszín (obviously :D), másrészt pedig hogy valahogy a vizet is bele kellene építeni a dologba.


Kezdetnek tehát azt próbáltam kitalálni, hogy milyen világoskék és rózsaszín lakkok állnak rendelkezésemre, amik közül választhatok. Rövid tanakodás után már biztos voltam benne, hogy a választott kékem a Zoya Rebel árnyalata lesz, amire hullámokat fogok nyomdázni a Moyou Sailor 05 lemezről a China Glaze Take A Trek nevű lakkjával. Ezután kezdtem el keresni egy alkalmas rózsaszín lakkot, felmerült a piCture pOlish Sizzle, a piCture pOlish Paris és az ILNP Cutie Pop, amelyek közül végül utóbbi került ki győztesen. Valami döbbenet, hogy milyen harmónia van a három választott árnyalat között, ha egymás mellé tesszük őket. Először feketével akartam nyomdázni a flamingókat a rózsaszín alapra (Moyou Tropical 06 lemez), de végül úgy döntöttem, hogy a fekete előtt fehérrel is felviszem a mintákat, hogy kicsit több dimenziója legyen a dolognak, ezáltal téve izgalmasabbá a manikűrt. Tényleg nagyon tetszik a végeredmény, magam sem gondoltam volna, hogy ennyire passzolni fog minden.


Nektek hogy tetszik? Hányatokat ért már utol a körömnyomdázási őrület? :D

Feltétlenül nézzétek meg a többiek alkotásait is! :)

32 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett :) Cutie popot pont ma vettem meg, és gondoltam rá, hogy de jó is lett volna alapnak. Ha nem lenne minden körmöm csutkára törve.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon tetszik a flamingós kompozíció! :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon tetszik az egész manikűr! A színharmónia csodálatos és a dupla nyomdázás is nagyon jól sikerült! :)

    VálaszTörlés
  4. Gyönyörű lett, azt hiszem ez a kedvencem ebben a fordulóban! :)
    Én tökéletesen egyetértek Veled a nyomdázással kapcsolatban: mostanában több olyan hozzászólást is láttam, ahol leszólták a nyomdázást, mert az leegyszerűsíti a dolgot. Azonban ehhez is kell gyakorlat, hogy igazán szép legyen a mű, ráadásul lehet ezt is kicsit bonyolítani, hogy ne egy egyszerű egy színre nyomdázok valamit stílusú manikűr legyen (ami mostanában már nekem is kevés).
    Szóval attól, hogy nyomdázott a manikűr, még nem kell snassznak lennie, nagyon tetszik az alkotásod!
    (azt hiszem legközelebb a sajátomon is többet agyalok...)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik és hogy egyetértünk a témában! :)

      Törlés
  5. Gyönyörűséges! Nagyon tetszenek a flamingós fekete fehér eltolások!
    Ez is egy technika, amihez sok-sok kreativitás és gyakorlat kell, hogy valaki összehozzon egy igazán klassz összeállítást mind az öt ujjára. És nem szólva arról, hogy milyen időigényes. Én inkább attól szoktam kibukni, hogy miért kell a legdrágább lakkokra fehérrel rányomdázni. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! És igen, ezt is meg kellett tanulni és hát valljuk be, nem mindenkit áldott meg az ég jó kézügyességgel, nyomdázással viszont mindenkinek megvan a lehtősége csodás dolgokat alkotni. Ja, és láttam én már olyan nyomdázott manikűrt is, hogy inkább ne tette volna... :/
      A legkülönlegesebb lakkokat pedig én is sajnálom nyomdával elfedni. :)

      Törlés
  6. Nagyon tetszik az összhatás! Talán az, hogy a kéket és a rózsaszínt tetted egymás mellé, nekem eszembe sem jutott volna :) Meg hát az a hullámos minta az egyik kedvencem ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja, és arról ne is beszéljünk, hogy hogyan állok a nyomdázással. Igaz szerelem a miénk <3

      Törlés
    2. Nagyon szép lett! Ügyes vagy! Szerintem a nyomdázás sem olyan egyszerű, ráadásul tök időigényes. És ahhoz is kell szép-érzék hogy az ember ebből mit és hogyan hozzon ki :) Szóval én tökre szeretem a nyomdázott manikat és igenis lehet kreatívnak lenni ebben is!

      Törlés
    3. Mindkettőtöknek köszönöm szépen! :)

      Törlés
  7. Hu nagyon szépek a duplán nyomdázott körmeid. :O

    VálaszTörlés
  8. Nagyon tetszik, és egyetértek :) A nyomdázáshoz is kell ügyesség, stílusérzék és hát macera, ha nem csak egy sima mintát viszel fel, de annál szebb a végeredmény. Persze akinek van remek kézügyessége, az irigylésre méltó, de nekem nincs, meg eszközöm sem a festegetéshez, mindennapi manikűrnek nagyon jó jolly joker megoldás a nyomdázás.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! És örülök, hogy ennyien egyetértetek velem. :)

      Törlés
  9. Gyönyörű, de te amúgy is mindig nagyon szépeket alkotsz :D

    VálaszTörlés
  10. én ezt magamtól mennyire össze nem illő szín és forma kombónak gondolnám, így sosem merném párosítani, pedig csudásan mutatnak így együtt! ^^ :)
    minden körmöt ugyanolyanra nyomdázni nem nagy puki (bár a moyou lemezekkel nem olyan könnyű szerintem, az általam próbáltak valószínű sekélyebbek, mint a petla-s), de ez már abszolút extra dolog... ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A nyomdázás egyértelműen gyakorlás kérdése, de tény, hogy lemez és lemez között is van különbség. Szerintem hosszú távon a Moyou-t is imádni fogod! :)
      Annak meg külön örülök, hogy ennyire tetszik a színkombináció annak ellenére, hogy elsőre szokatlannak tűnt. ;)

      Törlés
  11. Nagyon szép lett, főleg a flamingósak tetszenek! (-: Azért kell gyakorlat a nyomdázáshoz is, bár én azokat csodálom, akik szabad kézzel is tudnak alkotni; nekem nem ment sosem. :D Én az első bélyegzőmet 2013. őszén vettem, ezért is csodálkozom, hogy a blogokon általában jóval később bukkantak fel ezek a manikűrök. És még mindig az a bélyegző a kedvencem is, a sokak által becsmérelt Essence. (-:

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is tudom használni az Essence nyomdázót is, de azért szerintem a szilikonosak jobbak. Sőt, most úton van felém egy extrapuha nyomdázó is, amire nagyon kíváncsi leszek. :)
      A szabadkézi alkotással kapcsolatban abszolút egyetértek Veled, de ahogy mondtad, nem mindenkinek adatik meg az ilyen fajta tehetség...

      Törlés
  12. Nagyon jó lett, ez az "árnyékolós" dolog külön tetszik benne. :) Mostanában is a nyomdára vagyok rákattanva, és ugyanígy érzek mint te, hogy a nyomda is lehet nagyon ötletes és mutatós, és az sem két perc, na meg mire belejön az ember lefolyik egy kis víz a Dunán... :D Legalábbis nálam jó sokáig folydogált, ami szerintem a gyatra essence lemezeknek volt köszönhető, amikkel először próbálkoztam. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most nekem is nagyon tetszett a végeredmény, így biztosan fogok még hasonlóval próbálkozni. :)
      A nyomdázásba belejönni pedig nekem se két perc volt, jó párszor éreztem én is, hogy kivágom az egészet a kukába, pedig nem is csak az Essence lemezeivel próbálkoztam... :D

      Törlés
  13. hű ez nagyon jó, nagyon tetszik. :) mostanában én is rá vagyok kattanva a nyomdázásra. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, mostanában mindenki nyomdáz, de nem is csoda, mert szuper dolgokat lehet így is alkotni. :)

      Törlés
  14. Igen, nyomdázni is meg kell tanulni, ami nekem nem megy...
    Ezért én duplán csodálom a szépséges lakkozásokat, amik nyomdával vannak feldobva. :) Gyönyörű ez az ILNP rózsaszín lakk, ez a duplán nyomdázás pedig WoW, nem semmi! <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hidd el, csak gyakorlás kérdése az egész. Nekem is nagyon sokáig tartott, míg belejöttem, de mióta ráéreztem, azóta ha picit is több időm van, már veszem is elő a nyomdázómat. :)
      Örülök, hogy tetszik a dupla nyomdázás! :)

      Törlés
  15. Csodás lett ez a manikűr, a nyomdázás pedig egyrészt egyáltalán nem egyszerű technika, másrészt sok múlik azon, hogy ki tudja jól összepárosítani a textúrákat/színeket. Nálad megvan az összhang, és ez a lényeg :-)

    VálaszTörlés