2014. december 20., szombat

Dance Legend lakkpárbaj: Holy Diver vs. Through The Glass


Sziasztok!

Ma két Dance Legend lakkot hoztam a Wow Prism Spring kollekcióból, amik első ránézésre nagyon hasonlóak, ezért úgy döntöttem, hogy egymás mellett fogom megmutatni őket. A két lakk nem más, mint a Holy Diver és a Through The Glass. A képeken a mutató- és a gyűrűsujjamon szerepel a Holy Diver, a többi körmömre pedig a Through The Glass került.


Kezdem a hasonlóságokkal. A csomagolása természetesen mindkettőnek azonos, űrtartalma 15 ml, az ecset lapított, egyenesre vágott, szerencsére most nem tapasztaltam kiálló szálakat vagy más hibát. Mindkét lakkra igaz, hogy tele van holo szilánkokkal, amik szinte elvakítják az embert, ha fény éri őket, viszont közvetlen fény nélkül is csillog mindkettő. Az biztos, hogy szimplának semmilyen helyzetben sem hívhatjuk őket.

Napfényben nem igazán lehet megállapítani, hogy két különböző lakk van a körmeimen. :)

Fedésben és állagban már elég nagy különbséget tapasztaltam a kettő között. A Holy Diver nagyon folyós, vékony állagú lakk, aminél nagyon nehéz volt egyenletes fedést elérni még három réteggel is. Ezzel szemben a Through The Glass közepesen sűrű, jól kenhető, és bár a képeken három rétegben láthatjátok, szerintem már két réteg után is tökéletes volt a fedése.


A két lakk színe elég közel áll egymáshoz, szerintem alig pár árnyalatnyi az eltérés, azonban ez a pár árnyalat éppen azt eredményezi, hogy míg a Through The Glass egyértelműen világoskék, addig a Holy Diver bizony már éppen zöld (vagy talán még belefér a kékeszöld kategóriába). A lényeg, hogy egymás mellett látva talán könnyebb eldöntenetek, hogy melyik szín áll hozzátok közelebb. Én természetesen a Through The Glass mellett tenném le a voksom, ha a szín lenne az egyetlen kritérium, ami számít.


Ha tovább megyünk és a ragyogás, a szikrázás szempontjából próbálunk dönteni, akkor viszont egyértelműen úgy látom, hogy a Holy Diver jobban teljesít. Lehet, hogy éppen a vékonyabb állagának köszönhető, de ennél a lakknál jobban megvan az a mostanában oly sokat emlegetett belső ragyogás, mint a Through The Glass esetében. Ne értsetek félre, nem mondom, hogy utóbbi nem gyönyörűséges és nem lesz vele boldog, aki őt választja, de ha a kettőt egymás mellé tesszük, akkor egyértelműen az látszik, hogy a Holy Diver-nek mintha több dimenziója lenne világoskék társához képest.

bal / left: Holy Diver, jobb / right: Through The Glass

Összefoglalva azt tudom mondani, hogy mindkettő lakk mellett szólnak érvek. A szín nyilván egy nagyon fontos szempont, ami alapján lehet, hogy egyik vagy másik azonnal kiesik valakinél, de ha ránézésre mindkettő tetszik, akkor a következőket tudjátok mérlegelni. Felkenés szempontjából egyértelműen a Through The Glass a győztes, nincs vele macera, egyszerű kezelni, csodás az állaga. Ha azonban már a körmeinken vannak, azt kell mondjam, hogy a Holy Diver engem egy fokkal jobban meggyőzött. Mondom ezt annak ellenére, hogy - aki olvas, már tudja - egyértelműen a kék lakkokat részesítem előnyben a zöldekhez képest.
A lényeg, hogy mindkettő csodás, egyikben sem fogtok csalódni, a ragyogás, a szikrázás mindkét esetben garantált! A Dance Legend tényleg nagyon nagyot alkotott ezekkel a lakkokkal. :)


Ti hogy álltok Dance Legend téren? Van már olyan lakk, ami elcsavarta a fejeteket?

34 megjegyzés:

  1. Timikém, ezek azok a posztok, amiket imádok, köszi! Más swatchok alapján nem tudtam eldönteni, mennyiben különböznek egymástól. De most együtt látva a kettőt, már biztos vagyok benne, hogy jól választottam. Az én színem a Through the glass. :)

    VálaszTörlés
  2. Remélem hamarosan jön szállítmány a Naillandbe - mind 2 iszonyúan tetszik, ebben a posztod is csak jobban megerősített. Azt hiszem talán mégis Ttg-t veszem majd előbb:)

    VálaszTörlés
  3. Holy Diver, egyértelmű. Annyira szép, annyira szikrázó! :) Tudom, megbeszéltük már, az a mázlim, hogy nem lehet kapni, így legalább még ülhetek rajta egy ideig :) Mondjuk tavaszig, mert akkor kötelező lesz a beszerzése, azt érzem... Addig pedig csillogásnak marad télre a Payton és a Bridget, azt hiszem ezzel ki is békülök ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen-igen, tudom, hogy előbb vagy utóbb úgyis a tiéd lesz a Holy Diver. ;)
      A Payton és a Bridget pedig... hát tudjuk, hogy mennyire gyönyörű mindkettő, így tényleg nincs miért szomorkodni. :)
      És mit szólsz az ILNP lakkokhoz? Gondolom 26-a óta csak felkented már valamelyiket... ;)

      Törlés
    2. 26-a óta a Black Orchid van rajtam, és ihimáhádohom meg gyöhönyöhörűhűhűűűűűű *_* :D Épp írom róla a bejegyzést, nemsokára közzé is teszem ^^

      Törlés
    3. Tudtam én, hogy imádni fogod! :)

      Törlés
  4. Nekem a TTG van meg, pont ma került ki róla bejegyzés. Egyszerűen imádom :) Bár a Holy Driver sem csúnya, na. :D

    VálaszTörlés
  5. pont ezt a két lakkot nézegettem, de nekem a holy diver jobban tetszik. egy kicsit különlegesebbnek tűnik :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Teljesen egyetértek veled, én is különlegesebbnek látom élőben egy picivel. :)

      Törlés
  6. Nálam a Holy Diver a befutó, még annak ellenére is hogy folyós, és három réteges. Ha feltöltik a készletet, tuti megveszem a Nailland-nél.
    De érdekes dolog ez a lakkoknál, mert nekem a Beautiful Lie van meg, és Edina abban a posztjában kicsit folyósnak és háromrétegesnek írta, az én Nailland-es példányom meg közepesen sűrű és simán kétréteges, pedig középhosszú körmeim vannak. De volt már ilyen tapasztalatom PP lakkokkal is. Azt hiszem itt is az lehet, hogy batch-onként (vagy charge-onként, nem tudom lakkoknál mi van?) eltérő lehet az állag. Úgyhogy reménykedem hogy az én Holy Diver-emet álomkönnyű lesz majd felkenni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor szorítok, hogy így legyen! A választásodat pedig abszolút megértem. :)

      Törlés
  7. Ez most pont jól jött Timi! Én sem tudok dönteni melyik a szebb, mindkettő szép. Színben a Holy diver áll hozzám közelebb, állagja meg nyilván a másik. Na majd a restocknál eldől, mindkettőt ebben az esetben biztos nem veszem meg :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem a Holy Diver mindenképpen Julcsisabb. ;)

      Törlés
  8. Napfényen meg amúgy is csodás színűk van, csak úgy szikrázik!!! <3 <3 Nem tudnék dönteni, nekem mindkettő tetszik!!!

    VálaszTörlés
  9. Ó, te jóságos, ezzel a látvánnyal nem lehet betelni! Hirtelen nem is tudom eldönteni melyik tetszik jobban... Döntetlenben ki lehet egyezni? :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amíg nem a pult előtt tördeli a kezét az ember lánya, addig mindenképpen... :D

      Törlés
  10. Nekem Edina posztja óta szerelem a Holy Diver, úgyhogy nálam ez most egyértelmű! ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem először nem tetszett, de mikor felkentem, megértettem minden rajongást. Bár Edina képein nekem annyire nem jött át, hogy mennyire zöld is ez a lakk, de ennek ellenére gyönyörűséges! :)

      Törlés
  11. Atyám ezek de gyönyörűek! *.* Gyűjtögetem a kis pénzemet... :( :D

    VálaszTörlés
  12. Na, akkor mégsem olyan szörnyűség, hogy "rávettünk" arra,hogy megvedd a Holy Divert? :)

    Szépek nagyon a képeid, most én fogok ide visszajárogatni, amíg a karácsonyfa alatt meg nem jelenik a Through The Glass :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem-nem. :D Nagyon örülök, hogy végül az enyém lett! :)
      Ahogy láttam, teljesült a kívánságod és megkaptad a vágyott szépségeket! A Behind The Scenes még engem is nagyon érdekel, ha lehetne, örülnék egy bejegyzésnek róla. ;)

      Törlés
  13. Nekem a kékebb jobban tetszik, míg nincs felkenve, tényleg elég egyformák, mégis van különbség. Ez egy nagyon hasznos poszt :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen, örülök, hogy hasznosnak találtad! :)

      Törlés
  14. Az üvegben a Through The Glass, felkenve viszont inkább Holy Diver...túl csodásak, aludnom kell rá párat, hogy választani tudjak :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg nehéz a választás, de szerintem is a Holy Diver felé billen a mérleg nyelve felkenve. :)

      Törlés
  15. Ennek a márkának csupa csodaszép lakkja van! Sajnálom, hogy én még nem engedhetem meg magamnak őket. A most bemutatott lakkok is szépségesek, mindkettőt imádom, de ha választani kéne, akkor a színe miatt inkább a Holy Diver jönne hozzám. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megértem a választásodat! :)
      Előbbire pedig azt tudom mondani, hogy ami késik, nem múlik! Főiskolás koromban én se tudtam drága dolgokat venni magamnak, de annak is vége van egyszer, elkezdünk dolgozni, aztán ki gyakrabban, ki ritkábban, de ha nagyon akarunk, megengedhetünk magunknak egy-egy drágább darabot... ;)

      Törlés