2014. szeptember 5., péntek

piCture pOlish - Pandora


Sziasztok!

Tudom, hogy a blogot elárasztották a piCture pOlish lakkok egy ideje, de mit tehetnék, mikor a márka lenyűgöző új árnyalatokat mutatott be nemrégiben. Ismét közülük választottam tehát, a mai lakk nem más, mint a Pandora. 

I know, my blog is flooded by piCture pOlish nail lacquers for a while but what can I do if this brand presented new stunning shades recently. So I chose one of them again, this is Pandora.


A minősége fantasztikus, mint a legtöbb piCture pOlish lakknak, én most három rétegben kentem fel, de két rétegben is tökéletesen fed, a harmadik réteg csak sötétít rajta egy kicsit.
Az alapszíne lila, de nem ennyire egyszerű a dolog. Árnyékban, természetes fényben határozottan hideg tónusú lilával találkozunk, de amint valamilyen mesterséges fény vagy napfény éri, a holo pelyhek megvillantják magukat és az egész átmegy egy meleg tónusú lila árnyalatba. Nehéz ezt leírni, talán a képeken jobban látszik majd, mire gondolok. Összességében elképesztő, mennyiféle arca van, nagyon izgalmas árnyalat!

Its quality is fantastic as usual. Now I applied three layers but it is perfect with two layers as well. The third one is just make it a bit darker on nails.
Its base colour is purple but it's not that simple. In shade it is absolutely a cool toned purple but in sunlight or artificial light becomes warm toned purple and it wakes. I hope you will understand what I mean if you see the pictures. It is so amazing how many faces it has, so exciting!

természetes fényben / in natural light

természetes fényben / in natural light

természetes fényben / in natural light

árnyékban / in shade

közvetlen napfényben / in direct sunlight

közvetlen napfényben / in direct sunlight

Kíváncsi voltam, hogy néz ki a készletemben lévő hasonló koncepció alapján készült lila lakkok mellett, ezért készítettem egy kis összehasonlítást. Természetesen a Zoya Aurora áll hozzá a legközelebb, de azoknak, akiknek esetleg a Kiko 255 Violet Microglitter vagy a Zoya Payton van meg (vagy mindkettő :D), talán segítség lehet, ha látják a lakkokat egymás mellett.

I was so curious how it looks like next to other similar kind of purple nail polishes so I made a little comparison with those ones I have in my stash. Of course, Zoya Aurora is the closest shade but for those who have Kiko 255 Violet Microglitter or Zoya Payton (or both :D) it may be useful to see them beside each other.

balról jobbra / from left to right: Zoya Aurora, piCture pOlish Pandora, Kiko 255, Zoya Payton

balról jobbra / from left to right: Zoya Aurora, piCture pOlish Pandora, Kiko 255, Zoya Payton

A képeken is látszik, hogy a Pandora és az Aurora tényleg eléggé hasonlóak egymáshoz. A különbséget én abban látom, hogy az Aurora minden fényviszonynál meleg tónusú, míg a Pandora árnyékban határozottan hideg tónusú lila. Ezen felül az Aurora nagyobb méretű pelyheket tartalmaz, de mindkettő hasonló fényjátékot produkál napon és lámpafénynél egyaránt. Bevallom én most egyáltalán nem tudok választani, szerintem mindkettő csodálatos! Van aki meg tudja mondani, melyik a szebb?! :)

You can see that Pandora and Aurora are definitely similar but they are not dupes. I think the difference is while Pandora can be cool toned in shade, Aurora is always warm toned in every circumstances. Beside that there are bigger flakes in Aurora but the effect of them are also so similar in both nail polishes. Now I cannot choose a favourite, both are gorgeous! Who can say which one is the more beautiful?! :)

bal / left: Pandora, jobb / right: Aurora

fent / above: Pandora, lent / bottom: Aurora

Nektek hogy tetszenek? Tudtok választani a kettő közül? / How do you like them? Can you choose between the two lacquers?

32 megjegyzés:

  1. Ez az a PP lakk, amit majd szeretnék beszerezni. Bár, a 3 réteg kissé elgondolkodtat (nem szeretem a sok réteges lakkokat), de ha azt írtad, hogy kettő is elég, akkor hiszek neked :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. szerintem mindenképpen jó választás, ha a hideg és meleg tónusú lilát egyaránt kedveled! a harmadik réteget csak kíváncsiságból kentem fel, hogy lássam a különbséget, nem kell attól tartanod, hogy nem fed majd kettőben. viszont hozzá kell tennem, hogy a pp lakkok esetében nem érzem soknak a három réteget sem, annyira vékony az alapjuk. más lakkoknál ellenben én se kedvelem, ha ennyi réteg kell... ;)

      Törlés
  2. Végre egy korrekt összehasonlítás az Aurorával. Most már látom, hogy mennyire hasonlóak, és mivel az Aurórát sikerült megszereznem, a Pandorára így már biztosan nem lesz szükségem. A Kiko 255 nekem is megvan, Payton még nincs, de ezek alapján lehet rá sincs szükségem?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszönöm! :)
      tényleg elég hasonlóak, szerintem legnagyon eltérés árnyékban van, amikor a Pandora hideg tónusú lilába csap át. akkor viszont totál nem hasonlítanak! na, így tessék dönteni! :D
      a Kiko és a Payton teljesen mások, szerintem a Payton-t - ha teheted - ne hagyd ki! ;)

      Törlés
    2. Ez nem jó hír :) A pénztárcámnak biztosan nem! :-D

      Törlés
  3. Oké, nekem mind a négy kell :D (a KIKO már megvan) Az Aurora és a Pandora között nehéz választani, Edina képén utóbbi sokkal jobban tetszett, de nálad nem tudok dönteni :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az a nehézség, hogy Aurora és Pandora sok fényviszonynál tényleg elképesztően hasonló, más fényviszonynál pedig közel sem annyira. Az meg, hogy ki mennyire szeret hasonló színű lakkokat felhalmozni, egyénfüggő és persze pénztárca-vastagság kérdése... :D

      Törlés
  4. nagyon szép ez a lakk.az Aurora sokszor gondolodóba ejt,hogy kell-e vagy sem, van egy Opi ds lakkom az Extravagance ami szerintem hasonló hozzá.
    a Kiko elég sötét a Payton is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem az OPI nem annyira lila, mint az Aurora, de tényleg hasonlónak tűnik a koncepció. :)

      Törlés
  5. Egyre jobbak a fotóid a kezdetiekhez képest! Új gépet is vettél, és lighboxban fotózol most már?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! Nagyon jólesik, amit írsz! (irul-pirul :D)
      A gép már annyira nem új, jó pár hónapja használom, de elég sok időbe telt (telik), mire rájöttem / ellestem, hogy milyen beállítások, fényviszonyok, kéztartások, hátterek stb. működhetnek, szóval egy nagy tanulás ez az egész részemről. Lightboxot még nem használok, mert szerencsére általában meg tudom oldani, hogy nappali fényben készüljenek a fotók, de már jó ideje gondolkodom rajta, hogy kellene majd készíteni egyet! Főleg, hogy jönnek a kevésbé világos nappalok lassan... :)

      Törlés
    2. Az én helyzetem annyiban nehezebb, hogy egyrészt a mnuka miatt csak éjjel tudok fotózni, és nagyon csendben, másrészt a gépem kb 6-7 éves. No meg balkezes vagyok, ezért a jobbkezet fotózni olyan géppel, amin az exponáló gomb jobboldalt van, cseppet körülményes :(

      Törlés
    3. Igen, éjjel biztos, hogy nehezebb megoldani a dolgot, megértem a problémát! A gépet igazából a gyerkőc miatt vettük, hogy tudjunk saját magunknak is szép fotókat készíteni róla és azt kell mondjam, hogy bőven megérte a befektetést. Az meg csak egy plusz, hogy a bloghoz is tudom használni. ;)
      Amúgy én is balkezes vagyok, de ettől függetlenül a bal kezemet fotózom, épp amiatt, amit írsz. Az elején még nehéz volt jobb kézzel is szépen pingálni, de mostanra sokszor a bal kezemen már jobban sikerülnek még a szabad kézzel készült minták is! Erre például nagyon büszke vagyok! :)

      Törlés
  6. Tényleg nagyon jó kis összehasonlítás, köszi :). Nekem megvan az Aurora de a Pandora jobban tetszett másoknál amikor egymás mellett voltak. Most viszont a Zoya nyert mert ott nem tűnt fel, hogy a pp-nek van hideg tónusa is :)
    Bianka

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy hasznosnak találtad a bejegyzést, mindig jó érzés ilyen visszajelzést olvasni! Köszönöm! :)

      Törlés
  7. Nekem a Pandora még mindig jobban tetszik egy cseppet az Auroránál, bár ez utóbbi nincs meg, úgyhogy lehet csak elfogult vagyok. 2 réteg szerintem tökéletes, én két vastagabb réteget szoktam felkenni, pont azért, hogy mély lila legyen. de valahogy olyan jó formulája van, hogy egyáltalán nem érződik rajta, hogy sok lenne, teljesen vékony marad. Imádom! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, tényleg csodás a PP lakkok formulája, legalábbis ennek a pelyhes fajtának biztosan! :)

      Törlés
  8. Szép ez a lakk nagyon, de ami lila, az nem is lehet más, mint szép :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én ennyire nem vagyok elvakult lila-fun, bizony vannak olyan lilák, amik nem tetszenek. Pedig amúgy én is imádom! :D

      Törlés
  9. Hm, nem vagyok egy lilamániás, de ez egyre jobban tetszik :) Az összehasonlítás meg fantasztikus, nem is gondoltam volna, hogy ennyi hasonló lakk van. (Főleg egy személy birtokában :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszik az összehasonlítás! Az meg, hogy ennyi hasonlóm van, háááát, tudom ez már a függőség kategória... :D

      Törlés
  10. most a pandorának adok egy pontot, eme virtuális és nem létező, "melyik a szebb lakk" játékban. :)
    nem vagyok lilás, mármint ennek ellenére van jó pár lila lakkom, de most nem éreztem (hála az égnek) az extra szívdobbanást. kihagyhatom (egyelőre). :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Van ez így, hogy egy lakk annyira nem mozgatja meg az embert. Még szerencse, mert különben anyagi csőd lenne a vége... :D

      Törlés
    2. erre tegnap MAdlen a kezembe adta az Edina által felkent PP minta izét és azt mondtam, h wooooooooooow ez a pandora. :D de egyelőre nem érzem veszélyét a beszerzésének, vannak preferáltabb lakkok. ;)

      Törlés
    3. Tényleg gyönyörű, de megértem, ha nem szerepel a listádon. Az biztos, hogy a Jealousy-vel nem túl összeegyeztethető árnyalat... :D

      Törlés
  11. Hát igen, ez egy veszélyes lakk. Tudod, az a kívánságlista-növesztő fajta...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, tényleg az. Imádom, hogy ennyiféle oldalát tudja megmutatni a fényviszonyoktól függően! :)

      Törlés
  12. Thank you for the comparison!
    I'm really tempted by Pandora but having Payton and Aurora I really needed help to understand if it was different from any of them :)

    VálaszTörlés