2014. szeptember 4., csütörtök

piCture pOlish Fool's Gold vs. Golden Rose Jolly Jewels 111


Sziasztok!

Ma ismét egy összehasonlítást hoztam, a két főszereplő lakk a piCture pOlish Fool's Gold és a Golden Rose Jolly Jewels 111. A két lakkról már az első percben nyilvánvaló, hogy nem lesznek hasonmások, de a részletekért olvassatok tovább.


Írtam már az egyik előző bejegyzésben is, hogy mennyire betaláltak nálam a piCture pOlish legújabb árnyalatai. Elsőre a Fool's Gold nevű lakkon akadt meg a szemem, Nailasaurus Sammy és Lakkomlakkom Edina is fantasztikus képeket tettek közzé róla, viszont beugrott, hogy mennyire emlékeztet a fent említett Golden Rose lakkra (mellesleg nem én voltam az egyetlen, akinek ez az ötlete támadt, Edina posztjánál is volt ilyen megjegyzés).


Mivel a Fool's Gold élőben is nagyon-nagyon tetszett, ezért nem volt kérdés, hogy megveszem-e, viszont mindenképpen a Golden Rose mellett akartam megmutatni nektek (ha már egyszer az is megvan :D), hátha ezzel segítek azoknak, akiknek szintén ez motoszkál a fejében... :)


Üvegben elég hasonlónak látszik a két lakk, az azonban már elsőre szembetűnő, hogy a Golden Rose sokkal több glittert tartalmaz, mint a piCture pOlish, illetve hogy eltér az alapszínük is valamelyest. A Golden Rose alapja inkább világoskék, míg a piCture pOlish alapszíne halvány türkizkék. Minőség tekintetében elég nagy eltérést tapasztaltam a kettő között, ez azonban nagyrészt a különböző koncepcióból adódik szerintem.


A Golden Rose Jolly Jewels 111-es alapja nagyon vékony, ebben temérdek kisebb és nagyobb glitter kapott helyet. Már az első rétegnél is elég sok glitter kerül a körmökre, amiket kicsit igazgatni kell, de tényleg csak egy nagyon picit. Azzal azonban gondom akadt, hogy nálam a világoskék alap nagyon foltosodott (ezt egyébként okozhatja az alaplakk is, legközelebb megpróbálom mással is), ezért három réteget kentem fel, viszont még a három réteg után - amikor már rengeteg glitter volt a körmömön - sem éreztem úgy, hogy tökéletes lenne az alapszín fedése. Nem tudom, hogy ez a képeken mennyire jön át, de legközelebb biztos, hogy inkább egy hasonló színű alapra fogok felkenni egy vagy két réteget (hogy mennyit, az majd akkor derül ki). Ez a lakk egyébként Lexánál tetszett meg, nála láttam először, viszont ő azt írta, hogy már két réteggel tökéletes fedést tudott elérni. Ez is azt bizonyítja, hogy sok múlik a lakkozási technikán is. A lényeg azonban az, hogy ha valaki egy vidám, bohókás csillámtengerre vágyik, annak bátran ajánlom, mert nagyon jól mutat a körmökön. A glitterek miatt én két réteg fedőlakkot is használtam a tetejére, de még úgy sem lett tökéletesen sima a körmeim felülete.


A piCture pOlish lakk ismét egy egészen másfajta kategória, mint bármelyik általam eddig próbált márka lakkjai. Vékony alapba kevert mikrocsillámokat és a Golden Rose-nál kisebb glittereket tartalmaz, mégis olyan könnyedén kenhető, mint bármelyik holo pelyhes darabjuk. Én ezt a lakkot is három rétegben használtam, de itt a harmadik réteg nem a foltos fedés, hanem az átlátszódó körömvégek miatt került fel. A Golden Rose lakkhoz képest sokkal visszafogottabb, szofisztikáltabb megjelenést biztosít, bevallom, engem totálisan elvarázsolt. Eszméletlenül tetszik, ez a kedvencem a megjelent új árnyalatok közül.


Azt, hogy a két lakk közül ki melyiket választja majd, nyilván két dolog fogja meghatározni. Az egyik az illető ízlésvilága, a másik pedig a lakkok ára. Sajnos a piCture pOlish lakkok nagyon drágák, az árukból nagyjából 4 db Golden Rose lakkot lehet megvenni, így tényleg elgondolkodtató lehet, hogy érdemes-e ennyi pénzt adni egy ilyen árnyalatért. Az én válaszom egyértelmű igen, de más helyett természetesen nem dönthetek... :D


Mindkét lakk a Naillandnél szerezhető be, személyesen a budapesti Árkádban, interneten keresztül a Golden Rose itt, a piCture pOlish pedig itt. Állítólag a hét második felében megérkezik a következő piCture pOlish szállítmány és akkor ez az árnyalat is újra elérhető lesz.

Nektek melyik tetszik jobban? Megvan esetleg valamelyik a kettő közül?

26 megjegyzés:

  1. Á, nem is lehet őket összehasonlítani :) A GR nem tetszik, nekem az túl harsány, a másik viszont tényleg egy finomabb szín,bár elsőre üvegben nem is tűnik ki ennyire a különbözőség.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. igen, az üveg alapján nem mondanád meg, hogy közük sincs egymáshoz :D

      Törlés
  2. Jó, hogy vére láthatjuk őket egymás mellett. :) Az említett kommentben leírtakkal továbbra is egyetértek: a PP sokkal visszafogottabb és letisztultabb. Bár a színeik hasonlóak, de teljesen más hatásuk van. Nekem mondjuk mindkettő tetszik. :) Viszont érdekes, hogy Nálad mennyivel zöldebb, mint nálam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. tökéletesen egyetértek veled, tényleg sokkal letisztultabb, ezért is tetszik annyira a PP!
      most visszanéztem újra a képeidet és tényleg sokkal zöldebb nálam... mondjuk én élőben sem láttam annyira világoskéknek, mint pl. Sammy képein, ezen kicsit meg is lepődtem, de mindegy, mert így is nagyon tetszik. egyébként pedig az is rátesz egy lapáttal, hogy a GR kékebb, így mellette a PP szerintem még sokkal zöldesebb árnyalatúnak tűnik. meg persze egész más felszereléssel dolgozunk... :D

      Törlés
    2. Szerintem ez nem annyira felszerelés, inkább képkidolgozás kérdése, de én sem érzem soha úgy, hogy "na, igen, most aztán 100%-ig pont olyan ez a lakk a képen, mint a körmeimen", hiába húzgálom napestig a csúszkákat. :/ Vagy ha az én monitoromon olyan is, a kolléganőmén bár biztos nem. -_- Ez az, amivel úgysem tudunk mit kezdeni. :/ Viszont most már úgy érzem meg kell vennem ezt a GR-t, mert nekem tényleg nagyon tetszik az is. Vagy csak a kettő egymás mellett? Mondjuk már mindegy, úgyis eldöntöttem, hogy megveszem. ....éééés így mossák át egymás agyát a körömbloggerek. :D

      Törlés
    3. igen-igen, ez az agymosás már csak ilyen. de valljuk be, hogy legjobban a nálad található bejegyzések hatnak károsan tömegek pénztárcájára. :D
      a GR lakk meg legalább nem drága, így legalább nem akkora tragédia, ha a végén mégse tetszik, mint mondjuk egy PP lakk esetében... :)
      ha pedig nem a felszerelés, akkor a fényviszonyokra gondolok még. én természetes fénynél amúgy éppen ilyen türkizesnek láttam, de ez is olyan, hogy kb. minden fényforrásnál másmilyen színe van általában egy-egy lakknak, szóval tényleg nagyon nehéz. remélem azoknak segítek ezzel a bejegyzéssel, akik meg voltak győződve róla, hogy a két lakk hasonlít :)
      ja, és nálunk otthon a két különböző gépen különbözik a képek tónusa, pedig ugyanaz a márka mindkettő... :(

      Törlés
  3. A GR egyáltalán nem tetszik, a PP viszont csodaszép. Pont az ragad magával, hogy úgy arany glitteres, hogy közben nagyon visszafogott. Így magamon is el tudom képzelni, pedig én alapjáraton nem szeretem a glitteres lakkokat, van, amelyiktől a hideg is kiráz :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És a PP-nek az alapszíne is jobban tetszik :)

      Törlés
    2. én sem vagyok nagy glitter-rajongó, bár ez a GR most kimondottan tetszik. de a PP is lakk is gyönyörű és jelen esetben az a legjobb, hogy mindkét lakk elfér ugyanabban a készletben, annyira különbözőek :)

      Törlés
  4. Érdekes, hogy Edina, és a Te fotóidon tényleg teljesen más a színe, ettől függetlenül mindkét verzióban tetszik, de nem vagyok meggyőződve arról, hogy hozzám illene. Persze tudom, hogy a kislányom odáig lenne érte, mondaná, hogy "Any akeze kék lakkos" meg azt is, hogy "arany csillám!", szóval lehet, hogy csak ezért mégis meg fogom venni. Az én kis törpém boldogságáért mindent.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. jó indok :P:D kíváncsi vagyok végül hogy döntesz! :)
      a bejegyzés legfőbb lényege pedig leginkább az volt most, hogy megmutassam mennyire semmi köze nincs egymáshoz a két lakknak, mivel többen is úgy gondoltuk az első képek alapján, hogy hasonlíthatnak...

      Törlés
    2. :D :D :D ez az utolsó gondolat! :D :D :D
      (persze, csak miatta ;) )

      Törlés
    3. én is jót mosolyogtam rajta :D

      Törlés
  5. kb. 10x-re megnézve a képeket bevallom, h már nem vagyok annyira elvarázsolva, mind reggel, mikor megnyitottam a bejegyzést, de még mindig úgy gondolom, h baromi jól mutat ez a két lakk egymás mellett, az egyik legjobb "hasonló, de mégis teljesen más" párosítás.

    egyre inkább olyan érzésem van, hogy létre kellene hozni valami nagy lakkkölcsönzőt vagy nem is tudom, lakkozó rekreációs házat, ahova csak bejönnek a nők, valami nevetségesen kis összegért lakkozgatnak picit (közben persze lelkes profik, lásd ti) okos tippeket adnak, teázgatunk, sütizgetünk és mindenki boldogan távozik pár órával később. ha gazdag leszek, nyitok egy ilyet! ;) :D jah és a lényege, h akkor ezzel a sok-sok szépséggel picit mind szembesülnénk a saját kezünkön is és sokkal könnyebb lenne eldönteni, melyikre is van szükségünk igazából és mit kell(ett volna) otthagyni a boltban.
    upsz, nagyon elkalandoztam, szerintem az éhség az oka! :D ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kávéház után szabadon lakkház, vagy lakk-kuckó. Hatalmas ötlet, támogatnám :). Így is harcolhatnánk a hátrányos megkülönböztetés ellen. Mert a koffeinfüggőknek vannak kávézók, az alkoholistáknak kocsmák.... Bezzeg ránk, körömlakkfüggőkre senki nem gondol :DDDD

      Törlés
    2. Csajok! nem hiszitek el, de van egy csajszi, aki már felvetette a lakk-kölcsönző ötletét :D
      tényleg nagyon mókás és élvezetes dolog lenne, ha én leszek előbb gazdag, ígérem, megvalósítom! :)

      Törlés
    3. hehe, de jót derültem most ezen,köszi Drea a támogatást! :D örülök, ha egy rugóra jár az agyunk! ;)
      én kaparós sorsjeggyel nyomulok, tegnap vissza is nyertem a jegy árát, holnap majd újabb esélyt adok a szerencsének! ;)

      Törlés
  6. Nagyon jól mutatnak együtt, és a Fool's Gold egy olyan árnyalat, hogy ha nékem sok pénzem lesz, egyszer az enyém lesz :-D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. tényleg gyönyörűséges, nem is gondoltam, hogy ennyire. sokkal megnyerőbb, mint a képek alapján gondolná az ember, pedig azokon sem csúnya egyáltalán! :)

      Törlés
  7. Ahhoz képest, hogy nem olyan lakkok, amiket el tudnék képzelni, hogy jól mutatnak egymás mellett, mert alapból mind a kettő elég erős darab, mégis remekül néznek ki. :)
    A Fool's Gold gyönyörű lakk lett, jól ki lett keverve. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem azért nem ütik egymást, mert a PP szép visszafogottra sikerült a GR harsány megjelenésével szemben. ;)
      És a Fool's Gold tényleg gyönyörű, határozottan a kedvencem a megjelent új lakkok közül! :)

      Törlés
  8. ó, nagyon tetszik ez a páros.. :)

    VálaszTörlés