2014. szeptember 1., hétfő

piCture pOlish - Cosmos vs. Zoya - Dream


Sziasztok!

Ma két sokak által vágyott lakkot fogok mutatni és - mielőtt még valaki felvetné megjegyzésben elmondom, hogy - tisztában vagyok vele, hogy egyik sincsen a Naillandnél készleten a bejegyzés közzétételekor, de arra jutottam, hogy nem fogok olyan időpontot találni, amikor mindkettő van, ezért inkább megmutatom őket most, hogy mindenki eldönthesse melyiket szeretné majd a következő készletfeltöltéskor megvenni. Vágjunk is bele, következzen a piCture pOlish Cosmos és a Zoya Dream csatája. Vigyázat! Rengeteg kép következik! :)


Zoya Dream

Ez volt az egyik lakk, amiről biztosan tudtam, hogy beszerzem majd a Naillandnél való megjelenésekor. Persze nem volt ennyire egyszerű a helyzet, sokakkal egyetemben én is jó pár hónapot vártam rá, de annál nagyobb volt az örömöm, amikor végre az enyém lett.
Aztán nagy meglepetés ért, amikor felkentem. Nyugodtan kövezzetek meg érte, de nem tetszett annyira, mint vártam. Még mindig nem értem, hogy miért...

Pedig egy hideg árnyalatú sötétkék lakkról van szó, ami telis-tele van tűzdelve holo - benti fényben ezüstnek látszó - pelyhekkel, így minden adott volt ahhoz, hogy kedvenc legyen. Könnyen kezelhető és két rétegben tökéletesen fed, minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, amit egy jó minőségű lakktól elvárunk.







piCture pOlish Cosmos

Egyáltalán nem terveztem, hogy megveszem a Cosmos-t, mivel a Zoya Dream már hamarabb hozzám került és a legtöbb helyen azt lehet olvasni, hogy elég hasonlóak ahhoz, hogy ne kelljen mindkettőt beszerezni.
Amikor aztán élőben a kezemben tartottam, én bizony nem láttam annyira hasonlónak és nagyon-nagyon tetszett. Meg persze hajtott a kíváncsiság is, hogy a saját szememmel lássam igaza van-e azoknak, akik szerint mindkettőt birtokolni felesleges lehet.

Lelövöm a poént, nagyon örülök, hogy megvettem, mert imádom ezt a lakkot, egyből bekerült a legnagyobb kedvenceim közé! A színe meleg árnyalatú sötétkék, amiben a holo pelyhek is kékek egészen addig, amíg napfény nem éri őket, mert akkor természetesen életre kelnek és csodás színekben pompáznak. Minősége a holo pelyhes piCture pOlish lakkokhoz hasonlóan fantasztikus, nagyon könnyű kezelni, az ecsete is csodásan használható, két rétegben tökéletes fedést biztosít.







Összehasonlítás

Azt biztosan elmondhatom, hogy a minősége mindkettőnek hibátlan, eltérés csupán a színben és a holo pelyhekben van, ezen a téren azonban elég sok a különbség.

A Dream egy hideg árnyalatú sötétkék lakk, amiben nagyon sok holo pehely van, amik benti fényben ezüst színűek. Ezek a pelyhek teszik szerintem játékossá, adnak az egészhez egy vidám, fiatalos hangulatot, így kötetlen eseményekre, hétvégi kerti partikra, vízpartra, valamilyen mókás programhoz tudom legjobban elképzelni, meg persze tökéletes választás lehet a hétköznapokra is.
Ezzel szemben a Cosmos valamivel mélyebb, de ugyanakkor melegebb árnyalatú kék, amiben kevesebb a holo pelyhek száma, amik benti fényben ezüst helyett sötétkékek. Ez a lakk szerintem sokkal komolyabb, már-már elegáns megjelenést biztosít, simán el tudom képzelni akármilyen tárgyaláson vagy hivatalos programon is, ráadásul nagyon nőies.

Árukat tekintve mindenképpen a Zoya éri meg jobban, mivel egyrészt olcsóbb, másrészt több is van benne.

Az alábbi képeken a bal kezemen van a Cosmos, a jobbon pedig a Dream. Bízom benne, hogy látható a két lakk közti differencia.






Update: Suzie javaslatára felkentem egymás mellé is a lakkokat, hátha úgy még jobban látszik az eltérés a kettő között. A mutató- és a gyűrűsujjamra kentem a Dream-et, a középső ujjamon és a kisujjamon szerepel a Cosmos. Legjobban talán akkor látszik a különbség, ha a gyűrűsujjam körmét hasonlítjátok össze a kisujjam körmével.




Az biztos, hogy mindkét lakk csodálatos, de egyértelműen különbözőek. Nekem a Cosmos sokkal jobban tetszik, ha őt vettem volna meg előbb, akkor a Dream biztosan a boltban maradt volna.

Nektek melyik tetszik jobban? Megvan esetleg valamelyik?

35 megjegyzés:

  1. Nekem a Dream van meg, és ő is tetszik jobban. Egyszerűen szerelem az a lakk :) Cosmos is jól néz ki, de pont azért nem venném meg, mert nekem épp eléggé hasonlóak, és mivel a Dream jobban tetszik... Persze ha ingyen hozzám vágná valaki a Cosmost, nem ugranék el előle ;) :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. sajnos bármennyire is szeretném, képtelen vagyok visszaadni a képeken azt, amit élőben láttam, nevezetesen, hogy valójában nem hasonlítanak egymásra. viszont az jó hír, hogy a Dream ekkora kedvenc nálad, így legalább nem vágyódsz a Cosmos-ra :)

      Törlés
  2. Nekem "csak" a Dream van meg, szóval alapból elfogult vagyok vele kapcsolatban. Amikor Edina posztja megjelent róla, már akkor tudtam hogy nekem a Dream KELL. Ez olyan egyszerű, de erős érzés volt, hogy még magam is elcsodálkoztam. Aztán a második körben sikerült is megvennem, és te jó ég *_* Én imádom. Álom-lakk, mondhatni ;) Az összehasonlítás pedig most nagyon tetszett, mert azért a Cosmost is nézegettem (mohó vagyok, igen), de megint lebeszéltem magam róla. Nekem az utolsó képeken sokkal jobban tetszik a Dream élénksége, vagy hogy is mondjam. A Cosmos valahogy olyan fáradtnak tűnik. De ez az én ízlésem csak :) Az meg biztos, hogy ár/érték arányban a Zoya nyer, ahogy te is írtad. Olcsóbb és több. Egy szónak is száz a vége... :D Az tuti, hogy mivel megvan a Dream, ezért ha mindenképp PP lakkot vennék, akkor másik árnyalatra költeném azt a rengeteg pénzt. Ja és még annyi, hogy ahhoz viszont tartom magam, hogy minden körömlakk kedvelő lánynak egyszer az életben ki kell próbálnia a PP-t :) Ha pedig a kéket is szereti, akkor a Dream-et vagy a Cosmost ^^ (Bocsi hogy ez ilyen hosszú komment lett :D)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. örülök a hosszú kommenteknek! :)
      Edina bejegyzése után számomra is nyilvánvaló volt, hogy a Dream egyszer az enyém lesz és mivel hideg árnyalatú kékről van szó, ezért adta magát, hogy imádni fogom, tényleg nem értem, hogy hogyan alakult ez másképp.
      amúgy mindennel egyetértek, amit írtál, tényleg fáradtabbnak tűnik a Cosmos a Dream mellett, ami valóban nagyon élénk a rengeteg pehely miatt. és mégis a Cosmos nyer nálam, érthetetlen. arra tippelek, hogy egyszerűen csak öregszem és sokszor jobban vonzanak már az elegánsabb lakkok, mint bohókásabb társaik (mondom ezt úgy, hogy ismét a Sizzle van a körmeimen, nyilván nagyon elegáns... :D)
      az pedig szuper, hogy a Dream álomlakk lett nálad is, így elégedett lakkhasználónak mondhatod magad és tényleg rengeteg szuper árnyalat van a PP lakkok között, amikből választhatsz majd egy társat a Monroe mellé alkalomadtán ;)
      ja, és még egy dolog. mikor képeken láttam a két lakkot, akkor nekem is a Zoya tetszett jobban...

      Törlés
    2. :) azt hiszem az ősz közeledtével (illetve már itt is van ügye) megérdemlek igazán egy PP Bridget-et ^^

      Törlés
    3. ó, a Bridget is gyönyörűséges, és ő aztán igazán őszies lakk szerintem. emlékeztet a sárguló levelekre, az avarra és az őszi napsütésre, amikor minden apró napsugárnak örülünk, mert tudjuk, hogy sokáig nem látjuk majd őket... :)

      Törlés
  3. Nekem a Cosmos van meg, bár még nem kentem fel de a Dreamet akartam eredetileg, viszont képeken a Cosmos tetszik jobban, de a Dreamet is szeretném ettől függetlenül:D Ha úgy döntesz megválnál a Dreamtől írj egy mailt és megbeszéljük a többit: ) Persze nem erőszakoskodni akarok, de ha úgy döntesz valamikor vevő lennék rá: )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ne halogasd tovább, kend fel mindenképp és számolj be róla, hogy mennyire tetszett. remélem téged is elvarázsol majd és nem jársz úgy vele, mint az Electric Dream-mel!
      a Dream sorsáról még nem döntöttem, pedig már agyalok rajta egy ideje, de már a vevő is megvan arra az esetre, ha megválnék tőle :)

      Törlés
  4. Nekem a Cosmos van meg, mert ez tetszett jobban a képeken (pl. a kevesebb pehely miatt). DE: magamon nincs meg a szerelem, túl világosnak találom, a te képeiden pedig olyan szép. :( Mondjuk még csak egy körmömön próbáltam, de ha ilyen marad az időjárás, nem mostanában fogok vele próbálkozni...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. pedig szerintem annyira a te színed, biztos voltam benne, hogy tetszeni fog a meleg árnyalata miatt. én mindenképpen felkenném a helyedben újra, és ha nem találod elég sötétnek, akkor szerintem próbáld meg egy sötétebb alapszín fölé kenni, hátha úgy jobban tetszik majd. :)

      Törlés
  5. PP kicsit jobban tetszik a sötétebb árnyalata miatt, de ez tényleg csak ízlés kérdése, mindegyik gyönyörű!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. igen, teljesen egyetértek, tényleg csak ízlés kérdése a döntés :)

      Törlés
  6. Mindkettő kötelező gyűjtőknek szerintem, továbbra is szeretném mindkettőt, de ha választani "kell" akkor most épp Zoya :-)

    VálaszTörlés
  7. A Dream megvan, a Cosmos simán lehet,hogy kimarad majd a gyűjteményemből, hogy valami hasonló Dance Legend töltse be az űrt.
    Az összehasonlító poszt remek ötlet volt, csak éppen nem látok a monitoron különbséget a kéztartás, és az eltérően rájuk eső fény miatt, de elhiszem Neked, hogy van különbség. Célszerűbb lett volna úgy megcsinálni, hogy egy ujjra ez, másikra az, bár tény, hogy ezt már megcsinálták külföldi bloggerek, a két kézen különbözőt meg még nem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. reméltem, hogy jobban fog látszani, de talán ha a 3. kétkezes képet nézed, akkor látszik valamennyire a különbség. azért döntöttem emellett a verzió mellett, mert így teszteltem is mindkettőt egyszerre. a minőséget szerintem így jobban meg tudom ítélni, mert pl. a mutatóujjamon mindig hamarabb adja meg magát minden lakk és nem lett volna fair úgy véleményt mondani róluk.
      ha lesz időm, megpróbálok majd úgy is csinálni pár képet, hogy egymás mellé kenem őket és kiegészítem vele a bejegyzést. :)
      a Dance Legend lakkok engem is nagyon érdekelnek már, van is egy hasonló típusú kék lakk a Wow Prism kollekcióban, azzal szemezek már egy ideje...

      Törlés
  8. Nálam is a PP nyert, annak ellenére , hogy egyik sincs meg.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. a Cosmos az egyik legszebb lakk, amit valaha láttam! :)

      Törlés
  9. Nekem a Dream valamiért jobban tetszik, de nem tudok rá konkrét okot, egyszerűen, ha látom őket egymás mellett, akkor érzem, hogy a Dream a tuti. De a körmeiden mindkettő szuperül mutat :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. igen, erre mondják, hogy kinek a pap... és persze köszönöm szépen! :)

      Törlés
  10. nekem a Dream tónusa sokkal jobban tetszik, így türelmesen várok, hogy valahol az interneten végre elérhető legyen.. :D ez a poszt még jobban meggyőzött, hogy szükségem van rá, pedig nem vagyok egy kékfüggő :D

    VálaszTörlés
  11. Furcsállom magamat, hogy most a Dream tetszik jobban, de ez a sok-sok csillám benne teljesen elvarázsolt :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. igen, arra már rájöttem, hogy a csillogó lakkok közel állnak hozzád. ;)

      Törlés
  12. Válaszok
    1. az elején, csak képeket látva én is ugyanígy vélekedtem. :D

      Törlés
  13. Mindkettő szuper lakk, de én is Zoya rajongó vagyok. A Dream régóta megvan, még megjelenésekor megvettem. Akkor azt hittem, hogy majd mindig ezt kenem a körmeimre. Rá kellett jönnöm, hogy a kevésbé elérhető lakkot csak addig vonzanak, amíg megszerzem őket. Többet vártam a PP, Zoya lakkoktól, talán az A-England lakkok nem okoztak csalódást. Abból van is jó néhány.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én szerencsére egyikben sem csalódtam, sőt az A-England lakkokkal sincsen gondom, csak annyira nem varázsoltak el, mint másokat, de erről már beszélgettünk múltkor is ;)

      Törlés
  14. a fenébe, megint elnyelte tegnap a kommentem a blog! nem hiszem el, h mindig megismétlődik!
    azt írtam, h nekem egyértelműen a zoya jön be, bár most az új, ápdételt képek után idekattintva picit elbizonytalanodtam. de akkor is a dream talán a befutó.
    de nem vagyok kék lakkos, szóval egyelőre nem érzem égetőnek a hiányát.

    most a pp jealousy-t szúrtam ki magamnak, kedvenc több blogon is kommentelőtársam, Jikka körmén láttam pár találkozóval ezelőtt és napokig mindig eszembe jutott, h meg kell kérdeznem, melyik lakk volt az, most már tudom és KELL nekem. aztán lehet, h kiderül, h soha többet nem akarom felkenni, de nem tudok ellenállni neki.

    neked még nem ujjongtam el, de úgy érzem, h tartozom a vallomással, h egyrészt 15 napos evelines 8 in 1es kúra után határozottan kevésbé törik lemezesen a körmöm, így nő is és az első lakkozás az e-anglens sleeping palace volt és áááá, vagy nekem lett jobb a körmöm minősége is vagy ez a lakk ennyivel jobb vagy csak valaki helikopter, de csütörtök óta van a körmeimen és tény, h tegnap már lemoshattam volna (csak idő nem volt rá és az újrakenésre A PIROSKÁVAL), de mg mindig nem cikis, max. fél-1 milis körömvégkopásom van és slusszpassz. Baromira örülök, h megvettem, a nem túl pozitív Ascalon és Rose Bower lakkjaim után ez egy ghatalmas piros pont a márkának! :D
    Ma este lemosom és tényleg kipróbálom a nagy C-t, de majd úgyis lefotózom instára és ott (reméle) örömködök. ;) :D
    Most pedig ctrl-c...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. mármint nem a blog, a blogger. de megint, kapóra jött a kontrolcéé. :/ és nem csak nálad, többeknél tapasztalom, szóval véletlenül sem neked címzett neheztelés ez! ;)

      Törlés
    2. nem vettem ám magamra a kommenttörlődős részt :)
      a Jealousy-t meglestem, hát az nagyon durva! :D ez az a szín, amit magamon biztosan nem viselnék el, de kíváncsi vagyok milyen lesz rajtad!
      a Sleeping Palace tényleg egy csoda. a tartósságát nem tudtam lemérni ennyire, mint te, mivel nem bírom ki ennyi ideig ugyanolyan körmökkel, de a színét én is imádom. nagyon különleges, hasonlót sem láttam még más márkánál... :)
      az Eveline körömerősítőről annyi jól olvastam már, hogy tegnap este a kommented hatására végül én is megvettem, nem tudom még mikor kezdem el használni, de nagyon kíváncsi leszek, hogy az én körmeimmel mit művel. főként azért, mert biztosan nem fogom tudni szabályosan csinálni, max egy-két napot bírok ki körömlakk nélkül, így nálam szerintem alapként lesz használva...
      a PIROSKÁT pedig még mindig nagyon várom!!! :D:D:D

      Törlés
    3. :D :D :D megtisztelő, h én adtam meg a végső lökést.
      nekem eddig semmi nem vált be amúgy, lassan már 4 éve töredezik lemezesen a körmöm, használtam rá 4x ilyen drága orly nailtritiont, az sem szüntette meg igazából, sőt azt kúraszerűen alkalmazva talán még kevésbé éreztem hatékonynak. szóval jó ez a lakk, a tegnap esti lemosáskor egyik ujjamon (a két mutató meg középső a két legbénább, biztos azok vannak leginkább használatnak, ezáltal sérülésnek kitéve) sem volt lemezesen sérült a vége, pedig olyan 9-10 napja vágtam le őket, máskor ilyenkor már rég problémás.
      ezentúl alaplakként is ezt fogom kenni, úgy tűnik, h annak is ideális, hiszem még sosem volt ilyen tartós a-england lakk rajta. :) drukkolok, h a te körmeidnek is tetsszen! ;)

      Törlés
    4. remélem védi majd a körmeimet az elszíneződéstől is, mert nem szeretnék megint sárgás körmöket most, hogy végre nagyjából szépek :)
      amúgy az utóbbi időben csak a Rimmel Nail Rescue-t használom, de csak alapként, mert egy kúrát nem bírnék végigcsinálni, utálom, ha csupaszok a körmeim. így viszont jobb állapotban vannak, de azért a lemezesedés nem szűnt meg teljesen, ezért néha le is törik egy-egy darab. plusz mostanában azt vettem észre, hogy mintha megcsúszna rajta az első réteg lakk és másoknál jól fedő lakkokat plusz egy réteggel kell használom a másoknál olvasotthoz képest. hm, nem tudom, hogy ez így van-e, csak nemrég fedeztem fel. majd ezt is tesztelem... :)

      Törlés
  15. Nálam a PP nyert, de a Zoya is gyönyörű :)

    VálaszTörlés