2014. március 31., hétfő

Egerben jártam, lakkot találtam... avagy Moyra sand effect story


Sziasztok!

Ma a Moyrától hoztam három lakkot a sand effect vonalból. A történetük annyi, hogy nagyon régóta, pontosan azóta vágyom már a sötétkék lakkra, amióta az első képet megláttam róla pár hónappal ezelőtt. A közelünkben lévő Moyra pultnál sajnos nem árulják ezeket a lakkokat és azt mondták, hogy nem is lesznek. Ezért aztán már jó ideje terveztem, hogy elmegyek a Ferenc körúti Moyra boltba, de egyszerűen nem jutottam még el odáig. Aztán pár hete Egerben jártunk, sétáltunk a Széchenyi István utcában (azt hiszem ez volt az a sétálóutca) és persze, hogy kiszúrtam egy fodrászkellékest, haha..
.

A többiek persze röhögtek rajtam, hogy még városnézés közben is a lakkokon jár az eszem, de ha már ott voltam nyilván be kellett mennem. És megtaláltam a sötétkék sand lakkot! Persze akkor már megvettem mellé a rózsaszínt és az aranyat is. És mindezt darabonként 305 Ft-ért! A hülyének is megéri. Itthon kétszer ennyibe került volna... Nem tudom, hogy volt-e valami akció, de nem is nagyon érdekelt, hogy miért ilyen olcsó. Gyorsan fizettem és már spuriztam is kifelé. :D

A hosszú bevezető után pedig jöjjön a véleményem a lakkokról. Az első dolog, amit megfigyeltem, hogy ezek a lakkok az érdesebb vonalba tartoznak, nagy csillámokkal megtűzdelve. Talán a három közül a kék a legkevésbé durva tapintású, de egy OPI-hoz képest még az is bőven karcol... :)


A színük egyszerűen gyönyörű, de menjünk szépen sorba. Ahogy a bevezetőből kiderült, a kék volt az, amiért meg voltam veszve. Szerintem hiánypótló ez a lakk, nem igazán láttam a többi márkánál hasonlót. Felkenve is csodálatos, ráadásul rengeteg színe van fényviszonyoktól függően.
A rózsaszínről őszintén szólva nem gondoltam, hogy jól fog állni és még tetszeni is fog, de nagyon meglepett. Fantasztikus színe van, szolid, de mégse unalmas, szerintem ez amolyan jolly joker lakk. Ha kevés időd van és szeretnéd, hogy legyen valami a körmeiden, na ez akkor tökéletes!
Az arany pedig... nem vagyok az arany lakkok nagy barátja, azt kell mondjam. Ennek ellenére az OPI Honey Rider árnyalatát is megvettem anno, nem tudom miért gondoltam, hogy jól fog állni, mert sajna tényleg nem nagyon passzol hozzám. Viszont más lakkokkal párosítva nagyon szeretem használni. De vissza a Moyrához. Amiért az OPI-t belekevertem a dologba az csupán annyi, hogy a Moyra sokkal jobban tetszik! Valószínűleg abból adódik a dolog, hogy a Moyra sokkal jobban passzol a hideg bőrtónusomhoz, miközben az OPI inkább sárgásabb. Mindenesetre azt kell mondjam, hogy mindhárom lakknak gyönyörű színe van, örülök, hogy megvettem őket.


Ahogy arra már az előbb utaltam, a száradásuk extrán gyors. Mire a tíz köröm végére érünk már tutira kezdhetjük előlről. A kékből és az aranyból két réteget kentem fel, a rózsaszínből úgy láttam, hogy a körömvégek miatt elkél egy harmadik is, ezért az három lett.

Tartósságát tekintve nálam a kék szerepelt legrosszabbul, sajnos már a második napon megpattant egy kicsit, de én ezt nem a lakk hibájának tekintem, mivel a körmeim nagyon töredeznek és nyilván rossz alapon egy lakk se tudja hozni a normál minőséget. A rózsaszín tetszett egyébként ilyen szempontból is a legjobban, mert egy helyen sem pattant meg, hanem inkább kopott és ez a halvány színe miatt alig volt észrevehető. Összességében arra tippelek, hogy átlagosak ebből a szempontból, szinte biztos vagyok benne, hogy 3-4 napot kibírnak egy jobb minőségű körmön.


Mindent összevetve nagyon boldog vagyok, hogy sikerült hozzájutnom ezekhez a gyönyörűségekhez (tudom, tudom, jócskán le vagyok maradva, de jobb későn, mint soha ... :D) és bátran ajánlom mindenkinek, aki olcsón gyönyörű homoklakkot szeretne venni. Egyedül a tartósságával nem vagyok maradéktalanul elégedett, de ennyi pénzért elnézem. És remélem, ha a körmeim végre megemberelik magukat, akkor ez sem lesz többé probléma.

Nektek megvan valamelyik lakk közülük? Ha igen, nálatok milyen a tartósságuk?


8 megjegyzés:

  1. Nagyon szép mindegyik. :) Moyra homok lakkom nincs. Lovely és Essence van csak. A Lovely szerelem, bár 3 nap után már pattog, az Essence-ből a hey nude van meg. Még soha nem viseltem, mert képtelenség megvárni, mire megszárad.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. a lovely szerintem is szuper és nálam amúgy is kb. minden lakk max. 3 napig bírja :D
      az az essence pedig nekem is megvan és tényleg borzalom. egyszer próbáltam, 3 réteg kellett és hosszú órák múlva még mindig belenyúltam - nem kicsit...
      ki kellene próbálni nude alapon, szerintem úgy működni, de a rossz tapasztalat miatt egyszerűen nincs kedvem ránézni se!

      Törlés
  2. Húúú ez a sötétkék tényleg csodálatos! Pedig nem terveztem megvenni, de ezek után....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. szerintem ha meg tudod lesni milyen élőben, akkor semmiképp se hagyd ki. tényleg nagyon-nagyon szép :)

      Törlés
  3. Megvan mind a három, plusz a türkiz is. :D Olyan szépek. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. azt hiszem te voltál az egyik, akinél először láttam a sötétkéket :D
      tényleg gyönyörűek! a türkiz valamiért nem tetszett, úgyhogy az maradt a boltban...

      Törlés