2015. szeptember 17., csütörtök

Körmös technikák - 3. Színátmenet


Sziasztok!

Elérkeztünk a kihívás 3. állomására, amikor színátmenetes manikűr volt a feladat. Bevallom, nem szeretem túlzottan a "szivacsozást", mert bár gyönyörű alkotásokat lehet így készíteni, túlságosan macerásnak tartom a dolgot. Ennek megfelelően igaz az is, hogy nagyon ritkán készítek átmenetes manikűrt.


Sokat agyaltam, hogy milyen színeket használjak, végül az évszaknak megfelelően egy sötétebb színkombináció mellett döntöttem. Alapnak a MAC Russian Red nevű pirosát kentem fel, erre került szivaccsal az átmenet a piros mellett a Golden Rose Rich Color feketéjével. El kell ismernem, hogy nagyon tetszett a végeredmény, kicsit sajnálom is, hogy elfelejtettem fotót készíteni róla még a nyomdázást megelőzően.


A minta a Pet'la Flake No More nevű lemezen található, a nyomdalakk a Dashica ezüstje volt. Sajnos a végeredménnyel már nem vagyok túlságosan elégedett. Nem tetszik, hogy az ezüst túl metálosnak tűnik és úgy érzem, elnyomja az alatta lévő színeket. Utólag már azt gondolom, hogy vagy másik lakkot kellett volna választanom vagy ugyanezzel a lakkal vékonyabb mintát nyomdáznom. Mindegy, ez most így sikerült, nem alakulhat mindig minden az elképzeléseinknek megfelelően. A képek egyébként a viselés harmadik napján készültek.



Ti szoktatok átmenetes körmökkel pepecselni?

8 megjegyzés:

  1. Szép lett! Talán valóban lehetett volna sötétebb színnel vékonyab mintát, de így is szép. (-: Én is a takarítgatás miatt választom ritkán ezt a technikát. (-:

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörű lett!! Ha lesz normális cuccom hozzá, akkor valószínű gyakrabban nyúlok majd ehhez a technikához, mert a lehúzható alap csak szükségmegoldás a bőrre, nekem csakis nyomdázáshoz vált be, ha már sok a lakk rajta, mint szivacsozásnál, akkor nem jó. Addig máson csodálom csak ezeket a manikat, mert nagyon teszik!!

    VálaszTörlés
  3. Gyönyörű lett. ^^ Hát tényleg elég pepecselős,de szép manikűröket lehet ezzel a technikával alkotni :)

    VálaszTörlés
  4. Ismét elsőosztályú manikűr, szerintem nem is vastagok a vonalak. :)
    A fekete-piros átmenetet rendkívül feldobja az arany nyomdaszín, szuper lett, nekem eszembe sem tutott volna. :D

    VálaszTörlés
  5. Csodaszép lett. :) Nagyon jók a színek és a minta is együtt, igazán kifinomult. :) És örülök, hogy újra vannak rendszeresen posztok. :)

    VálaszTörlés
  6. Nekem már kicsit karácsonyos hangulatú. De lehet azért, mert az elmúlt évekkel ellentétben nekem már most karácsonyos hangulatom van. :D Mindenesetre tetszik a végeredmény! :)

    VálaszTörlés