2015. szeptember 13., vasárnap

Körmös technikák - 2. Water marble


Sziasztok!

A kihívás második állomásán water marble manikűrök készültek. Én a kezdeti időhátrányomat sajnos még nem tudtam ledolgozni, így ismét jelentős késéssel teszem közzé a saját alkotásomat, de reményeim szerint a következő hetekben némileg jobban tudom majd tartani a tempót. :)


Korábban készítettem már két water marble manikűrt, amik akkor nagyon tetszettek, persze most már látom, hogy közel sem voltak tökéletesek. Most valami olyat szerettem volna alkotni, amin látszik, hogy van benne koncepció a formát illetően. Ez valamennyire sikerült is, viszont annyira megúszósra vettem a figurát, hogy csak egy körmömre került minta.


Hogy jobban megértsétek hogyan működöm mostanság "körmözésügyileg" el kell mesélnem a folyamatot. Az utóbbi időben egy-egy manikűrt legalább 4-5 napig hordok, van hogy tovább is. Egyszerűen nincsen több időm és energiám erre, így ha valami ötletet szeretnék megvalósítani adott időre, akkor bizony előre kell terveznem, gondolkodnom. Egy egyszínű manikűr elkészítése természetesen hét közben is beleférhet, de a bonyolultabb műveletekre nincs időm a család és a munka mellett, így azok hétvégére maradnak. Most is ez történt, a hét közben viselt egyszínű manikűrömet akartam water marble mintákkal feldobni.


Szombaton kora reggel neki is álltam, gondoltam, amíg a család alszik, van időm elszórakozni azzal, hogy melyik lakkok terülnek a vízen azok közül, amik beleférnek az elképzelésembe. Mivel az alap a csodás NCLA Redicalist volt, ezért arra gondoltam, hogy megpróbálom az egyik lakkot színtelen lakkal kiváltani, hogy az alap is látható maradjon. Erre sajnos nem találtam hirtelenjében működő lakkot itthon, úgyhogy végül holo szilánkos, vékony fedésű lakkra cseréltem. Ezen kívül feketét és rózsaszínt képzeltem el a mályvás-bordós Redicalist fölé, amikre végül sikerült is alternatívát találnom. A lényeg azonban, hogy ez a kis próbálkozás kb. 1,5 órát vett el az életemből, így a végén arra jutottam, hogy éppen elég lesz, ha egy körmömre kerül a minta, hisz a lényeg így is látszik, mellesleg pedig gyönyörűen kiegészítette az alapszín szépségét szerintem.


Annak érdekében, hogy a mintát könnyebben el tudjam helyezni a körmömön, a matricás módszer mellett döntöttem. Kapóra is jött, mivel a minta elkészültére a család is felébredt, amíg reggeliztünk, tettünk-vettünk, a matrica is megszáradt nagyjából. Most már látom egyébként, hogy kicsit többet is várhattam volna a száradásra, de szerencsére tudtam használni, nem nyúlt, nem szakadt el. Bevallom, attól még nagyon távol vagyok, hogy egy olyan matricát tudjak készíteni, ami több körmömre is használható részleteket tartalmaz, de most újra érzem az erőt magamban, hogy valamikor ismét megpróbálkozzam vele... :D

A lakkok, amiket végül a water marble minta készítéséhez sikerrel alkalmaztam:
  • Barry M - Rose Hip
  • El Corazon - 423/535 large hologram
  • Flormar - Nail Art díszítőlakk NA12 fekete


Végül, de nem utolsó sorban, a Redicalist mellett se menjünk el szó nélkül. Bár a képeim közel sem adják vissza a szépségét, higgyétek el, hogy az egyik leggyönyörűbb pirosas-bordós árnyalatú lakk, amit valaha láttam. Bizonyos fényben inkább piros, máskor kicsit mályvásabb, de mintha mindig világítana. A holo hatás még visszafogott fényben is érvényesül, ráadásul az alapszín is gyönyörűséges és cseppet sem unalmas. Az ecsete a másik társához hasonlóan nem a legjobban használható, de a fedése, az állaga, a színe, számomra mind-mind tökéletes. Tartósságban azért voltak hibái, három nap után már volt némi kis kopás a körömvégeken egy-két helyen, de tény, hogy elég sokat "kapirgáltam" a körmeimmel, így valószínűleg nem a lakk a hibás ebben.


Ilyen drága lakkot már nem mernék csak úgy ajánlgatni mindenkinek, de ha szeretnétek megszerezni, akkor mindenképpen a Color4Nails webshopot javaslom, ahová 10% kedvezményt is találtam, a kód: CSant10. Illetve valószínűleg lesz november végén Black Friday, amikor komoly kedvezmények szoktak lenni ebben a webshopban is, a körmös FB csoportban tutira adunk majd le közös rendelést. Ha van olyan lakk, amit megvennétek, de egyedül nem érné meg a szállítási költség miatt, nyugodtan írjatok nekem, ha tudok, segítek.

Ti hogy álltok a water marble technikával? Próbálkoztatok már vele? És ha igen, milyen sikerrel vettétek az akadályt?

A többiek alkotásait megtaláljátok a lenti linkekre kattintva. :)

13 megjegyzés:

  1. Szépséges ^_^ A lakk színe is szépen harmonizál a bőrszíneddel :)
    Jaj ne is mond a fekete pénteket. Valahova tuti beszállok:)

    VálaszTörlés
  2. Szép lett! Tökjó ötlet volt a legkülső gyűrűhöz áttetsző lakkot használni! :)

    VálaszTörlés
  3. Szerintem is nagyon szép lett! Hát, ez a technika nekem sem lesz soha kedvencem..

    VálaszTörlés
  4. Megúszós vagy sem, szerintem pont szép, hogy csak egy körmödön van minta, ami mellesleg tökéletes lett. *_*
    És ez az NCLA lakk?! Huhúú, álomszép!

    VálaszTörlés
  5. NCLA lakk gyönyörű!! Ez a minta meg pont jó, tökéletes! *-*

    VálaszTörlés
  6. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  7. Gyönyörű lett! *.* Ez a lakk pedig álomszép, nagyon-nagyon tetszik!
    Nekem nincs FB-om, de a black friday-en lehet beszállnék valahova, szóval írok majd e-mailt neked ha esedékes lesz és nem gond. :)
    Kezdek besokallni a Naillandtől, szóval ideje lenne máshonnan rendelnem.

    VálaszTörlés
  8. Ah, bárcsak nekem sikerült volna ilyen szépen ez a technika *.* A tiéd olyan jó lett!

    VálaszTörlés
  9. Eszméletlen gyönyörű lett. Nekem nagyon tetszik. :)

    VálaszTörlés
  10. Elegáns :) A matricás módszert én is ki akarom próbálni, kevésbé maszatolós.

    VálaszTörlés
  11. Fu az NCLA nagyon tetszik,a water marble mellett :)

    VálaszTörlés
  12. Szupi let. :) Szépek ezek a lakkok. :)

    VálaszTörlés