2015. július 30., csütörtök

piCture pOlish Tiffany + Glam Polish KA-BOOM!


Sziasztok!

Az előző bejegyzésben említettem, hogy még egy krém piCture pOlish vár arra, hogy felkerüljön a körmeimre, nevezetesen a Tiffany. Amint látjátok annyira nem kellett sokat várni, hogy ez megtörténjen, máris itt vagyok a tapasztalataimmal. Már amikor először a kezemben fogtam, tudtam, hogy a címben szereplő Glam Polish lakkal fogom kombinálni, valamint, hogy végre kipróbálom a hetek óta a fiókban várakozó Twinkled-T sablonok egyikét.


Kezdjük a Tiffany-val. Amit imádok benne, az egyértelműen a színe. Gyönyörű világos menta (igen, nálam ez a menta, mert ugye kinek mi...), ami néha félhomályban világoskéknek tűnik. Ez nagyon-nagyon tetszik benne. Egyrészről tud nagyon elegáns és kifinomult lenni, mint Hédinél ebben a bejegyzésben, másrészt van egy bohókásabb arca is, amit előhozhatunk megfelelő színekkel párosítva. Én a mai manikűrnél mindenképpen az utóbbit céloztam meg.


Az állaga sajnos egyáltalán nem varázsolt el, nem mondom, hogy kezelhetetlen, de azért kellett vele ügyeskednem. Közepesen gyorsan szárad, ami miatt nem visel el túl sok igazgatást, pár mozdulat után már előfordulhat, hogy felszedjük az alatta lévő félig száraz réteget, úgyhogy csak óvatosan. Két rétegben fed, de utólag láttam, hogy néhány körmömön foltos maradt. Azt pedig mindenképpen meg kell említeni, hogy nagy szükség van a fedőlakk jótékony hatására, hogy az esetleges hibákat, egyenetlenségeket eltüntesse. Lehet, hogy kis gyakorlással könnyebben tudok majd bánni ezzel a lakkal, mindenesetre a kezelhetőségét abszolút nem érzem kiemelkedőnek. Tartósságban azonban egyelőre remekel, a képek a harmadik nap délutánján készültek és még semmi (!) baja nincs a lakkozásnak, még egy kis kopást sem vettem észre, ez mindenképpen jó jel.


Ahogy a bejegyzés elején említettem, hamar eldőlt, hogy a KA-BOOM! lesz a párja. Szerintem csodálatosan összepasszolnak és jól kiegészítik egymást. Ráadásul a menta és lila kombináció az egyik kedvenc színkompozícióm. A Glam Polish lakkról egyelőre csak jót tudok mondani, bár tény, hogy a holo lakkok általában elég jó minőségűek szoktak lenni (legalábbis amiket én próbáltam eddig). A színéről azt gondolom, hogy valahol a meleg és a hideg árnyalat között van, picit talán erősebb benne a hidegebb tónus. Ha van rá igény, szívesen csinálok róla egy összehasonlítást pár itthon található lila holo lakk mellett. A holo hatását sajnos nem tudtam napfényben elcsípni, mivel az időjárás épp nincs a helyzet magaslatán, azt azonban el tudom mondani, hogy többek között azért is kedveltem meg hamar ezt a lakkot, mert szinte minden fényviszonynál holozik, még árnyékban is, amikor épp csak egy kis fény éri. Ez talán majd lejön a képekről is. Egyébként a képek mind felhős időben, szabadban készültek vaku nélkül, kivéve az utolsót, az hasonló időjárási viszonyoknál, de bent az ablak előtt, vakuval.


Végezetül ejtsünk pár szót a Twinkled-T Layla sablonról is. Rengeteg videót találni az Instagramon arról, hogy hogyan is kell használni ezeket a stencileket és láttam én, hogy sokan szivacsos módszerrel applikálják fel a lakkot a sablon felragasztása után, de én úgy gondoltam, maradok a sima lakkozós módszernél. Nos, az első próbálkodás csúfos kudarcba fulladt, a lakk valahogy elfolyt rajta és nem tudtam szépen leszedni a matricát, így gyorsan le is mostam. Másodjára már én is szivaccsal próbálkoztam és meg kell mondjam, az eredmény sokkal-sokkal jobb lett, bár még közel sem tökéletes. Ha jól megnézitek, talán Ti is észrevesztek pár hibát, illetve volt olyan, amit szabad kézzel javítottam ki.


Videón annyira egyszerűnek tűnnek ezek a manikűrök, aztán amikor az ember megpróbálja elkészíteni, rádöbben, ahogy annyira nem is könnyű a dolog. Mindegy, nem adom fel, igyekszem minél többet próbálkozni és megtanulni minden csínját-bínját a dolognak. :)


Összegzésképpen azt mondhatom, hogy a Tiffany-t nem tartom annak a lakknak, ami mindenáron megéri a 3000 forint feletti árát, kivéve, ha éppen ezt az árnyalatot szeretnétek és nem találtatok még helyettesítőt. A KA-BOOM! gyönyörű, bár azt el kell ismernem, hogy egyre több márkáknál lehet kapni hasonló árnyalatokat. A Twinkled-T sablon használata pedig elsőre kicsit nehéznek tűnik, mindenképpen gyakorlást igényel, de bízom benne, hogy ez nem egy lehetetlen küldetés.


Mit szóltok ehhez a színkombinációhoz? Szoktatok hasonlót felkenni? Használtok valamilyen körömsablont és ha igen, meg vagytok vele elégedve?


9 megjegyzés:

  1. Nagyon szép ez a mani, nekem is tetszik a Tiffany. Nekem pont elég a díszítőszalag, nem szoktam sablonozni, legtöbbször úgyis nyomdázok.

    VálaszTörlés
  2. Nekem is nagyon tetszik a manikűröd. :) Szerintem is egyensúlyban vannak a színek és a minta is. :)

    VálaszTörlés
  3. Szép ez a kombináció! :)
    Én sem szoktam sablonozni (sőt, nincs is ilyen sablonom), egyelőre tökéletesen elég a nyomdázás.

    VálaszTörlés
  4. Nekem is tetszik ez a párosítás, sablont nem igazán használok, inkább a nyomda.

    VálaszTörlés
  5. Sablonom nekem sincs még, maradok a nyomdánál egyelőre. Örülök, hogy újra írsz! A színpárosítás pedig gyönyörű! :))

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szép lett ez a manikűr, jól mutat egymás mellett ez a két szín. (-: Nagyon szép a Tiffany! Hát, én is csk francia körömvéghez használtam eddig sablont. Szerintem macerásabb dolog, mint a nyomdázás, könnyen aláfolyik a lakk......

    VálaszTörlés
  7. Uhh ez gyönyörű lett!! Szép ez a Tiffany lakk :) Francia körömvéghez vagy V alakhoz használtam eddig sablont, de más sablont is kipróbálnék szívesen! :)

    VálaszTörlés
  8. Hi there!
    I just wanted to say thank you so much for your lovely post using our Layla Stencils!
    You are right -- sponging on the polish creates much better results! Sometimes polish bleeds through when lifting and it's not as clean.
    You manicure is absolutely lovely and I'm so honored you would use our vinyls.
    Thank you so so much!

    With love,
    Twinkled T

    VálaszTörlés
  9. wow...i"m in love with your nail design))))
    kisses from ukraine :-****
    follow4follow??

    maliovanka.blogspot.com

    VálaszTörlés