2015. július 22., szerda

piCture pOlish creams + Emily de Molly Sugar Free


Sziasztok!

Kezdjük azzal, hogy "jé, mit látnak szemeitek, egy bejegyzés"... na igen, végre volt egy csöpp időm arra is, hogy lefotózzam a manikűrömet és megszerkesszem a képeket, nem csak arra, hogy pingáljam a körmeimet. :D

Most éjfél múlt, én mégis úgy döntöttem, hogy megírom ezt a bejegyzést, mert annyira hiányzik már, hogy megosszam veletek, amiket tapasztalok. Csomó új lakkot próbáltam ki az utóbbi időben és annyira rossz, hogy nincs időm leírni, melyik tetszett és melyiket kerültem volna inkább el nagy ívben. De hogy a mai bejegyzés témaválasztásáról is essen pár szó, el kell áruljam nektek, hogy ebben leginkább három általam kedvelt hölgynek van szerepe. Zsuzsinak, aki beültette a bogarat a fülembe, Julcsinak, aki rákontrázott, végül, de nem utolsó sorban pedig Adélnak, aki olyan lelkesen próbálgatta szépen sorban a krém finisű PP lakkokat, hogy én is kedvet kaptam hozzájuk, nem tudtam tovább távol tartani magam tőlük. Sajnos ennek folyományaként kénytelen voltam megvenni jó pár színt, ami régóta tetszett, végül pedig együtt próbáltam ki őket, mert annyira jól mutattak egymás mellett! :)


Minél hamarabb fel akartam kenni az összeset, erre pedig az a megoldás volt a legkézenfekvőbb, ha kombinálom őket valahogy. Ritkán szoktam a két kezemre eltérő manikűrt alkotni, de most ez történt és nem érzem úgy, hogy nem passzolnak össze. Ti is szoktatok ilyet csinálni? Mármint eltérő, de mégis egymással harmóniában lévő manikűrt alkotni a két kezetekre?
Azt előljáróban mindegyik lakkról el kell mondanom, hogy a képeken látható fedést 2 réteggel értem el, alapnak az Eveline 8in1 körömerősítőt kentem fel, fedőlakknak pedig a HK Girl-t használtam. A minták a Nail Vinyls sablonjaival készültek.


Kezdjük a bal kezemmel!

Peaches n' Cream

Ez a lakk már megvolt egyszer, de eladtam, mert utáltam az állagát, még hígítással sem lett könnyen kezelhető. Az azonban nem hagyott nyugodni, hogy rengeteg lány nyilatkozott pozitívan a saját lakkjáról, így végül úgy döntöttem, hogy egy életem, egy halálom, én bizony nekifutok még egyszer ennek a dolognak. Az állaga ennek a darabnak sem tökéletes, már ha van ilyen egyáltalán barack színű lakk esetében, de tényleg teljesen más, mint annak a darabnak, amin korábban túladtam. Viszonylag könnyen kezelhető, csak nem szabad túl sokszor visszamenni egy-egy részre. Minél kevesebb ecsethúzással dolgozunk, annál nagyobb esély van arra, hogy szép lesz a végeredmény. Ha pedig ez nem teljesen sikerül, akkor még mindig ott van a fedőlakk, hogy segítsen kiegyenlíteni a felületet. ;)
A színe miatt egyelőre nem bántam meg, hogy újra megvettem, de a minősége alapján nem tudom feltétel nélkül ajánlani. Persze ha valaki mindenáron a baracknak csakis ezt az árnyalatát tudja elképzelni magán, akkor lehet mérlegelni, hogy mennyire hajlandó ezért kompromisszumot kötni.

Sugar Free

Máris elérkeztünk a kakukktojáshoz! :) Ezt a lakkot a július 4-i Color4Nails 20%-os akciónak köszönhetem, mert így nem kellett csoportos rendelést verbuválni, a kedvezmény körülbelül a szállítási költséget fedezte. A lakk nagyon cuki, telis tele van glitterrel és nem kell őket kiimádkozni az üvegből, talán még kicsit túl sok is jön ki egyszerre. Persze lehúzhattam volna a felesleget az üveg nyakán, meg igazgathattam volna a glittereket, de egyrészt nem volt hozzá kedvem, másrészt pedig tetszett, amit a körmeimen láttam. Kell rá két réteg fedőlakk, hogy nagyjából sima felületet kapjunk.

Coral Reef

Komolyan nem értettem korábban, hogy miért kell ekkora hűhót csapni egy krém lakk körül. És bár nem mondom, hogy a legésszerűbb döntés 3000 forint fölötti összeget kiadni egy krém finisű lakkért, mégis úgy érzem, hogy ez a darab megérte. Van persze más hasonló színű lakkom itthon, de ez a lakk tényleg nagyon könnyen kezelhető, a PP ecset pedig még mindig az egyik legjobb, amivel valaha dolgom volt, kivéve persze, ha kicsit selejtes, ahogy most az én esetemben. :D


Jöjjön a jobb kezem, amit egyébként csak nagyon kivételes esetekben fotózok le. Eleve nagyon ügyetlenül tartom a fényképezőgépet a bal kezemmel, de ehhez hozzájön az is, hogy a jobb kezemen egészen másképp állnak az ujjaim, így egész más pozícióban kell őket tartani ahhoz, hogy ne tűnjek csámpásnak és viszonylag esztétikusan nézzenek ki a képeken.


Mellow Yellow

Erre a lakkra nagyon kíváncsi voltam már jó ideje, de a környezetemben senkinek nem volt belőle, így nem is éreztem akkora késztetést a beszerzésére. Aztán Alexa, a körmös csoportból, annyit mondogatta, hogy neki kell egy ilyen, hogy újra kíváncsi lettem rá. Amikor először kézbe fogtam, meg kell mondjam, meglepődtem. Sokkal világosabbnak tűnik az üvegben, mint amire számítottam. Felkenve egyébként egy fokkal élénkebbnek, sötétebbnek látom, de még így is eléggé fáradt sárga színe van. Emlékeztet egyébként egy ezer éve forgalmazott Constance Carol lakk színére, amit tini koromban lelkesen kenegettem a körmömre az angol órák kellős közepén a tanár legnagyobb örömére. :D
De, hogy a minőségéről is essen pár szó, ez a másik lakk a csapatból, amitől nem dobtam hátast. Persze tudjuk, hogy a sárga is - a barackhoz hasonlóan - egy problémás szín, de azért 3000+ forintért már igazán lehetne egy lakk tökéletes, vagy nem? Mindenesetre nagyjából ugyanazt tudom elmondani róla, mint barack színű barátjáról, hogy ha a színért megvesztek és készek vagytok kompromisszumot kötni, akkor hajrá, de amúgy ezt sem érzem kihagyhatatlan darabnak.

Chillax

Ez a lakk viszont maga a csoda, a maga összes cseppjével. Csak úgy siklott fel a körmeimre. Nekem speciel nincsen éppen ilyen színű lakkom, de lehet, hogy sokatoknak van. Nem merem azt mondani, hogy tökéletesen sikerült visszaadnom az árnyalatot, mert a képeken látottnál egy fokkal sötétebb szerintem élőben, de a formulája tényleg fantasztikus! Ezt bátran merem ajánlani megvételre, ha a színe szerelem és nem találtok olcsó alternatívát (ami egyébként lehet, hogy a Golden Rose lakkok között fellelhető). Ja, és Zsuzsi szerint van egy hasonmása a Color Club lakkok között, szóval érdemes rákeresni a blogján erre.

Swagger

A végére hagytam a legnagyobb kedvencemet a csapatból. Ez a lakk volt az, amiért eddig kicsit se voltam oda. Aztán egyik percről a másikra, mintha valaki átkapcsolt volna egy kapcsolót, elkezdtem már látatlanban rajongani érte. Szerencsére élőben sem okozott csalódást, sőt! Szintén fantasztikus a minősége, gyönyörű a színe, álom vele lakkozni. Mi kell még ezen kívül az ember lányának?! Ja, hogy alacsonyabb ár, vagy megnyerni a lottó ötöst? Hát kérem, ebben nem tudok segíteni, viszont ha csak egy krém lakkot ajánlhatnék az itt megjelentek közül, akkor biztosan ő lenne az. Ha tetszik a szín, és nem kaptok sokkot attól, hogy ennyit adjatok ki egy "snassz" krém finisű lakkért, akkor benne nem fogtok csalódni, ígérem!


Összefoglalva tehát azt kell mondjam, hogy a PP krém lakkok drágák, tényleg drágák, de ha azt nézem, hogy egy OPI lakk eredeti áron 3000 forint körül van, és bár több anyag van benne, mégis rengetegszer futottam bele nehezen kezelhető árnyalatokba náluk is, akkor mégse annyira horror. Minden nézőpont kérdése. Nehéz ebben a kérdésben igazságot tenni, nyilván itt is vannak gyengébb színek, de a fenti darabok alapján úgy látom, hogy elég jól sikerültek ezek a lakkok. Ja, és azt még nem említettem, hogy a fotók a 3. nap estéjén készültek, láthatóan semmi baja nincs a manikűrnek, eddig kopás se nagyon tapasztalható.

Még a Tiffany vár itthon kipróbálásra, ha a világos színe ellenére olyan minőséget fog produkálni, mint a Swagger, akkor hivatalosan is kijelentem majd, hogy engem bizony ismét megvett a márka kilóra. Erre még várni kell ugyan egy pindurkát, de ígérem, mindenképpen beszámolok nektek a tapasztalataimról! ;)

Most pedig Ti meséljetek! Hogy álltok a krém lakkokkal? Van kedvenc márkátok vagy árnyalatotok? PP krém lakkot próbáltatok már esetleg, és ha igen, Nektek mi a tapasztalatotok vele?
És úgy egyébként hogy vagytok, mi történt Veletek az utóbbi időben, mióta nem "találkoztunk"? :D


28 megjegyzés:

  1. Van két krém PP lakkom, de Adélnak adom őket, nekem valahogy nem....ezeket is kéz alól vettem, így nem bánom, de legalább már tudom nem adnék ki pénzt krém finisre. Legalábbis Ennyit biztos nem. Egyedül a Candy tetszik, de várom hátha lesz valakinél eladó darab :D
    A manikűr meg nagyon szép:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Abszolút érthető, amit írsz. Ez már elég magas árkategória ahhoz, hogy ne akarjon mindenki PP krém lakkot venni. :D
      A dicséretet pedig nagyon köszönöm! Örülök, hogy tetszik! :)

      Törlés
  2. Már instán is feltűnt ez a manikűröd, és persze megörültem, hogy "látlak". :D Hát, nekem PP lakkal nem volt még dolgom..... Ha rászánnám magam nem is tudnék választani olyan sok szín tetszene.. Az meg kész anyagi csőd.:D Egyébként nekem a kedvenc finishem a krém. Talán, mert a legjobban lehet őket variálni, díszíteni.. Nálam meglepő módon mégis beruháztam egy drága, nem krém lakkba, az ILNP Fame-be. :D De nem bánom, megérte az árát. Kész kis csoda. (-:

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Régen nekem is a krém lakkok voltak a kedvenceim, aztán beszippantot ez a sok holo, meg homok, meg csilli-villi, most pont azért tetszik a krém, mert végre egy kis egyszerűség jött megint a sok extraság után. ;)
      A Fame pedig nagyon jó választás, szerintem is csodálatos lakk. Kicsit arany, kicsit ezüst, ezért sokféle kombinációban megállja a helyét. :)

      Törlés
  3. Dehogy csámpásak a körmeid :D Nagyon szépek, tetszenek a manik is, bár így csak akkor festeném ki a két kezemet eltérőre, ha nem kell menni dolgozni.
    Hát ha nem sajnálnám a sok pénzt, akkor vennék még PP-t, így viszont csak ami nagyon tetszik, mert engem idegesít az ecset.
    Örülök, hogy írtál :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, ha láttad volna a többi kéztartással készült képet, akkor egyetértenél velem a csámpásságot illetően. :D
      Az én munkahelyemen a kutyát nem érdekli, hogy milyenek a körmeim, így nálam ez nem lehet akadály.
      A PP-k ára nagy visszatartó erő, ezt elismerem, de nekem szerencsére nincs bajom az ecsetükkel, sőt nagyon szeretem. De emlékszem, hogy Te már korábban is rövidnek találtad, hiába, kinek a pap... én egyébként a CbL lakkok ecsetein vagyok kiakadva, hogy az enyémek közül rengetegből állnak ki kósza szálak.
      És végül köszönöm, én is örülök, hogy tudtam írni egy kicsit! :)

      Törlés
  4. Örülök, hogy végre írtál bejegyzést :) Mindig érdekel a véleményed egy lakkról. A Swaggert régóta nézegetem, meg is akartam rendelni, kosárban is volt, de addig nézegettem a képeket róla, hogy még sem vettem meg. Van, hogy nagyon pocsékul fényképezik a lakkokat, vagy már túl szerkesztik és nem az igazi szín jön át. Nálad megint azt a színt látom benne, amiért megtetszett :) Most a jobb kezed lakkozása jobban tetszik. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Neked is, örülök, hogy ilyen pozitív az új bejegyzés fogadtatása! :)
      Nekem is jobban tetszett a jobbon lévő manikűr, az igazán az én világom, a másik kicsit kevésbé, de azért azt is szerettem.
      A Swagger szerintem gyönyörű, szerintem nem fogsz benne csalódni, ha nem sajnálod rá a pénzt és végül megveszed. ;)

      Törlés
  5. A bal kezed nem az én világom (nyilván a lakkokra gondolok), de a jobb *_* Viszont én nem tudnék egy sima krém lakkért ennyit áldozni, és azt hiszem, nem is akarok :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik a kék-zöld-sárga kombináció, ha nem írtad volna, akkor is kitalálom, hogy nálad ez a nyerő. ;)
      Azt pedig abszolút megértem, hogy miért nem akarsz rájuk költeni.

      Törlés
  6. Ihimáhádom a bejegyzést és a manikat is!!! Olyan piszokság a pp-től, hogy ilyen csodás krém lakkokat készìt... a chillax nekem is nagy szerelem *.*

    VálaszTörlés
  7. De örülök, hogy újra írtál. :)
    Nem volt még PP lakkom, igazából engem nagyon elrettent az ára. :/ Eddig volt kettő, ami nagyon tetszett, most az újak közül betársult még kettő, persze egyik sem krémlak... :D Pedig egyébként én nagyon szeretem a krémlakkokat, de érdekes módon nem azok kerülnek elő a legtöbb esetben.
    Nagyon tetszik minkét mani. És a legnagyobb "baj", hogy mindegyik szín nagyon szép. :'D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, nagyon kedvesek vagytok ezekkel a kommentekkel! :)
      Amúgy szerintem a pénztárcád addig van biztonságban, amíg egyet sem próbáltál, mert ha a jobbak közé sikerül beválasztanod, akkor onnantól kezdve nincs megállás... (tapasztalat :D)
      A krém lakkokkal egyébként nekem csak az a bajom, hogy sokszor küldelmes őket felkenni, ezért inkább hagyom a fenébe. De alapvetően én is nagyon-nagyon szeretem őket! :)

      Törlés
  8. mennyire gyonyoruuuuu szineeek!! :) es mindket kez nagyon tetszik, eltudnam kepzelni magamon ... ha nem ragnam le folyton a kormom :(


    Saci
    ChocolateFashionCoffee
    ChocolateFashionCoffee Facebook Page

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! A körömrágásról pedig sürgősen tessék leszokni, egyáltalán nem nőies! :)

      Törlés
  9. Gyönyörűek, ehhez kétség sem fér, és a manikűröd is fantasztikus :) Nagyon tetszik, hogy mindkét kezeden más-más lakkok vannak, mégis jól megférnek egymás mellett :)
    (viszont én inkább maradok az OPI-nál, ha krémes lakkot "kell" drágán venni :D bár ehhez hozzájárul, hogy még nem igazán csalódtam bennük.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszenek! :)
      Neked szerencséd volt ezek szerint az OPI lakkokkal, én is próbáltam már jó párat és sajnos nem ennyire pozitív a véleményem, leginkább elég vegyes. Van, amit imádok, mert egy álom felkenni, de nagyon küzdelmes darabjaim is vannak sajnos. Mondjuk valamiért mégse jut eszembe, hogy meg kellene váljak tőlük. Azt hiszem ez a gyűjtőszenvedély... :D

      Törlés
  10. Bejegyzééés, de jóóóóó! A blogod az egyik legnagyobb kedvencem, nagyon hiteles és igényes minden posztod és azokban a lakkokban még sosem csalódtam, amit miattad vettem meg! :)
    A PP-k leginkább a szlogenükkel fognak meg, innen a Coral Reefe es a Swaggere is mennyire jó már! Egyébként színre is ez a kettő fogott meg leginkább, meg a Peaches'n Cream!
    A kedvenc finishem még mindig a krém, bár mostanában sok holo és glitteres lakk is a körmeimre kerül.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De aranyos vagy, köszönöm! Már ezekért a kommentekért megérte megírni ezt a bejegyzést! :*
      Annak pedig kimondottan örülök, hogy ennyire hitelesnek ítéled a blogot, való igaz, hogy igyekszem a hátrányokat is leírni minden lakknál, nem csak áradozni róluk.
      Igen, a szlogenek is szuperek, ez tény, de ez még kevés lenne a sikerhez, mert a lakkok többsége tényleg nagyon jó. Azt hiszem mindenképpen a PP a kedvenc márkám. Na jó, az ILNP mellett. :D
      Én már nem is tudnék kedvenc finist választani. A legideálisabb manikűr számomra talán egy krém lakk nyomdázva vagy máshogyan díszítve, egy vagy két körmön kombinálva valamilyen holo lakkal. Vagy éppen fordítva. Hm, tényleg nem tudom. :D

      Törlés
  11. Márkaügyben Ciiskához csatlakozom, krém finishben az OPI és a Max Factor a top nálam, illetve az új Essence lakkok is hihetetlenül jók! PP-ből az extrásított lakkokat szerzem be inkább! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ahogy Ciskának is írtam, az OPI nekem annyira nem, mert több rosszabb minőségűbe is sikerült már beletenyerelnem, de a MaxFactor és az Essence esetében igazat kell adjak neked. Mindkettő jó minőségű, ez tény, bár a MaxFactornál azért hiányolom az igazán eredeti színeket. :)

      Törlés
  12. Milyen jó, hogy olt időd bejegyzést írni! :)
    Csodásak a manikűrök, én sem érzem, hogy nem passzolnának egymáshoz. Egyébként talán a jobb kezed egy kicsivel jobban tetszik, olyan üdítően frissek a színek. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm neked is ezt a kommentet, nagyon jólesik! :)
      És neked is igazat kell adnom, szerintem is jobban nézett ki a jobb. ;)

      Törlés
  13. Jajj...gyönyörű színek! :))

    VálaszTörlés
  14. Nagyon szépek ezek a lakkok, már mind a kivilistámon van! :) A manik pedig nagyon egyben vannak, igazán szépek, nagyon nagyon tetszenek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Julcsi, örülök, hogy tetszenek! Azok a kívánságlisták meg tudjuk milyenek, sose fogynak el róluk a lakkok! :D

      Törlés