2015. június 23., kedd

ManiCute - Esküvő


Sziasztok!

Tudom, hogy nagyon régóta nem vettem részt a ManiCute csapat kéthetenkénti posztolásában, de mivel úgyis le kellett mosnom az előző manikűrömet, gondoltam belevágok. Az eheti téma az esküvő, ami nyáron eléggé aktuálisnak mondható.


Már mondhatni természetes, hogy ezt a manikűrt se sikerült határidőre prezentálnom, remélem nem bánjátok. Hétvégén esküvőre vagyunk hivatalosak, ami miatt töröm is a fejem, hogy milyen manikűrt készítsek, de gyanítom, hogy a mostani visszafogott verziónál valamivel vadabb változat fog majd végül a körmeimre kerülni. Ami miatt most ezt a szolid festést választottam, az a holnapi szóbeli vizsgám. Nem sikerült túlzottan jól felkészülnöm, így nem szeretném, ha a gyengébb teljesítményem mellett még a körmeim is azt hangsúlyoznák, hogy többet foglalkoztam velük, mint a tanulással. Emiatt mondhatni kapóra jött a téma, hiszen amúgy is valami visszafogottat szerettem volna alkotni.

Alapnak a gyönyörűséges Barry M Rose Hip nevű árnyalatát választottam, nem tudom hogyan tudtam neki sokáig ellenállni, annyira elegáns és egyben bájos lakk. Szerencsére az én darabomnak a minőségére sem lehet panasz, így boldog vagyok, hogy pár hónapja beszereztem.


A manikűrjeimnek szinte elmaradhatatlanul része mostanság az ILNP Fame nevű árnyalata, magam sem gondoltam volna, hogy ekkora kedvencem lesz, tekintve, hogy annyira nem vagyok oda az arany lakkokért. Persze mondhatjuk, hogy ez nem is a klasszikus arany árnyalat, leginkább az arany és az ezüst között félúton helyezkedik el, mindenesetre részemről hatalmas felé az imádat, varázslatos lakknak tartom. A Rose Hip mellett pedig éppen azt nyújtja, amit vártam, egy kis csavart csempész a szolid megjelenésbe.


Természetesen nem maradhattak a körmeim nyomdázás nélkül, a régóta vágyott és hétvégén végre beszerzett Pet'la Laces lemez jobb felső sarkában található mintáját használtam a mutató és a középső ujjaim körmére.


A manikűr éppen olyan lett, mint amilyennek képzeltem. Messziről a minta nem is látszik, kicsit jobban meg kell nézni a körmeimet, hogy észrevehetővé váljanak, ezért nem fogja elvonni a figyelmet más dolgokról. Ugyanakkor mégsem teljesen hétköznapi, bevallom én odavagyok érte, annak ellenére, hogy ritkán hordok ennyire visszafogott manikűrt. :)


Petra egyébként volt olyan kedves, hogy felajánlott 15% kedvezményt a blog olvasóinak a Pet'la Plate honlapjáról való rendelés esetén. A MSBT kódot használva a kedvezmény automatikusan levonásra kerül a kosár végösszegéből.

Végezetül pedig engedjétek meg, hogy kicsit reklámozzam Julcsi blogját. Épp a minap készített egy fantasztikus összehasonlító bejegyzést a különböző általa birtokolt nyomdapárnákról, aminek hatására én is beszereztem az általa csak "taknyosnak" becézett Moyou szögletes nyomdázót és csak megerősíteni tudom, amit írt. Ez a nyomdázó egyszerűen tökéletes, jó pár fajtát próbáltam már én is, de ennél jobbal még nem volt dolgom. Ha eddig nem sikerült valamiért a nyomdázás, akkor ezt próbáljátok ki mindenképpen. Ha pedig nem ismertétek esetleg a blogját, akkor lessétek meg, mert érdemes! ;)

Szerk.: Zsebboszi bejegyzését olvasva jöttem rá, hogy én is berakhattam volna, milyen manikűrt viseltem, amikor férjhez mentem, szóval íme. Régi olvasók egyébként láthatták már korábban is, mivel ez a kép szerepelt már a kedvenc körömlakkról szóló bejegyzésben. És legalább ismét láthatjátok a vigyorgó fejemet is. ;)


A többiek alkotásait az alábbi linkeken találhatjátok meg, ha esetleg lemaradtatok valamelyikről. :)

22 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik ez a mani és egy kalappal a vizsgához!!

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörű lett ez a mani, ha nem bánod, elmentem inspirációként :)
    Egy kalappal holnapra a vizsgához!
    Ez a Pet'la lemez nekem is megvan, de annyira mélyek a mintái,hogy egyszerűen semmi értékelhetőt nem tudok vele nyomdázni, mert túl sok festék kerül a körmeimre, cseppet sem adja a kifinomult csipkemintát vissza :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ne viccelj, megtisztelő! :)
      A jókívánságot Neked is köszönöm, a nyomdázással kapcsolatban pedig tényleg csak javasolni tudom egy ilyen extrapuha nyomdapárna beszerzését, mert ahogy Julcsi is írta, az a titka, hogy totálisan ráragad a minta, csúnya szóval élve szinte rácuppan. Nekem egy másodpercig nem volt a lemezzel gondom, igaz ez volt az első minta, amit próbáltam és elsőre sikerült is. Egyébként a nyomdalakk a Rica fehér lakkja volt.

      Törlés
    2. Köszi az ötletet, megnézem majd mégegyszer Julcsi bejegyzését.
      Egyébként szeretem a jelenlegi párnámat (nagy kerek, kétoldalú), csak ezzel az egy lemezzel nem kompatibilis, minden mással működik. Nekem olyan érzésem volt, mintha a nyomdalakkom lenne túl sűrű, mert túl sok lakk került a mintába.

      Törlés
    3. Szerintem amúgy sejtem, hogy melyik nyomdapárnára gondolsz, és amúgy nekem is van több is, amit szeretek, de ez valami isteni, hogy mennyire leegyszerűsítette a dolgot.
      Amúgy több helyről is hallottam már, hogy a más lemezekkel működő nyomdapárnák nem mindig kompatibilisek a Pet'la lemezekkel, de nekem szerencsére nem szokott gondom lenni velük. :)
      Kíváncsi leszek, hogyan sikerül majd megoldanod a problémát!

      Törlés
  3. Gyönyörű manikűrt készítettél! :) Ahj érzem, hogy ez a Fame nekem nagyon kell :( Annyira gyönyörű és rajtad már múltkor is nagyon tetszett :D
    Szorítok a vizsgához, bár menni fog neked enélkül is :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Ciiska, remélem, hogy tényleg sikerül majd! :)
      A Fame pedig tényleg csodás szerintem és napfényben igazán varázslatos holózásba kezd. Persze napfény nincsen, amikor meg akarnám mutatni, miért is lenne, hiszen csak nyár van... :D

      Törlés
  4. Sok sikert holnapra, a manikűr biztos szerencsét hoz!! :)
    Nagyon szép az esküvői fotótok. :)

    VálaszTörlés
  5. Sok sikert a vizsgához! :)
    A manikűr nagyon tetszik,egy fokkal talán jobban ami a képen van,amikor férjhez mentél :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Mivel én sem vagyok annyira nagy barátja a szolidabb manikűröknek, így ha visszamehetnék az időben, akkor újra valami sötétebb színű lakkot kennék fel a jeles eseményre. Nem igazán szeretem az ilyen típusú konvenciókat, a szemsminkem is menta és lila kombinációja volt, nem a megszokott natúr füstös szem. ;)

      Törlés
  6. Egyszerű és elegáns. :) Az esküvőn viselt lakkod is nagyon tetszik.

    VálaszTörlés
  7. Nagyon kifinomult manikűrt festettél!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Szilvi! Örülök, hogy tetszik Nektek! :)

      Törlés
  8. Milyen színnel nyomdáztál a Rose Hipre? Csodás lett a manikűr, annyira kifinomult!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fehérrel, a nyomdalakk neve Rica Whiteout. És köszi, örülök, hogy Neked is tetszik! :)

      Törlés
  9. Nagyon szép ez a manikűr!! A ILNP lakkal mióta szemezem már én is..... Ritkán vásárolok ilyen drágább lakkokat, de úgy érzem, ezt ki tudnám használni..... Az esküvői manikűröd is nagyon jó volt! Az biztos, ha én férjhez mennék biztosan nem a klasszikus francia manikűrt választanám. :D
    Az a bizonyos Moyou párna nekem is bejött. (-: Arra kell figyelni, hogyha vattapamaccsal takarítja az ember tele tud ragadni szálacskákkal.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az ára miatt nem akarlak feltétlenül rábeszélni erre a lakkra, de biztosan tudhat valamit, ha én annak ellenére imádom, hogy nem vagyok egy nagy arany-rajongó. Ha még napfény is lenne néha, mikor fotózni tudok, akkor aztán még gyönyörűségesebb lenne! ;)
      Szerintem amúgy a hozzánk hasonló körömlakk-bolondoknak sok esetben már túl magas az ingerküszöbe, talán ezért nem elégít ki minket egy sima francia manikűr.
      A Moyou párnával kapcsolatban pedig azt mondták a csajok, hogy tilos (!) körömlakklemosós vattával áttörölni, mert tönkreteheti, így én meg se mertem próbálni. Csakis a ragadós hengerrel használom, és így tökéletesen működik! :)

      Törlés
    2. Éppen azért is vacillálok rajta, no meg még a szállítási költségek is. (-: aranyrajongó én sem vagyok, ezért is meglepő, hogy tetszik, bár sokszor inkább olyan ezüstöt a színe.
      Hm, no ezt nem tudtam, bár szerencsére én semmiféle károsodást nem tapasztalok rajta.......

      Törlés
  10. Szép mani és jó látni a fotódat! :)

    VálaszTörlés