2014. november 22., szombat

Barry M Gelly Hi-Shine - Pomegranate


Sziasztok!

Ma egy Barry M lakkot mutatok meg Nektek, ami eddig nem szerepelt a blogon. Bár nem találom kimondottan ősziesnek a színét, ezzel valószínűleg sokan vitatkoznának, mivel az utóbbi időben több másik blogon (itt és itt) is találkoztam vele. Egy vidám, bogyószínű lakkról van szó, ami nem más, mint a Pomegranate a Hi-Shine vonalból. Ez a darab egyébként még a Flóránál nyert csomag része volt.


A lakkról annyit kell tudni, hogy közepesen folyós az állaga, nagyon könnyen kezelhető és egy rétegben tökéletesen fed. A Hi-Shine vonal sajátossága, hogy nagyon fényesre szárad. Annak érdekében, hogy ezt meg tudjam mutatni, a képeken fedőlakk nélkül láthatjátok. Sajnos a száradása annyira nem gyors, mint ahogy szeretném, így a gyűrűsujjamon sikeresen bele is nyúltam, ez azonban számomra nem igazán szempont, mivel a manikűrjeimet mindig SV-vel fejezem be.

árnyékban

közvetlen napfényben

Nyomdáztam rá a Pet'la Peacock 2 lemezről egy egyszerű mintát, a nyomdázólakk a Catrice Plum Me Up Scotty nevű holo lakkja volt.


A Barry M lakk bemutatása mellett a bejegyzés másik célja az volt, hogy Rita kérésére leteszteljem, van-e különbség minőségben a Miss Sporty és az OPI mattító fedőlakkja között. A nyomdázás után tehát lemattítottam a manikűrt, a mutató és a középső ujjamra került a Miss Sporty, a többire pedig az OPI fedőlakkja.


A tapasztalataim pedig a következők. Az OPI eszméletlen gyorsan bemattult, ami azt jelenti, hogy nagyon gyorsan megszáradt. Ezzel szemben a Miss Sporty fedőlakknak elég sok idő kellett a teljes száradáshoz és akkor is fényesebb maradt, nem tudott annyira matt eredményt produkálni, mint az OPI fedőlakkja. Az alábbi képen látható, amiről beszélek. Bal oldalon a Miss Sporty, jobb oldalon az OPI hatását láthatjátok.


A fényesség mellett a Miss Sporty esetében még az volt megfigyelhető, hogy minimálisan csíkos volt a végeredmény, ez azonban csak közelről látható.
Tartósságban nem igazán találtam eltérést, valamennyire mind a kettő elkezdett fényesedni az eredeti hatáshoz képest, de leginkább a körömvégekhez közel, nyilván a körömnek ez a része van leginkább súrlódásnak kitéve. Egyébként mindkét fedőlakk jól teljesített, nem rontott egyik sem a manikűr tartósságán, amit négy nap után mostam le minimális körömvégi kopással.

Úgy tudom, hogy a Miss Sporty fedőlakk nem kapható mostanában, viszont a lakkos csoportban a lányok a Flormar mattító fedőlakkját hasonlóan jónak tartják, így az valószínűleg jó választás lehet. Az OPI-t borsos ára miatt leginkább azoknak ajánlom, akik a matt manikűrök szerelmesei és ezáltal ki tudják kellőképpen használni.

Én mostanában nagyon megszerettem a matt manikűröket, így egyre gyakrabban használom ezeket a fedőlakkokat. Ti szoktatok mattító fedőlakkot használni? Van olyan, ami nagyon bevált?


20 megjegyzés:

  1. Nem nagyon szeretem a matt lakkokat, de van egy mattító Moyrám, ami elég matt, nem fényesedik ki, viszont a manikűr időtartamát nem növeli, max. 2 napig viselhető vele a lakk.
    Szép ez a piros, elég furcsa, napos időben inkább pinkes a monitoromon.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én sem szerettem a matt lakkokat korábban, de mostanában valahogy megkedveltem őket. Ez a Moyra nem hangzik valami jól... :/
      Azért tűnik pinkesnek, mert tényleg inkább bogyós-pinkes bordós-pirosas árnyalatról van szó. Nehéz leírni, de a lényeg, hogy egyáltalán nem a klasszikus piros vagy bordó árnyalat. :)

      Törlés
  2. Fényesen jobban tetszik, de mattosítva sem rossz. :)
    Ez a szín szerintem is olyan, hogy minden évszakban megállja a helyét. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is tetszett matton is, de tény, hogy ez a szín fantasztikusan szép fényesen. Matton pedig egészen más hatása van, sőt némileg a színe is módosul.
      Szerintem határozottan bármikor használható szín, én legalábbis nem érzem, hogy őszi lenne, mint például egy sötét szilvalila, amit én is inkább ehhez az évszakhoz kötök. :)

      Törlés
  3. Köszönöm az említést! :* Nekem ez a szín tavasszal és nyáron annyira nem esne jól(legalábbis nem jött a vágy, hogy felkenjem, pedig ott csücsült a többi között) viszont ősszel nagyon rákaptam, de szerintem átviszem télre is. :)
    Én inkább a fényes körmöket szeretem, nem túl gyakori, hogy lemattítom. Egyébként egy Lovely mattító lakkom van, ami kb. 2 napig marad matt, aztán kifényesedik, de nem lesz szép fénye, szóval olyan semmilyen lesz. :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én eddig csak ezt a két mattító lakkot próbáltam, de az OPI fantasztikus, hogy mennyire matt hatást biztosított szinte azonnal. :)
      Azt pedig nem csodálom, ha valaki a fényes körmöket kedveli, legtöbbször azért én is fényesre kenem a körmeimet. ;)
      Btw: nagyon szeretem a blogod, így számomra természetes, ha belinkelem azt a bejegyzést, ami témába vág és tetszett. :)

      Törlés
  4. Nagyon nagyon szépséges :) Jól is mutat a körmeiden :)

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm a linkelést :)
    Nagyon jól mutat a körmeiden ez a lakk, natúran, díszítve, fényesen és mattítva is :D
    Nekem tipikusan őszi lakk, más évszakban nem nagyon tudnám csak úgy felkenni, max. ha évszaknak megfelelően díszítem vagy nem tudom :D
    Régebben én Manhattan mattítót használtam, de az hol bemattul, hol nem, és ha matt is lesz, akkor sem OPI-matt, úgyhogy már csak van a polcon :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudom, tudod-e, hogy a Te blogod is a kedvenceim között van, így természetes, hogy belinkelem a bejegyzésedet. :)
      Örülök, hogy az én körmeimen is tetszik a lakk, azt meg megértem, ha valakinek egy lakk bizonyos évszakhoz kötődik, csak nekem ez a lakk pont nem ilyen. :D
      Manhattan mattítót nem próbáltam, de a vélemányed után valószínűleg nem is fogok. ;)

      Törlés
  6. Pomegrante! :) Miért nincs pont ez a szín még meg nekem? Olyan szép téli nekem (igen, téli, igen, fura vagyok :D), idén megveszem ^^ És külön köszönöm a matt fedőlakk tesztet! Félelmetes a különbség a két lakk között :O Tetszik is ez az OPI, de hát olyan drága, hogy emiatt nem fogom megvenni. Edina mondta, hogy ő a Flormar matt lakkját használja, ami szerintem nekem is elég lesz. Bár ahogy olvasgattam erről a témáról, a Moyra matt fedőt is sokan ajánlották. Lehet hogy előbb azzal teszek egy kísérletet :) Egyébként nekem a Lovely eddig bejött, viszonylag gyorsan is száradt és elég szép mattra. Ami nagyon rossz, az a Crystal Nails, na olyat ne vegyen senki! Röviden ennyi :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem esetedben csak idő kérdése, hogy pótold ezt a hiányosságot. ;)
      Teljes áron én se tudtam rávenni magam az OPI mattosító fedő megvételére, de mikor megláttam Erzsinél egy blogsale-en (ha jól emlékszem 1300 forintért), akkor rögtön lecsaptam rá, mivel ezer éve rajta volt a kívánságlistámon.
      Audrey véleménye nyomán a Moyra mattítót inkább nem ajánlanám, szerinte max. két napig tart vele egy manikűr. :/
      Viszont a Flormarról a csoportban is csak jókat írtak a lányok, így a helyedben inkább azzal próbálkoznék. :)

      Törlés
  7. Gyönyörű ez a szín, bár nekem kicsit túl rózsaszínes.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tény, hogy nem egy femme fatale piros / bordó. Én inkább egy bolondos színnek tartom, nekem jókedvem lesz, ha ránézek. :)

      Törlés
  8. csudás ez a szín és olyan vonzóak ezek a hi-shine lakkok, de én két elég rossz emlékű kísérlet után (a grape lakkal) egyelőre nem vágyom újabb árnyalatra tőlük. vékony az ecsete, folyékony a festék, jóóó, lassan már egy éve estem neki egy késő éjszakán (aztán még egyen) és nem, nem voltam elégedett. bár lehet, h a színválasztás sem volt tökéletes, de nekem az kellett.
    ennyit a Barry M lakkokról, amik amúgy valamilyen érthetetlen okból szinte a legformásabbak a szememben a Naillandes kínálatból (igen, ezt én magam sem értem, sokkal szebb mind a Zoya, mind a PP üvege..)

    matt fedőlakk: egy NYC-esem volt, amit egyszer sem próbáltam, épp a nyáron ajándékoztam oda egy barátnőmnek, mert ő épp oda lett a matt lakkokért. elvileg van egy nagy üveges Orlym, azt is még vagy 2-3 éve vettem a PN-ben, de azt se nagyon próbáltam. amúgy most elbizonytalanodtam, h lehet, h a NYC-et már rég másnak adtam és most az Orlyt adtam csak kölcsön?!? ENnek utána is kérdezek, mert ha bejön a nyomdázás (annyira nagyon szeretném), akkor úgy is szeretnék trükközni, gyönyörűek a matt és fényes mani ötvözetek is. ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megértem a kétségeidet a Hi-Shine vonallal kapcsolatban, én is elég vegyes véleményeket olvastam róluk, az ecset pedig nekem sem a kedvencem.
      A matt fedőlakkot én se értékeltem eddig, de néha tényleg csodás dolgokat lehet alkotni a segítségükkel. :)

      Törlés
  9. Nagyon szép színű ez a lakk! Nekem tetszik mattan és fényesen is. Nekem L'Oreal matt fedőlakkom van, ami a képek alapján a Miss Sportynál jobban teljesít. A fényesedés pedig ezek szerint mindet jellemzi..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, valamennyit szerintem mindegyik fényesedik, de egyébként nálam egyik sem volt zavaró mértékű a kiindulási alaphoz képest. :)

      Törlés