2014. augusztus 24., vasárnap

Zoya - Rebel


Sziasztok!

Ma egy Zoya lakkot hoztam nektek, ez a Rebel. Rögtön az elején el kell mondjam, hogy egyáltalán nem volt tervben, hogy megveszem ezt a lakkot, sőt először nem is tetszett, de az élet természetesen most is közbeszólt, illetve nem is annyira az élet, mint inkább a Nailland akciója... :D


Gondolom sokan vagytok, akik hozzám hasonlóan figyelni szoktátok az akciókat és egy alacsonyabb ár esetén megvesztek olyan árnyalatokat is, amelyekért az eredeti árat biztosan nem fizettétek volna ki. A Zoya lakkokat nagyon kedvelem, de magas áruk miatt nem rohanok megvenni minden árnyalatot, ami tetszik, inkább igyekszem kihasználni az leárazásokat. Mostanában is többször nézegettem a honlapot és keresgéltem színmintákat a lakkokhoz, aztán egyszer csak megláttam, hogy a Rebel is bekerült az akciós lakkok közé és 1.495 Ft-ért lehet megvenni. Egy ideje megváltozott róla a véleményem, annak ellenére elkezdett tetszeni, hogy általában nem vagyok oda az arany fényt vagy csillámokat tartalmazó lakkokért. A lényeg, hogy addig-addig nézegettem, míg arra jutottam, hogy a piCture pOlish Whimsy mellé megveszem ezt is, mert sokszor a Whimsy-t sajnálom elkenegetni, túl gyorsan fogy. Tudom, nem vagyok normális! :D


Alapvetően tehát az a cél vezérelt, hogy a Whimsy-hez hasonló lakkot vegyek, amit például felkenhetek akkor, ha mintáznék is a lakkra vagy olyan esetben, ha előre tudom, hogy csak egy-két napig fogom viselni a manikűrt.
Azt már az elején el kell mondjam, hogy a két lakk elég távol áll egymástól, ezt láthatjátok a körmeimen is, a gyűrűsujjon szerepel a Whimsy, a többin a Rebel.
Ami közös, hogy mindkettőben van valamennyi arany fény, de a Whimsy alapszíne eleve sokkal világosabb, mint a Rebel, valamint abban fehér pelyheket is felfedezni vélek (bár lehet, hogy ezt csak képzelem :D). Mindenesetre a Whimsy szinte világít az ember körmein, a Rebel sokkal visszafogottabb hatást kelt és sokkal jobban érvényesül benne az arany tónus. Így tehát az eredeti célt egyáltalán nem sikerült elérnem, mert nem hasonlítanak annyira, mint vártam, ellenben van egy olyan lakkom, amihez hasonlóm eddig még tényleg nem volt és igazán különleges ezzel az aranyos csillogással, amit tovább lehet hangsúlyozni, ha arannyal mintázunk rá. Nem mellesleg pedig akciós áron kevesebb, mint felébe kerül, mint a Whimsy, ami azt hiszem, hogy elég nyomós érv mellette.


Beszéljünk egy kicsit a minőségéről is. Fóliahatású körömlakkról van szó, két rétegben tökéletes fedés érhető el vele, pontos száradási idejét nem tudom, mivel szinte azonnal felkerült rá a Seche Vite. A felkenéssel semmi gond nincsen, kicsit folyós az állaga, de nagyon könnyű kezelni. Fedőlakkot már csak azért is ajánlok fölé, mert más fóliahatású lakkokhoz hasonlóan ez a lakk sem szárad extra fényesre, nem árt a rásegítés.
Nyomdázáshoz egyébként a Barry M Foil Effects arany lakkját használtam, ami szintén új szerzeményem és szintén akciós most a Naillandnél. Már nagyon régóta kívánságlistás volt, így mikor megláttam, hogy ez is le van árazva, akkor egy percig sem tétováztam. Eddig úgy tűnik, hogy tényleg be fog válni, pillanatok alatt elkészült vele a nyomdázás.


Összességében azt tudom tehát mondani, hogy mindenképpen megéri a Zoya lakkok között böngészni, mert nagyon jó minőségű lakkokat készítenek és szerintem 1.500 forintért megéri a 15 ml lakk, főként ha azt nézzük, hogy így gyakorlatilag China Glaze áron vehetünk Zoya lakkot. Arra hívnám fel egyedül a figyelmeteket, hogy érdemes végignézni márkánként a kínálatot, mert valamiért nem mindegyik leárazott lakkot listázza ki az oldal, ha az akciós lakkok menüben keresgéltek.
A Zoya Rebel itt található, a Barry M Foil Effect Gold pedig itt.

Nektek hogy tetszenek? Megvan esetleg valamelyik? Mi a tapasztalatotok a Zoya lakkokkal?

10 megjegyzés:

  1. Nagyon szép, a nyomda is jól mutat rajta, hiába szolíd a minta: )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszi! mintának direkt visszafogottabbat választottam, nem akartam, hogy elnyomja az alapszínt. :)

      Törlés
  2. Nem tudom, hogy miért tartottam magam abban a hitben, hogy ez biztosan valami gumis állagú lakk :D
    Amúgy nagyon jól mutat a körmeiden,és a komplett manikűr is szuper :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszönöm! örülök, hogy tetszik! azt pedig én sem tudom, hogy miért gondolhattad :D
      az eddig próbált Zoya lakkjaimnak szuper az állaga, egy szavam sem lehet rájuk! :)

      Törlés
  3. Wú, nagyon szép, olyan cukorkaszínű :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. érdemes megnézni élőben is, ha arra jársz, mert tényleg nagyon szép! :)

      Törlés
  4. Azt hittem, világos, aztán megláttam a Whimsyt :) Szerintem ez is jó szín, nem is értem, mit gondolkodtál rajta :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. azért is kentem mellé a Whimsy-t, hogy meg tudjam mutatni mennyire világos árnyalatról van szó. tényleg jó szín és csakis az arany fény volt, ami miatt gondolkodtam... :)

      Törlés
  5. Nagyon szép az arany nyomdázás, csodásan megy a lakkhoz! *_*

    VálaszTörlés