2014. augusztus 17., vasárnap

Water Marble - Mission Completed!


Sziasztok!

Ma egy water marble technikával készült manikűrt hoztam. Rettentően büszke vagyok magamra, mivel egészen tegnap éjjelig meg voltam győződve róla, hogy én sosem fogok ilyet készíteni, mert iszonyú bonyolultnak és macerásnak tűnt.


Jelentem, tényleg macerás, de csak az a része, amíg megtaláljuk azokat a lakkokat, amikkel működik a dolog. Nekem ez a videó volt segítségemre és gyorsan összefoglalom azt a pár fontos információt, ami nektek is jól jöhet, ha először próbálkoznátok:
  1. Nagyon lényeges, hogy a víz, amibe a lakkokat fogjuk cseppenteni, szobahőmérsékletű legyen.
  2. Azok a lakkok lesznek jók, amik a vízbe cseppentve egyből szétfolynak, ha a csepp nem kezd növekedni és nem lesz belőle egy nagyobb kör, akkor kezdhetjük elölről és azzal a lakkal legközelebb nem éri meg próbálkozni.
  3. Időt lehet spórolni azzal, ha egyszerre több körmünket is belemártjuk a vízbe.


Az elkészült manikűrhöz az alábbi lakkokat használtam:
  • China Glaze Queen B
  • Flormar 424
  • OPI Alpine Snow

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem eszméletlenül tetszik a végeredmény, régen voltam ennyire elégedett egy manikűrömmel. Ezek után biztos vagyok benne, hogy fogok még hasonlót készíteni, ha újra lesz időm és türelmem, hogy alkalmas lakkokat keressek a készletemben. :D

41 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik, úgyhogy én támogatom hogy máskor is legyen ilyen ^^

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó lett! :) Én egyszer próbálkoztam vele, de nálunk elég hideg a víz(én meg türelmetlen voltam, és nem vártam meg, hogy felmelegedjen egy kicsit...) meg a lakk sem ment szét rendesen, így feladtam. Tervezem majd, hogy próbálkozok újra, ha lesz egy kis időm. (jelenleg még lakkozásra sem igen van, két hete nincs lakk a körmömön :( na de majd ma... ;) )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. fú, ne tudd meg hány lakkot próbáltam ki az éjjel, szóval megértem, amikor valaki feladja :D
      én tisztára beteg lennék, ha két hétig csupasz körmökkel kellene élnem. inkább kevesebbet alszom éjjel, de valamit igyekszem rákenni! :D

      Törlés
    2. már nem meztelenkednek ;)
      elég nagy váltáson vagyok most túl(dolgozni kezdtem, költöztem) és ezek sok időt és energiát elvettek. most kezdem érezni, hogy már nem hulla fáradtan érkezem haza, mert az is nagy változás volt nekem, hogy korán kell kelni, így illene viszonylag emberi időben elaludni, ami eleinte nagyon nem ment. :)

      Törlés
    3. megértem, az ilyesmi mindig nagyon kimerítő, de örülök, hogy kezdesz belerázódni az új helyzetbe :)

      Törlés
  3. annyira szuper lett, mintha profi water marble-készítő lennél évek óta! :D bevallom, én kb fél évente próbálkozom vele, de sosem sikerült még... valószínűleg rossz lakkokat választok, de ha épp sikerül is valami jobbat, akkor meg nagyon buborékos lesz a végeredmény... pedig szeretném megtanulni, úgy idegesít, hogy ez a technika kifog rajtam. :/ :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nagyon köszönöm, ez aztán a dícséret! :)
      hidd el, én magam is meglepődtem, hogy milyen egyszerűen ment a dolog, ahhoz képest, amit vártam... ha ezt előbb tudom, már sokkal hamarabb bele mertem volna vágni.
      mondjuk a lakkválasztás tényleg nem volt egyszerű, azzal azért nem kevés ideig szöszöltem... :D

      Törlés
  4. Nagyon jó lett! A köröm körüli bőrt leragasztottad, vagy valami más technikával oldottad meg, hogy tiszta maradt?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. az első próbálkozásoknál még leragasztottam, aztán meguntam, mert féltem, hogy a lehúzásnál feltépem majd a mintát is, így végül inkább csupaszon nyomtam a vízbe a körmeimet, s aztán jó sokáig takarítottam :D
      nekem a legjobban az acetonmentes Isana vált be a legdurvább lakkfoltok leszedésére, azzal viszonylag könnyen ment a dolog...

      Törlés
  5. Nagyon jó lett, a gyűrűsujjad a kedvencem, de az összhatás is igazán wow. Tényleg olyan, mintha már vagy ezerszer készítettél volna ezzel a technikával manikűrt. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nekem is a gyűrűsujjam mintája a kedvencem ;)
      annyira jó, hogy ennyire tetszik nektek is. nem gondoltam, hogy ekkora sikerem lesz vele...

      Törlés
  6. Nagyon-nagyon szép lett a végeredmény, jó a színösszeállítás is, és nagyon irigyellek, hogy neked sikerül water marble technikával ilyen tökéletes manikűrt alkotni. :D ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nagyon köszönöm, nagyon sokat jelentenek nekem ezek a dícséretek! :)

      Törlés
  7. Elsőre ilyen szépen ment? Szerintem ezzel egyedül vagy. Sokaknak az első vállalhatatlan lett. :) Ügyes vagy, tetszenek a színek. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. pont az ilyen történetek miatt halogattam ilyen sokáig, hogy nekiálljak és meg is lepődtem, hogy milyen könnyen ment ;)
      azért is írtam le, hogy milyen lakkokat használtam, hogy hátha másnak is segít! :)

      Törlés
  8. Nekem is nagyon tetszik! És a színek...ahhh...csodás összhang! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszönöm szépen! nekem is nagyon tetszenek ezek a színek együtt, az egyik kedvenc kombinációm, volt is már más manikűr is a blogon ezekkel a lakkokkal :)

      Törlés
  9. Eszméletlenül jól néz ki! Én is ki szeretném próbálni ezt a technikát, úgyhogy köszi a sok infót hozzá, remélem hasonló szépet tudok majd én is alkotni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. remélem neked is jól fog sikerülni és beszámolsz az eredményről :)

      Törlés
  10. Nagyon jól sikerült, gratula :)

    VálaszTörlés
  11. ez csodás lett. pont valamelyik nap gondolkoztam,hogy nekem is neki kéne veselkednem,de elment tőle a kedvem. viszont most a tiéd meghozta a kedvem hozzá.
    a körberagasztás helyett próbáld ki a ragasztós módszert,kicsit sokat kell várni vele mire megszárad,de leglább spórolsz lakklemosót és időt a takaírtással :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hajrá-hajrá! nagyon érdekel, hogy te milyet alkotnál! :)
      a körberagasztáshoz milyen ragasztót érdemes használni?

      Törlés
  12. Hát ez profi munka lett, nekem nem jött össze, mikor próbálkoztam vele. Talán legközelebb. A tanácsaidat is megfogadom :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszönöm szépen! remélem legközelebb neked is sikerülni fog! :)

      Törlés
  13. Gyönyörű lett! Imádom ezt a technikát, néztem róla videókat, de nekem még sajnos nem sikerült. :/ Pedig volt, hogy csak ezért vettem ioncserélt vizet, de azzal sem működött. Szerintem a lakkok a bibik.
    De örülök, hogy Neked sikerült, és szerintem abszolút jogosan vagy büszke magadra, szuper lett! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszönöm szépen! én pedig most arra gondoltam, hogy fogok még próbálkozni (a sikeren felbuzdulva) és mindig tudatni fogom, hogy melyik lakkokat használtam, hátha másoknak is segítek ezzel... :)

      Törlés
  14. Gyönyörű!!!! Imádom!! :O *.*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszönöm! örülök, hogy tetszik és üdv itt! :)

      Törlés
  15. annyira baromi jól néz ki minden ujjad! :D
    a színek is harmonizálnak, a minták is jók, ügyes voltál nagyon! ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nagyon köszönöm, mindig olyan szépeket írsz, mindjárt elpirulok... :D

      Törlés
    2. ez csak a saját magad érdeme, ha béna lennél építő kritikával illetnélek max. ;) :D (bár sajnos igazából azt nem nagyon lehet, mindenki csak bearcul rá :/ )

      Törlés
    3. köszönöm! :)
      a kritikával kapcsolatban sajnos egyetértek, általában megsértődnek rajta az emberek, sokszor már inkább le sem írom. de egyszerűen van olyan, hogy muszáj, annyira zavaró a dolog. bízom benne, hogy fogom tudni kezelni, ha ilyet kapok majd, sőt kimondottan örülnék, ha lenne, aki felhívja a figyelmemet arra, ha valamit nem jól csinálok... :)

      Törlés
  16. Hogy ez mennyire kreatív és szép, Hihetetlen! Igazán büszke lehetsz, hogy ilyen ügyes vagy.
    Nem mellékesen én is blogolok, ha gondolod nézz be hozzám, kommentelj vagy, ami jólesik :) További szép napot és kreatív blogolást.
    http://szepsegpotty.blogspot.com

    VálaszTörlés