2014. augusztus 22., péntek

Summer nails for rainy days


Sziasztok!

Ma egy csak China Glaze lakkokkal készült manikűrt hoztam nektek, ezzel sztrájkoltam az eső ellen. Nem tudom, hogy ez segített-e, de mindenesetre a napocska kisütött mindegyik nap, amíg ezt viseltem... :D


Kezdem azzal, hogy Ciiska hibája minden, ő mutatta már annyiszor a Grass Is Lime Greener nevű (majdnem)neonzöld lakkot, hogy szépen lassan bekúszott az agyam legmélyebb bugyraiba úgy, hogy onnan már képtelenség volt kiirtani. Az eredménye az lett, hogy végül nálam landolt. Nagyon sok helyen olvasni róla, hogy ez a lakk mennyire nehezen kezelhető, de Ciiska mégis a kedvencei között tartja nyilván, ezért adtam be a derekam végül én is. Nagyon kíváncsi voltam a minőségére, ezért már a megvétel estéjén rögtön lemostam az előző manikűrt és éjjel már kentem is fel ezt a lakkot (meg a másik kettőt), ami tőlem abszolút nem megszokott dolog. :D


Azt el kell mondjam, hogy ez a lakk nem tökéletes, közel sem az. De a látvány és a hangulat, amit teremt, megérik a fáradozást! Kicsit tényleg macerás, mert foltosodik, de három réteggel el tudtam érni egy olyan fedést, amin már csak nagyon közelről látszottak a hibák. Ráadásul abban bízom, hogy ez is egy olyan trükkös kis lakk, amit az ember idővel egyszerűen megtanul majd kezelni, csak ki kell tapasztalni. Nálam mindenesetre az működött, hogy vastagabb réteggel kezdtem, hogy minél kevesebb hibát, foltot kelljen később javítani, a következő két réteg viszont már vékonyabb volt, így összességében nem érzem túl vastagnak a körmömön csücsülő három réteget.


Másik főszereplőnk a Thistle Do Nicely, ami a leírás szerint egy neonpink lakk - mellesleg mindkét lakk a City Florish nevet viselő tavaszi kollekcióban jelent meg -, na vele aztán tényleg nem volt egyszerű dolgom. A rétegezés a zöld lakkhoz hasonlóan történt, viszont nagyon kell vele sietni, mert iszonyú gyorsasággal lesz félszáraz a lakk, ami az jelenti, hogy a kelleténél több ecsetvonás már nem javít, csakis ront a helyzeten. Itt tehát arra kell a legjobban figyelni, hogy a lehető legkevesebb mozdulattal vigyük fel a rétegeket, főként az elsőt, különben az ecset hajlamos felszedni az előzőleg felkent lakkot, ezáltal az amúgy is foltosodó lakk olyan mértékben lesz foltos, amit már a következő két réteg sem képes teljesen megoldani. Én első próbálkozásnál sajnos beleestem ebbe a hibába, így két körmömről is lemostam a lakkot és kezdtem inkább elölről.
A minősége tehát finoman szólva is hagy némi kívánnivalót maga után, de ha végre sikerült felvarázsolni a körmeimre, akkor nem tudom azt mondani, hogy megbántam a vételt. Egyszerűen úgy érzem, hogy ezért a kombinációért megéri megküzdeni. Persze könnyen lehet, hogy más márkától beszerezhető hasonló vagy ugyanilyen szín, amivel kevesebb a gond, de mivel nem nagyon van tapasztalatom e téren, ezért azt mondom, hogy megvásárlás előbb mindenképpen vegyétek figyelembe, hogy macerás lesz vele az élet, de a végeredmény igazán magával ragadó.


Mindkét lakkról elmondható egyébként, hogy félmattra szárad, ez a finish nem igazán az én világom, így inkább kenek rá fedőlakkot, ami mellesleg a foltosodás javításánál is jó szolgálatot tesz, így duplán javaslom a használatát.

A színeket sajnos nem adják vissza tökéletesen a képek. Bár a pink elég közel áll a valósághoz (csak kicsit talán még élénkebb), a zöld sokkal visszafogottabbnak tűnik, mint élőben. Éppen ezért mutatok egy telefonnal készült képet is, itt csak a zöldet nézzétek, a pinket egyáltalán ne, az tényleg nagyjából olyan, mint a fényképezőgéppel készült képeken.


Ha tetszenek ezek a lakkok, akkor mindkettőt meg tudjátok venni a Naillandnél, ráadásul most akciósan csomagban is árulják őket, így ha több lakk is tetszik a csomagból, akkor már lehet, hogy érdemes elgondolkodni azon is. A Grass Is Lime Greener itt, a Thistle Do Nicely itt, a csomag pedig itt található.

Ti is szoktatok élénk színekkel sztrájkolni, ha borús az idő? Vagy inkább az időhöz igazítjátok a körmeitek színét?

26 megjegyzés:

  1. Wow, ez nagyon gyönyörű lett! Elismerésem :) Gyönyörű mindkét lakk!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszönöm! ugyan semmi extra, de tényleg feltűnő kis manikűr volt :)

      Törlés
  2. Klassz ez az élénk vidám mani! Nekem mindegy milyen idő van, inkább a ruháimhoz szoktam körmöt festeni.. :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én max a körmömhöz öltözködöm :D
      az ellentéte a legritkább esetben fordul csak elő... :)

      Törlés
  3. Már amikor megláttam a színeket akkor ámuldoztam.. De ez a manikűr! Csodás!

    VálaszTörlés
  4. Igazán vidám kombináció lett. :)

    VálaszTörlés
  5. De jól néz ki :) Neont tényleg nehéz fotózni, mindig más a színe. Nem győztél meg, hogy macerás lakkot vegyek, túl szemléletes a küzdelem leírása :) De ötletes nagyon a minta!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. érthető a véleményed! azt hiszem a legfontosabb mindig, hogy a valóságot írjuk le a termékekről, így az olvasó megkímélheti magát egy bosszúságtól :)
      ja, és örülök, hogy tetszik a manikűr!

      Törlés
  6. Igazi nyári, vidám mintás manikűr, imádom! :) Megéri "dolgozni" ezekkel a lakkokkal, mert ilyen csodás lesz a végeredmény :3 És nem kérek bocsánatot :P :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. szerintem is megéri, de nem mindenki ért ezzel egyet, ezért is szeretem leírni, ha egy lakkal nem volt egyszerű dolgom... :)
      örülök, hogy tetszik a mani és természetesen nem is várom, hogy bocsánatot kérj! :D
      főleg, hogy a küzdelem ellenére is örülök, hogy megvettem ezeket a lakkokat! ;)

      Törlés
  7. Nagyon jó lett, a pink színe mesés :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszönöm! és hidd el, élőben még sokkal szebb! :)

      Törlés
  8. jajj, de jó, h született erről a pingálásról bejegyzés, már harmadszorra csodáltam meg és végre kommentelek is. :)

    bevallom, h a lakkok nehéz kezelhetősége miatt ezeket biztosan nem veszem meg, de valami hasonló árnyalatút mindenképp és fel kell kennem ugyanilyen kombóban, annyira tökéletes színválasztás ez! ^^ és ez a minta még talán szintén menne... ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. örülök, hogy ennyire tetszik! ;)
      érthető, hogy sokan ódzkodtok a macerás lakkoktól, biztos sok hasonlót lehet találni a piacon. a minta pedig tényleg nem bonyolult, úgyhogy hajrá-hajrá! :)

      Törlés
  9. Nyami, csodás manikűr. *_*

    VálaszTörlés
  10. Nagyon szeretem a színkombinációidat, fantasztikus érzékkel találod el, mihez mi illik. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. kedves, hogy ezt mondod, én meg a nyomdázásaidat csodálom! ;)

      Törlés