2014. augusztus 31., vasárnap

piCture pOlish Sizzle és Forget Me Not


Sziasztok!

Igen, ismét piCture pOlish, most Sizzle és Forget Me Not. Teljesen megfertőzött a márka, mostanában szinte minden más lakkom szimplának és unalmasnak tűnik mellettük...


Sokat nézegetem a Nailland honlapját és keresgélek színmintákat az oldalon található lakkokról, természetesen a piCture pOlish lakkokról is, de nemrégiben eljutottam végre odáig, hogy szinten minden árnyalatot beszereztem a pp lakkok közül, amit szerettem volna, így egyre rövidebb és rövidebb lett a listám... Erre egy hete nem megérkeztek az új árnyalatok?! :D
Igazi piCture pOlish dömping volt múlt hét vasárnap és szerintem fantasztikus, hogy Edina is az elsők között mutathatta be a lakkokat!
Az új árnyalatok "sajnos" nagyon jól sikerültek. Itthon kigondoltam, hogy melyiket akarom megvenni, aztán élőben még több tetszett, azóta pedig eljutottam odáig, hogy egy vagy kettő kivételével az összes új árnyalat tetszik! :)


A Sizzle és a Forget Me Not nem voltak rajta a listámon, amikor elindultam a Nailland felé. Legjobban a Pandora és a Fool's Gold tetszett, a Grace volt az, amin hezitáltam, viszont így sikeresen le is csúsztam róla... Mindegy, majd legközelebb!

Tehát Sizzle és Forget Me Not. Minden úgy kezdődött, hogy forgattam őket a kezemben, kivettem, visszaraktam, majd újra és újra, aztán egyszer csak addig sikerült ezt csinálnom, amíg egymás mellé nem kerültek a kezemben. Annyira fantasztikusan passzolnak egymáshoz, hogy ennél tökéletesebb párost keveset tudnék találni szerintem hasonlóan vidám színekből.


A minőségükről is essen szó. Nagyon könnyen kezelhető mindkettő, szokás szerint csak úgy siklanak a körmökön, ráadásul a szuper ecsetnek köszönhetően szinte tökéletesen kialakítható a körömágy íve is a legkisebb erőfeszítés nélkül.

A Sizzle annyira pink, hogy szinte kiveri a szememet, nem volt még ilyen színem, a csillámokkal pedig tökéletes nyári lakk (nyarat akarok még egy kicsit!!!). Bár eddig mindenhol azt olvastam, hogy két rétegben fed, én mégis úgy láttam nappali fénynél, hogy kicsit átlátszódnak a körömvégek, így a legtöbb képen két rétegben láthatjátok, de az utolsó kép készítése előtt felkentem egy harmadikat is. Gyorsan szárad, de félmattra, így számomra mindenképpen kell rá a fényes fedőlakk, ráadásul fedőlakkal a csillámok is picit jobban érvényesülnek benne.
Nem mondom, hogy kihagyhatatlanul különleges árnyalat, mert biztosan sok hozzá hasonlót lehet találni, ráadásul a csillámok sem annyira erőteljesen vannak jelen, de én odáig vagyok érte. Tartóssága is szuper, nálam a négy nap alatt, amíg viseltem, még apró hiba sem volt rajta, ami esetben azért nagyon jó, mert egyáltalán nem tudok vigyázni a manikűrömre.


A kék az egyik kedvenc színem, de talán éppen ezért nagyon válogatós vagyok kék lakkok esetében. Kék és kék között óriási különbség lehet és természetesen van borzalmasan ronda kék is.
A Forget Me Not a képek alapján annyira nem fogott meg, azt hittem, hogy a Freya's Cats-hez hasonló lesz élőben, ami egyébként nem különösebben tetszik (vagyis nem igazán tudom elképzelni magamon). Az már biztos, hogy óriásit tévedtem! Egyáltalán nem hasonlítanak, mivel a Forget Me Not nagyjából olyan, mint az Astor már nem forgalmazott Electric Blue nevű árnyalata, csak tele van tűzdelve holo csillámokkal. Élőben fantasztikusan szép, nem is csoda, hogy tetszik, mivel az Electric Blue a legkedvencebb lakkjaim között szerepel. Két rétegben tökéletesen fed és fényesre szárad, persze rá is került még fedőlakk.
Tartóssága nálam három nap volt, a negyedik napon már két helyen megpattant, de ez lehet a satnya körmeim vagy a sok réteg lakk miatt is, mivel nyomdáztam rá, ami után kapott plusz egy réteg fedőlakkot. Legközelebb kipróbálom nyomda nélkül is.


Ahogy mondtam, végül az adta el nekem mindkettőt, hogy egymás mellé keveredtek, így nem volt kérdés, hogy így szeretném viselni őket. Rengeteg ötletem volt, amiket remélem a közeljövőben lesz időm és tehetségem megvalósítani, de mivel a manikűr készítésének napján az ügyességem nem állt éppen a helyzet magaslatán, végül sokadik lemosás után egyszerűen csak felkentem őket egymás mellé. Gyönyörűek így is, de úgy éreztem valami hiányzik. Ha két egymástól ennyire távol álló szín van a körmeimen, akkor legtöbbször szeretem valahogy "összekötni" őket. Így legkézenfekvőbb megoldásként végül a nyomdázást választottam.

Próbáltam a Sizzle-lel nyomdázni, de sajnos annyira halovány volt, hogy a Forget Me Not fölött szinte nem is látszott, így végül az egyik kedvencemet, az A-England Fonteyn-t választottam. Nagyon szuperül lehet nyomdázni ezzel a lakkal, a végeredmény azonban nem lett a kedvencem, mert sajnos a Fonteyn túlságosan eltakartarta az alatta lévő kék lakk különlegességét. Legközelebb biztosan máshogy díszítem majd őket... :)


Nektek hogy tetszenek ezek a lakkok? Szoktatok ennyire eltérő színeket egymás mellé kenni?

18 megjegyzés:

  1. A Sizzle nagyon szép, viszont én még mindig nem adnék ki ennyit egy lakkra az tuti :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. a piCture pOlish lakkok megjelenésekor én is így gondoltam, de most már úgy gondolom, hogy igenis van lakk, amiért megéri kiadni ezt a pénzt. nem mondom, hogy ez feltétlenül a Sizzle, de egy Monroe, egy Cosmos vagy egy O'Hara van annyira különleges, hogy nem találni olcsóbban hasonlót... persze nyilván mindenkinek korlátot szab a pénztárcája, de szerintem néha megéri gyűjtögetni egy-egy különlegesebb darabra ;)

      Törlés
  2. Nagyon szépek , és tényleg nagyon illenek egymáshoz

    VálaszTörlés
  3. Jókor jött az a 10%-os kedvezmény, ugye? :D A kék lakk az én fantáziámat is megmozgatta, de most lakkstop van, meglátjuk mi lesz később.

    VálaszTörlés
  4. A pinket néztem ki én is, kár, hogy nyár végén hozták ki...bár én szoktam pinket használni minden évszakban, de azért mégiscsak napsütésben a legszebb. Munkahelyre nem merném ezt így felkenni, de otthonra, ha szabadnapom van, akkor elég vad dolgokat szoktam csinálni a körmeimre több színből :)
    A kék most annyira nem fogott meg, hogy kipengessek érte ennyi pénzt, de természetesen az is szép.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. azt én sem értem, hogy miért most jöttek ki ezekkel a színekkel, de tény, hogy kb. majdnem mindegyik gyönyörűséges! :)

      Törlés
  5. A Sizzle árnyalaton gondolkodtam, de a Shocked nekem jobban tetszik,és ez már megvan, ennek ellenére ez is gyönyörű :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nekem is megvan a Shocked is, de annyira másnak láttam, hogy a Sizzle-t is meg kellett vennem :D

      Törlés
  6. Mióta megvettem az első PP lakkjaim (egy hete, az új árnyalatok voltak az elsők nekem), én is úgy gondolom, hogy megéri várni egy kicsit és gyűjteni ezekre a lakkokra. I-MÁ-DOM őket! :)

    http://florysworld.blogspot.com

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. igen, láttam a bejegyzésedet, jókat választottál. bár ha rám hallgatsz a Cosmos-t, a Monroe-t és az O'Hara-t még megnézed élőben. nálam ezek a legkedvencebb PP lakkok egyelőre! :)

      Törlés
  7. Nekem a pink nagyon bejön, viszont kék valahogy nem ragadott meg. Én fél évig vártam, mire feljutottam Pestre és a kis zsebpénzemből összespóroltam az árát , és előtte egy nappal mentem el műkörmöshöz :') szóval lecsúsztam róla de majd ha visszatérek a mindennapi lakkozáshoz akkor biztos beszerzem a Tiffany-t :)

    http://misssziszi.blogspot.hu/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. mindenképpen érdemes spórolni rájuk szerintem, bár ha egyet vehetnék, én bizony nem a Tiffany-t választanám, hanem valamelyik holo pelyhes csodát. ahogy Florynak is írtam, az én legnagyobb kedvenceim egyelőre a Cosmos, a Monroe és az O'Hara. :)

      Törlés
  8. Válaszok
    1. gyönyörű lakk és sokkal élénkebb, mint a képeken látszik! :)

      Törlés