2014. február 26., szerda

OPI és Flormar házassága :)


Sziasztok!

A mai manikűr ötlete akkor körvonalazódott a fejemben, amikor a februári kihívás utolsó témáján gondolkodtam. Emlékeztetőül: az utolsó forduló témája a rózsaszín / piros lesz.
Idő hiányában valami nem túl bonyolult körömfestésen gondolkodtam, így adta magát egy glitteres verzió. Az elkészítése könnyű, viszont a végeredmény mégis nagyon mutatós tud lenni. Azt tudtam, hogy piros és rózsaszín lakkot is szeretnék használni, így kiválasztottam egy rózsaszín glitteres lakkot a készletemből, ez a Flormar GL02-es számot viselő lakkja. Végül addig-addig agyaltam a kihívás témáján, hogy támadt egy másik ötletem, de a glitteres festést is el akartam készíteni, ha már eszembe jutott.


Mivel így már nem voltam kötve színek tekintetében, ezért piros helyett inkább az OPI Anti-Bleak nevű bordós-lilás árnyalatával párosítottam ezt a kis glitteres csodát. Az OPI honlapján ez a lakk a lilák között szerepel, szerintem sokkal többször látszik bordónak, mint lilának, ti is láthatjátok a képeken mennyi féle arca van. Az ötletet Erzsi blogjáról vettem, mivel a Flormar GL02 elvileg az OPI Pink Yet Lavender lakkjának tökéletes mása. Ez és ez a bejegyzés volt az ötletadó. Már azóta szeretnék hasonló manikűrt készíteni, amióta láttam ezeket a lakkokat nála.


Egy kicsit írnék a felhasznált lakkokról is, mert megérdemlik. :)

Az OPI lakk egy vastag állagú, krém finisű bordós-lilás lakk. Az első réteg már majdnem tökéletes, de azért kell a második, mert egyrészt elfedi az esetleges foltokat, másrészt itt abszolút észrevehetően mélységet ad a színnek. Az ecsete a lapított, egyenesre vágott fajta, nem nehéz kezelni, bár én a lapítottak közül jobban szeretem a lekerekített végűeket. A lakk nagyon gyorsan száradt, mire felkentem mind a tíz körmömre, az első már meg volt száradva. Száradás után gyönyörű fényes a felülete. Ez az a lakk, amit bárkinek bármikor fenntartások nélkül mernék ajánlani. Tudom, nem a világ legkülönlegesebb színe, de ez a darab méltó példája annak, hogy miért szeretik annyira az OPI lakkokat szerte a világos. Egyszerűen fantasztikus a minősége. Ha tetszik a szín és tehetitek, tényleg megéri beruházni rá, szerintem nem fogtok csalódni.


A Flormar lakkot azért vettem meg, mert anno nagyon szerettem volna az OPI változatot, de egyszerűen nem volt szívem annyit kiadni rá, mert tudtam, hogy nem használnám elégszer ahhoz, hogy megérje. (Inkább a polka.com-ot vettem meg, amit nyilván sokkal többször használok... :D) Viszont továbbra is ott motoszkált a fejemben ez a lakk és többször pakolásztam már ki-be a virtuális kosaramból. Nagyon megörültem, amikor Edinánál megláttam egy bejegyzést erről a Flormar lakkról, tudtam hogy meg kell vennem. Persze rengetegszer érdeklődtem a Flormar és a Nailland pultnál, de sokáig nem volt belőle készleten. (Ilyen az én szerencsém :D) Később már annyi másik lakk várakozott kipróbálásra, hogy egyszerűen idáig nem került sorra ez a kis drága. De most! Eljött az ő ideje is.
Na, de egy kicsit a használatáról is essen szó. Mivel átmenetes glitteres körmöket képzeltem el, ezért úgy alkalmaztam, hogy az ecsetnek csak az egyik feléről húztam le az anyagot, így elég nagy mennyiség maradt még rajta, amit a körmök végéhez egy csíkban vittem fel. Ezután lehúztam az ecsetről minden felesleges lakkot és elkeztem vele elegyengetni és lefelé húzni a glitteres lakkot, hogy ne legyen éles határvonal a két lakk között. Ezzel a módszerrel megfelelő mennyiség került az ecsetre és a körmökön nem kellett nagyon bűvészkednem, hogy a képeken látható eredményt elérjem. Azt hittem, hogy sokkal macerásabb lesz. Ezek alapján ezt a lakkot is merem ajánlani, bár tényleg először használtam, így messzemenő következtetéseket nem tudok levonni.

Vigyázat! További képek következnek különböző fényviszonyoknál :)

napsütésben

szabadban árnyékos helyen

vakuval

Végül bónuszként két elmosódott kép csak azért, hogy lássátok a holo glitterek csillogását:

szobában ablak előtt

közvetlen napsütésben

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem nagyon tetszik a végeredmény, egyetlen bajom vele, hogy rövid körmökön nem annyira mutatós, de annyi baj legyen. Ha nem utálnám annyira a glitteres lakkok lemosását biztos, hogy gyakrabban készítenék hasonló manikűrt.

11 megjegyzés:

  1. Nagyon szépek együtt! :) Az OPI-nak nagyon szép színe van. :) Nekem ilyen körömhossznál is nagyon tetszik. Nekem is kb. ekkorák, mert rajzolásnál zavar, ha nagyobb.

    VálaszTörlés
  2. nagyon nőcis, nagyon elegáns! :) és szerintem butaság, h rövid körmökön nem mutat jól, neked már kellően formás a rövidre reszelt változathoz is a körömágyad, nyugodtan viseld. én sajnos bajban lennék a jelenleg is rövidre vágott (valójában egy része tört) verziómmal és béna formájú, mini körömágyammal.
    mááskor is trükközz csak, tetszik! ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ezzel inkább csak azt akartam mondani, hogy még jobban nézne ki, ha egyszer hosszabbak lennének a körmeim, de ez nem mostanában fog megtörténni szerintem :D
      és köszönöm, én is elégedett vagyok a végeredménnyel! :)

      Törlés
  3. Juj *-* Nagyon nagyon szépek együtt *-*

    VálaszTörlés