2014. március 31., hétfő

Egerben jártam, lakkot találtam... avagy Moyra sand effect story


Sziasztok!

Ma a Moyrától hoztam három lakkot a sand effect vonalból. A történetük annyi, hogy nagyon régóta, pontosan azóta vágyom már a sötétkék lakkra, amióta az első képet megláttam róla pár hónappal ezelőtt. A közelünkben lévő Moyra pultnál sajnos nem árulják ezeket a lakkokat és azt mondták, hogy nem is lesznek. Ezért aztán már jó ideje terveztem, hogy elmegyek a Ferenc körúti Moyra boltba, de egyszerűen nem jutottam még el odáig. Aztán pár hete Egerben jártunk, sétáltunk a Széchenyi István utcában (azt hiszem ez volt az a sétálóutca) és persze, hogy kiszúrtam egy fodrászkellékest, haha..
.

A többiek persze röhögtek rajtam, hogy még városnézés közben is a lakkokon jár az eszem, de ha már ott voltam nyilván be kellett mennem. És megtaláltam a sötétkék sand lakkot! Persze akkor már megvettem mellé a rózsaszínt és az aranyat is. És mindezt darabonként 305 Ft-ért! A hülyének is megéri. Itthon kétszer ennyibe került volna... Nem tudom, hogy volt-e valami akció, de nem is nagyon érdekelt, hogy miért ilyen olcsó. Gyorsan fizettem és már spuriztam is kifelé. :D

A hosszú bevezető után pedig jöjjön a véleményem a lakkokról. Az első dolog, amit megfigyeltem, hogy ezek a lakkok az érdesebb vonalba tartoznak, nagy csillámokkal megtűzdelve. Talán a három közül a kék a legkevésbé durva tapintású, de egy OPI-hoz képest még az is bőven karcol... :)


A színük egyszerűen gyönyörű, de menjünk szépen sorba. Ahogy a bevezetőből kiderült, a kék volt az, amiért meg voltam veszve. Szerintem hiánypótló ez a lakk, nem igazán láttam a többi márkánál hasonlót. Felkenve is csodálatos, ráadásul rengeteg színe van fényviszonyoktól függően.
A rózsaszínről őszintén szólva nem gondoltam, hogy jól fog állni és még tetszeni is fog, de nagyon meglepett. Fantasztikus színe van, szolid, de mégse unalmas, szerintem ez amolyan jolly joker lakk. Ha kevés időd van és szeretnéd, hogy legyen valami a körmeiden, na ez akkor tökéletes!
Az arany pedig... nem vagyok az arany lakkok nagy barátja, azt kell mondjam. Ennek ellenére az OPI Honey Rider árnyalatát is megvettem anno, nem tudom miért gondoltam, hogy jól fog állni, mert sajna tényleg nem nagyon passzol hozzám. Viszont más lakkokkal párosítva nagyon szeretem használni. De vissza a Moyrához. Amiért az OPI-t belekevertem a dologba az csupán annyi, hogy a Moyra sokkal jobban tetszik! Valószínűleg abból adódik a dolog, hogy a Moyra sokkal jobban passzol a hideg bőrtónusomhoz, miközben az OPI inkább sárgásabb. Mindenesetre azt kell mondjam, hogy mindhárom lakknak gyönyörű színe van, örülök, hogy megvettem őket.


Ahogy arra már az előbb utaltam, a száradásuk extrán gyors. Mire a tíz köröm végére érünk már tutira kezdhetjük előlről. A kékből és az aranyból két réteget kentem fel, a rózsaszínből úgy láttam, hogy a körömvégek miatt elkél egy harmadik is, ezért az három lett.

Tartósságát tekintve nálam a kék szerepelt legrosszabbul, sajnos már a második napon megpattant egy kicsit, de én ezt nem a lakk hibájának tekintem, mivel a körmeim nagyon töredeznek és nyilván rossz alapon egy lakk se tudja hozni a normál minőséget. A rózsaszín tetszett egyébként ilyen szempontból is a legjobban, mert egy helyen sem pattant meg, hanem inkább kopott és ez a halvány színe miatt alig volt észrevehető. Összességében arra tippelek, hogy átlagosak ebből a szempontból, szinte biztos vagyok benne, hogy 3-4 napot kibírnak egy jobb minőségű körmön.


Mindent összevetve nagyon boldog vagyok, hogy sikerült hozzájutnom ezekhez a gyönyörűségekhez (tudom, tudom, jócskán le vagyok maradva, de jobb későn, mint soha ... :D) és bátran ajánlom mindenkinek, aki olcsón gyönyörű homoklakkot szeretne venni. Egyedül a tartósságával nem vagyok maradéktalanul elégedett, de ennyi pénzért elnézem. És remélem, ha a körmeim végre megemberelik magukat, akkor ez sem lesz többé probléma.

Nektek megvan valamelyik lakk közülük? Ha igen, nálatok milyen a tartósságuk?


2014. március 27., csütörtök

Márciusi körömkihívás - Kedvenc körömdíszítő


Sziasztok!

Ma kivételesen egy második bejegyzéssel is jöttem, mivel ma van Manna márciusi kihívásának utolsó fordulója. Az utolsó téma a kedvenc körömdíszítő.


Megint az a helyzet állt elő, hogy nehéz kedvencnek kikiálltani bármit úgy, hogy még nagyon kevés fajta díszítőeszközt vettem igénybe ezidáig. Ahogy azt már láthattátok, leginkább ecsettel szoktam mintákat készíteni a körmeimre, így abból próbáltam választani díszítőt, amiket másoknál láttam és nagyon tetszett. Így esett a választásom a szegecsekre.


Emlékszem, hogy Eszti 31 napos kihívásánál csak ámultam és bámultam annak idején, hogy mennyire csodás körmöket készít és többek között a szegecses körme is nagyon nagy kedvencem volt. Annak a bejegyzésnek a hatására rendeltem szegecseket, viszont eddig nem próbáltam őket. Most itt volt végre a remek alkalom. Persze az övéhez képest ez semmiség, de nekem tetszik. :)


Felhasznált lakkok:
  • Flormar 424
  • OPI Alpine Snow
  • China Glaze Queen B


Nektek mi a kedvenc körömdíszítő kiegészítőtök? Hogy tetszik az elkészült manikűröm?

Nézzétek meg mit alkottak a többiek! :)



Disney hercegnős kihívás - Csipkerózsika


Sziasztok!

Ma elérkeztünk a Disney hercegnős kihívás negyedik fordulójához, azaz félidőnél tartunk. Az eddigiekben Jázmin, Hófehérke és Mulan manikűrjét próbáltuk elképzelni, ma pedig Csipkerózsika körmén van a sor.


Csipkerózsikát világ életemben imádtam, ő nekem a nagybetűs HERCEGNŐ. Bár sok szerepe nincs a történésekben, hiszen ő az elszenvedője az átoknak, de valahogy mégis mindig nagyon bájosnak, csajosnak képzeltem el. Ebből adódóan nem is lehetett másmilyen színű a körmöm, csakis rózsaszín... :)
A mese egy részletét most sem hagyhattam ki a manikűrből, ezért a gyűrűsujjamra rózsákat festettem, amik a rózsabokort hivatottak megjeleníteni, amely a tornyot fonja körbe, ahol várja a hercegét.

vakus kép, a színek nem élethűek

Megmondom őszintén, hogy a Burberry köröm mellett ez volt az utóbbi idők egyik kedvenc körme számomra. Olyannyira, hogy már régen le akartam mosni, hogy másmilyenre fessem a körmeimet, de egyszerűen nem volt szívem megtenni... egyszerűen imádtam. Remélem ez most nem hangzik nagyképűen... :)

vakus kép, a színek nem élethűek

A vicces pedig az volt, hogy ezt a manikűrt múlt hétre készítettem el, mivel meg voltam győződve, hogy Csipkerózsika következik. Még jó, hogy az utolsó pillanatban azért rápillantottam a menetrendre, mert majdnem elfelejtettem szegény Mulan körmét megfesteni. Ezért is került végül Mulan körme a jobb kezemre, mert a balt addigra már elfoglalta Csipkerózsika... :D

árnyékban

Felhasznált lakkok:
  • China Glaze White On White
  • Golden Rose Rich Color 46
  • Avon Viva Pink
  • Avon Strawberry
  • Flormar Nail Art NA12
  • Essence The Green & The Grunge


a színek pontosan ilyenek voltak :)

Nektek hogy tetszik? Nézzük meg együtt a többiek alkotásait is! ;)


2014. március 26., szerda

Avon - On Point Blue


Sziasztok!

Ma ismét egy Avon lakkot hoztam abból az apropóból, hogy a hónap végéig még akciósan rendelhető meg. A neve On Point Blue és a Speed Dry vonalból való.


Ennek a termékcsaládnak az a jellemzője, hogy nagyon gyorsan száradnak a lakkok, viszont sajnos ezzel egyenes arányban csökkent a tartósságuk is. Nálam általában két napot szoktak bírni, ez lehet, hogy másnál több, mert az én körmeim nagyon rossz minőségűek.


Azért rendeltem meg, mert egy vibráló, élénk királykék színt reméltem. Sajnos a lakk köszönő viszonyban sincs az elképzelésemmel, mert ez egy amolyan uncsi fáradt középkék. Legalábbis nekem. Biztosan nem ez lesz a kedvenc lakkom, viszont körömdíszítős bejegyzésekhez tökéletes lesz, volt már olyan manikűr, ahol ezt használtam (például itt).


Az ecsete a szokásos lapított fajta, az Avon ezt használja minden általam ismert lakkjánál. Az állaga meglepett, mert nem annyira híg, mint amilyenek általában az Avon lakkok szoktak lenni. Ennek ellenére kell a két réteg a tökéletes fedéshez. Azt még megemlítem, hogy nem kell aggódni, ha véletlenül a bőrünket is összefestjük, mivel könnyedén letakarítható, nem kenődik mindenfelé és nem fog be mindent.


A lemosása pedig egy álom. Tudom nem ez az elsődleges szempont egy körömlakk kiválasztásánál, de tapasztalatom szerint rengeteg olyan sötétkék lakk van, ami lemosás közben össze-vissza fogja a bőrünket, ha nem vigyázunk. Ez a lakk pont nem ilyen. Könnyedén jön le, de nem maszatol, egy álom lemosni. Egy lemosós vattakorong elég volt az egyik kezemre. Ez nálam nagyon ritka.


Összességében nem egy rossz lakk, de közel sem annyira vibráló, mint amilyet szerettem volna. Ha szeretnétek megrendelni, akkor a hónap végéig még egy akció keretében 699 Ft-ért lehet a tiétek, amennyiben legalább két terméket vásároltok a meghatározott oldalakról. Az akcióban többféle szemceruza, az Ultra Glazewear szájfények, szájkontúrceruzák, az Ultra Beauty ajakrúzsok, illetve a Speed Dry lakkok szerepelnek. (Ha vásárolnál, de nincs tanácsadónő ismerősöd, keress meg nyugodtan.)

vakuval
Nektek tetszik ez az árnyalat? Van esetleg hasonló szín a készletetekben?


2014. március 25., kedd

Sand and flowers


Sziasztok!

Pár hete készítettem ezt a manikűrt, aminél az volt az elsődleges szempont, hogy tartós legyen. Mindenképpen szerettem volna bele valamit, ami feldobja, így kerültek bele a virágok - természetesen a kedvenc sötétkék lakkom, a Queen B volt a díszítés alapja. A többi körmömön a Golden Rose Holiday 54-es lakkja látható, szuper ez a lakk, kb. mindenhez passzol. Nem akarok hosszasan írni róla, mivel ezt korábban többen megtették már helyettem, legyen elég annyi, hogy tényleg nagyon jó minőségű és fantasztikusan néz ki.
Szerencsére a lakkozás kiállta az idő próbáját és a részemről elvárt 3 napot tökéletesen hozta. :)




kinti fényben
Nektek megvan esetleg ez a homoklakk? Hogy tetszik ez a manikűr?




2014. március 24., hétfő

Avon - Racy


Sziasztok!

Remélem nem unjátok még az Avon lakkokat, mert ma ismét közülük mutatok egyet. A lakk a Racy nevet viseli és a Nailwear Pro+ vonalból való. Ahogy már említettem korábban, ebbe a családba tartoznak az Avon tartós lakkjai.


A Racy egy bordó árnyalat, de az a fajta, ami inkább lilásan, mint pirosasan bordó. Remélem értitek mire gondolok... :)


Az ecsete a szokásos Avon ecset, vékony és lapított, rájöttem, hogy én ezt a fajta ecsetet kedvelem a legjobban, mert nagyon könnyű használni, viszont nem túl széles, ezért a kisujjamon is kényelmesen tudok vele lakkozni.


Az állaga folyós, de ezt az Avon lakkok esetében már megszoktam. A teljes fedéshez két réteg szükséges, az első réteg is befedi a körmöket, de látszik rajta, hogy nem elég, kell a második is. A lakk elég gyorsan szárad és könnyű a körmök körül letakarítani, ha hibát vétünk.

Korábban telefonnal készült kép

Iszonyú nehéz ezt a lakkot fotózni, a fényképezőgép lencséje sokkal pirosabbnak látja, mint amilyen valójában. A lilásabb beütését - ami néha előjön - nem is sikerült elkapnom, így kerestem a neten egy képet, ami szerintem élethű. Egyébként a netes képek alapján úgy látom, hogy legtöbbeknek szintén nem nagyon sikerült élethűen visszaadni a színét...

Forrás

Szerintem szuper lakk, csodásan terül, jó a minősége. Bátran ajánlom mindenkinek. Beszerezhető a szokásos módon Avon katalógusból. Ára a jelenleg futó kampányban 829 Ft.

2014. március 23., vasárnap

Márciusi körömkihívás - Kedvenc minta


Sziasztok!

Elérkeztünk a márciusi kihívás utolsó előtti feladatához, ma a kedvenc mintánkat mutatjuk meg.


Én a Burberry mintát választottam, amit egy Skittlette manikűrben készítettem el. Az ötletet innen vettem, ugyanis amióta először megláttam, azóta szeretnék ilyet a körmeimre. Sajnos ilyen matricát már nem tudtam felhajtani (ha láttok valahol, kérlek sikítsatok! :D), ezért kénytelen voltam szabad kézzel elkészíteni.


Nem mondom, hogy tökéletes lett, de elégedett vagyok a végeredménnyel (kivéve, hogy a fedőlakknak sikerült elkennie a mintát - csúnya, csúnya Seche!). Elég sok manikűrt készítettem az utóbbi időben, amivel elégedett voltam, de ez most azok közül is az egyik legnagyobb kedvencem lett, nagyon büszke vagyok magamra, hogy megvalósítottam. Szerintem kihoztam a maximumot magamból a lehetőségeimhez képest - gondolok itt mind az eszközeimre, mind a tehetségemre és kézügyességemre... :D


Felhasznált lakkok:
  • OPI - German-icure by OPI - hüvelykujj, mutatóujj
  • Avon - Naked Truth - középső -és gyűrűsujj alapja
  • Flormar NA12 - fekete díszítőlakk
  • Flormar NA01 - fehér díszítőlakk
  • MAC - Russian Red - piros vonalak
  • Manhattan - Glitter For Life - kisujj (3 réteg)

Nektek hogy tetszik ez a manikűr? Mi a Ti kedvenc mintátok?

Nézzétek meg a többiek munkáját is.


2014. március 20., csütörtök

Disney hercegnős kihívás - Mulan


Sziasztok!

A mai napon a hercegnős kihívás van soron. Következő alanyunk Mulan. Megmondom őszintén, hogy gyerekkoromból ez a mese már abszolút kimaradt (lehet, hogy 17 évesen nem a rajzfilmek tartoztak a fő érdeklődési körömbe). Mindenesetre pár héttel ezelőtt bepótoltam a lemaradásomat, hogy tudjam egyáltalán miről van szó... :)


A neten is nézelődtem, keresgéltem a fellelhető képek között, végül ez a kép volt az, ami az ihletet adta:


Nem vagyok maradéktalanul elégedett a művemmel, mert sajnos az alapnak használt lakkot eléggé benéztem, a végeredmény nem azt a pozitív hangulatot árasztja, amit szerettem volna. Valószínűleg egy élénkebb háttérrel sokkal mutatósabb lett volna az egész. Így egy kicsit szerintem elvész a dolog a szürkeségben...

Mindenesetre itt vannak a képek. A hüvelykujjam, a mutatóujjam és a kisujjam mintája jelképezi a nyugodt, boldog, gondtalan életét, amikor lehet naphosszat a lugasban üldögélni, elmélkedni, a középső és a gyűrűsujjamon található fegyverek pedig a harcra utalnak, ami megzavarta egy időre ezeket a békés mindennapokat.


Annyit még megemlítenék, hogy alapnak az Essie St. Barths Blue nevű lakkját használtam. Na ez az a lakk, amitől óva intenék mindenkit. Három réteg kell belőle, mert a második után még bőven csíkos a körmünk, viszont ez a harmadik réteg még gyorsszárító fedőlakk segítségével sem nagyon akar megszáradni. Órák teltek el az elkészítés óta, amikor úgy sikerült belenyúlnom a festésbe, hogy totál elhúzódott az egész...


Nektek hogy tetszik ez a manikűr? Ti milyen körmöket viselnétek, ha Mulan bőrébe akarnátok bújni?

Kiváncsi vagyok, hogy a többiek mit alkottak, Ti is megtaláljátok a lenti linkeken. :)



2014. március 18., kedd

Márciusi körömkihívás - Kedvenc körömlakk


Sziasztok!

Elérkeztünk a kihívás 4. fordulójához, ahol a kedvenc körömlakkunk van soron. Ez újra nagyon nehéz nekem, mivel rengeteg kedvenc lakkom van. Nagyon nehezemre esett kiválasztani egyet a tömegből, de végül azért sikerült. ;)


A választottam az OPI It's My Year nevű lakkja. Két oka is van, amiért ő lett a szerencsés. Egyrészt ő volt az első OPI lakkom, másrészt annyira szeretem, hogy az esküvőm napjára is őt kentem fel a körmeimre, ezért aztán örökre bent lesz a kedvencek között.


Erről a lakkról Vandánál olvastam először, aki áradozott róla, hogy mennyire csodálatos. Már akkor beleszerettem, de csak kb. 1 év múlva sikerült hozzájutnom, azóta bérelt helye van a kedvencek között. Azonban ez nem egy mindennapi lakk, nálam mindenképpen valami ünnepélyes alkalom vagy különleges hangulat kell hozzá. Egyébként eléggé hasonlít az Orly Oui nevű lakkjához.

egy közeli, ahol látszik a lilás színe is
Önmagában most egy kicsit csupasznak éreztem, ezért fekete díszítőkövekkel dobtam fel. Képeken szerintem jól néz ki rajta, de élőben valahogy mégsem tetszett annyira. Azt hiszem legközelebb mégis inkább meghagyom önmagában, úgy semmi nem vonja el a figyelmet a szépségéről...



És végül egy bónuszkép az esküvői albumból amin látszik, hogy ez volt a körmömön (eredetileg természetesen a férjem is szerepel a fotón :P).


Nektek hogy tetszik ez a lakk? És mi a Ti kedvenc körömlakkotok?

A többiek kedvencét is megleshetitek lent.



2014. március 16., vasárnap

Nyereményjáték ajánló!


Sziasztok!

Nem szokásom nyereményjátékokról írni és a jövőben sem tervezem, de Erzsi mindig annyira szuper dolgokat sorsol ki, nem mellesleg pedig imádom a blogját olvasgatni, ezért javaslom lessétek meg a játékot! :)



2014. március 15., szombat

Avon - Turquoise Pop


Sziasztok!

Ma az Avon Speed Dry családjába tartozó Turquoise Pop nevű lakkot hoztam nektek. Ezt a darabot kb. egy évvel ezelőtt vettem. A neve ellenére szerintem semmi türkizes nincsen benne, én inkább sötétebb mentának nevezném.


Az ecsete a szokásos Avon ecset, vékony és lapított, nagyon jól lehet vele lakkozni. Az állaga vastagabb, de mindenképpen kell a két réteg a teljes fedéshez. Száradása a nevéhez méltóan tényleg gyors, de semmiképpen sem 30 másodperc, ahogy ezt ígérik. Tartóssága nem a legjobb, de ez az egész Speed Dry vonalra jellemző. Ez nálam kb. 2 napot jelent, de mindig elmondom, hogy az én körmeim állandóan rossz állapotban vannak, töredeznek, tehát másnál valószínűleg jobban bírja ez a lakk is.


Szerintem gyönyörű színe van, igazi tavaszias árnyalat. Kicsit ugyan a fáradtabb menta vonalat képviseli, nem annyira vibráló, mint amit vártam Andi képei alapján, de így is nagyon tetszik.


Ha nem a tartósság a fő szempont a lakkvásárlásnál, akkor mindenképpen ajánlom a beszerzését, mert nagyon gyorsan csodás manikűrt lehet vele varázsolni. A jelenleg futó - március végéig érvényes - katalógusban 929 Ft, viszont ha két lakkot vásároltok, akkor 699 Ft/db áron juthattok hozzá. Emellett a Strawberry árnyalat, amit nagyon tudok ajánlani, mert fantasztikusan gyönyörű. Itt írtam róla. (Ha vásárolnál, de nincs tanácsadónő ismerősöd, keress meg nyugodtan.)

vakuval készült kép

Nektek hogy tetszik ez a lakk? Szeretitek az ilyen színeket?

2014. március 14., péntek

Márciusi körömkihívás - Kedvenc glitteres lakk


Sziasztok!

Ma a márciusi kihívás 3. fordulójához érkeztünk, a téma a kedvenc glitteres lakk. Erre a témára már az első percben tudtam, hogy mit fogok elkészíteni, aztán mégse úgy lett :D


Kedvenc glitteres körömlakkom a tavalyi Euro Centrale kollekcióban megjelent OPI polka.com. Ez a lakk csodásan mutat lilán, kéken, rózsaszínen egyaránt, de nekem legjobban halványlilán és sötétkéken tetszik. Ezért úgy gondoltam, hogy sötétkék lesz a középső és a gyűrűs ujjam, a többi pedig halványlila és mindre felkenem a glitteres lakkot. Hát ez nem pont így történt...

Az úgy volt (remélem érzitek a mellébeszéléses hangsúlyt :D), hogy elkezdtem felkenni az OPI You're Such A Budapest nevű halványliláját és ki kellett volna hagynom a helyet a sötétkéknek. Már a gyűrűsujjamnál tartottam, amikor észrevettem, hogy ezt bizony elszúrtam (hogy csúnyább szót ne használjak :P). Így jár, aki elbambul... Aztán már nem volt kedvem lemosni, úgyhogy maradt az egész lila. Így már soknak éreztem volna a glittert az összes körmömre, ezért csak kettőre került fel.


Egyébként nagyon tetszik, mert annyira tavaszias, már jólesnek ezek a pasztell színek végre. Az pedig meglepő számomra, hogy ez a lila lakk jobban viselkedik, mint amikor megvettem. Az elején kellett három réteg belőle, hogy normálisan nézzen ki, most viszont már teljesen jól működött két réteggel. Úgy tűnik az állás jót tett neki. Most már kezdem érteni, hogy miért lehetett annyi vegyes véleményt olvasni róla. Én személy szerint imádom ezt a lakkot, csodaszép színe van, de tudom, hogy nem mindenki rajong érte. Megragadt bennem, hogy Zsozsó például ki nem állhatta és öntött bele másik színt, hogy elviselhető legyen számára :D


A végére még egy vakus kép:


Nektek hogy tetszik ez a kombináció? Megvettétek valamelyik lakkot? Tudtátok, hogy a polka.com tökéletes mását kihozta a Flormar GL09 kóddal?

Lessük meg azt is, hogy a többiek mit alkottak erre a körre!